SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody

SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody

Bratislava 26. júla 2019 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:SITA-Alexandra Čunderlíková)

 

Policajný prezident Milan Lučanský by mal odvolať šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Ako ďalej dnes na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za opozičnú stranu SaS Jozef Rajtár, jedným z dôvodov je, že jeden z blízkych ľudí Slobodníka je Peter P. z Levíc

Na snímke Poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre štíhly štát Jozef Rajtár počas tlačovej besedy strany Sloboda a Solidarita (SaS)

Ten je podľa Rajtára stíhaný za daňové podvody, pričom vec sa dostala už na súd. Daňový nedoplatok jeho firiem predstavuje podľa Rajtára viac ako štyri milióny eur. Slobodník a Peter P. majú podľa opozičného poslanca byty v jednej bytovke a dcéra Slobodníka využíva auto, ktoré je písané na jednu z firiem Petra P. “Ja som presvedčený, že pán Slobodník nebude ani popierať známosť s Petrom P.,” povedal Rajtár. Zdôraznil pritom význam finančnej polície, ktorá vyšetruje práve daňové podvody alebo legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

Reklama
Na snímke zľava Poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre štíhly štát Jozef Rajtár a predsedníčka poslaneckého klubu SaS a tímlíderka strany pre osobné slobody Natália Blahová počas tlačovej besedy strany Sloboda a Solidarita (SaS)

Rajtár tiež spomenul staršiu reportáž portálu Aktuality.sk, podľa ktorej má Slobodník blízko k albánskemu klanu Kukuliovcov, ktorý pôsobí na Slovensku. Tiež podľa neho pred rokom 1989 pôsobil ako starší referent ŠtB. Už tento fakt by ho podľa Rajtára mal diskvalifikovať na funkciu šéfa finančnej polície. Vo funkcii sa však podľa neho drží vďaka tomu, že je “človekom Kaliňáka a Bödörovcov”. “Milan Lučanský dostal veľa času, aby konal. Zdá sa, že po pár vynútených zmenách jeho aktivita zapadla do starých koľají,” dodal s tým, že ak Lučanský neodvolá Slobodníka, stratí dôveru SaS.

Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského podozrenie z prepojenia Slobodníka na albánsku mafiu už pred rokmi preveroval Úrad inšpekčnej služby na základe anonymu. “Prepojenie sa nepotvrdilo, čo už bolo v minulosti medializované niekoľkokrát,” uviedol v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytlo Prezídium Policajného zboru. Dnešná tlačová beseda SaS bola podľa Lučanského značne chaotická a informačne slabá, preto nevie v tejto chvíli vyhodnotiť, o akom trestnom čine poslanec Jozef Rajtar hovoril. “Predpokladám, že pána Rajtára predvolá Úrad inšpekčnej služby na výsluch a požiada ho o odovzdanie informácií, ktoré má. Ak vyšetrovateľ vyhodnotí, že ide o trestný čin, podľa toho budem konať v súvislosti s Bernardom Slobodníkom,” dodal Lučanský.

Reklama

Podľa stanoviska ministerstva vnútra sa Úrad inšpekčnej služby MV SR bude všetkými podozreniami a informáciami, ktoré dnes odzneli na tlačovej besede, zaoberať. “Úrad vykoná v súlade so zákonom všetky potrebné úkony, aby mohli byť všetky informácie náležite preverené, vyhodnotené a aby mohlo byť rozhodnuté o ďalšom postupe,” doplnil hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali