V posledných hodinách pred uzávierkou výmena Tomáša Jurča do Caroliny či Marka Stona do Vegas

V posledných hodinách pred uzávierkou výmena Tomáša Jurča do Caroliny či Marka Stona do Vegas

New York 26. februára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Andrej Galica)

 

V posledných hodinách pred uzávierkou prestupov v zámorskej hokejovej NHL neprišlo k absolútnej “bombe”. Pozornosť vzbudila výmena najproduktívnejšieho útočníka z Ottawy Senators Marka Stona do Vegas Golden Knights za dvojicu Švédov – obrancu Erika Brännströma a útočníka Oscara Lindberga – a výber v druhom kole budúcoročného draftu

Na snímke útočník Tomáš Jurčo

Dvadsaťšesťročný Stone strávil v Ottawe celú doterajšiu kariéru v NHL a v kanadskej metropole odohral takmer štyri stovky duelov. V aktuálnej sezóne absolvoval 59 štartov so ziskom 62 bodov (28+34) a bol lídrom tímovej produktivity pred Mattom Duchenom, ktorý nedávno putoval do Columbusu Blue Jackets. Rodákovi z Winnipegu v lete vyprší súčasný kontrakt, no podľa najnovších správ je vedenie Golden Knights blízko k tomu, aby so šikovným hokejistom podpísalo novú viacročnú zmluvu.

Reklama

Zo slovenského pohľadu zaujala iba výmena útočníka Tomáša Jurča z Floridy Panthers do Caroliny Hurricanes. Dvadsaťšesťročný košický rodák v úvode sezóny pauzoval pre zdravotné problémy a do zápasového diania sa vrátil až v januári v nižšej AHL. Šancu dostal na v Springfielde Thunderbirds, za ktorý odohral 14 zápasov s bilanciou 4 góly a 6 asistencií. Tomáš Jurčo si na návrat do NHL bude musieť počkať, keďže putuje do tímu Charlotte Checkers v AHL. Slovenský reprezentant debutoval v profilige už počas sezóny 2013/2014 a v dresoch Detroitu Red Wings a Chicaga Blackhawks nazbieral dovedna 211 štartov so ziskom 52 bodov (23+29).

Zaujal aj trejd fínskeho útočníka Mikaela Granlunda z Minnesoty Wild do Nashvillu Predators. “Divosi” namiesto neho získali mladého švajčiarskeho krídelníka Kevina Fialu.

Reklama

Za zmienku stojí aj odchod útočníka Kevina Hayesa z New Yorku Rangers do Winnipegu Jets za krídelníka Brendana Lemieuxa (syn Clauda Lemieuxa, pozn.) a dva výbery v draftoch.

Útočník Wayne Simmonds putoval v rámci výmeny z Philadelphie Flyers do Nashvillu Predators. Opačným smerom sa vydal Američan Ryan Hartman.

Boston Bruins, v ktorého farbách nastupujú aj traja slovenskí hokejisti, angažoval švédskeho útočníka Marcusa Johanssona, ktorý doteraz pôsobil v New Jersey Devils. “Diabli” získali dva draftové výbery, ktoré môžu využiť v rokoch 2019 a 2020.

Švédsky útočník Gustav Nyquist zamieril z Detroitu Red Wings do San Jose Sharks. “Červené krídla” získali za neho dva draftové výbery – v druhom kole v roku 2019 a v treťom kole v roku 2020. Rodákovi z Halmstadu po skončení aktuálnej sezóny vyprší súčasný kontrakt a od 1. júla sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Prestupy v NHL uzavreli v pondelok večer o 21.00 h SEČ. Výmeny dosiahnuté pred týmto termínom môžu zverejniť neskôr.

Reklama

 

Prehľad hráčskych výmien v zámorskej NHL v záverečný deň pred uzávierkou prestupov:

*Detroit poslal Gustava Nyquista do San Jose za dva výbery v drafte – tohtoročnom v 2. kole a budúcoročnom v 3. kole
*Ottawa získala od Anaheimu útočníka Briana Gibbonsa výmenou za obrancu Patricka Sieloffa
*Columbus angažoval z New Jersey brankára Keitha Kinkaida za výber v 5. kole draft v roku 2022
*Winnipeg získal útočníka Kevina Hayesa od NY Rangers, opačným smerom putovali útočník Brendan Lemieux a dva výbery v drafte (1. kolo v tohtoročnom a podmienečný v 4. kole v roku 2022)
*Montreal od Arizony dostal Jordana Weala výmenou za iného útočníka Michaela Chaputa
*Carolina získala od Floridy slovenského útočníka Tomáša Jurča za budúce vyrovnanie
*Florida získala od Caroliny útočníka Cliffa Pu za budúce vyrovnanie
*Útočník Derrick Brassard a podmienený výber v 6. kole budúcoročného draftu získalo Colorado od Floridy výmenou za 3. kolo draftu 2020
*Columbus angažoval obrancu Adam McQuaida z NY Rangers za dva výbery v tohtoročnom drafte (4. a 7. kolo) a švédskeho obrancu Juliusa Bergmana
*Calgary svoju defenzívu vystužilo bekom Oscarom Fantenbergom z Los Angeles za podmienečný výber v 4. kole budúcoročného draftu
*Nashville a Minnesota si vymenili útočníkov – Predators získali Fína Mikaela Granlunda, Wild Švajčiara Kevina Fialu
*Ottawa poslala Marka Stonea do Vegas za iného útočníka Oscara Lindberga, obrancu Erika Brännströma a výber v 2. kole budúcoročného draftu
*Nashville získal z Philadelphie Wayna Simmondsa za iného útočníka Ryana Hartmana a podmienečný výber v 4. kole budúcoročného draftu
*St. Louis rozšírilo svoj káder o obrancu Michaela Del Zotta z Anaheimu za výber v 6. kole dohtoročného draftu

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali