Skôr ako ministerstvo zaregistrovalo novú stranu 7 statočných, denník Sme začal s diskreditačnou kampaňou predsedu

Skôr ako ministerstvo zaregistrovalo novú stranu 7 statočných, denník Sme začal s diskreditačnou kampaňou predsedu

Bratislava 4. mája (TASR/HSP/Foto: blog.pravda.sk)

 

Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo novú politickú stranu

Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo najnovšiu politickú stranu s názvom 7 statočných regionálna strana Slovenska. O registráciu strany požiadali zástupcovia jej prípravného výboru, pričom k žiadosti priložili 11.337 podpisov občanov.

Reklama
Členovia novej politickej strany 7 statočných zakladateľ a súčasný predseda Vladimír Gürtler (vpravo) a Vladimír Špernoga (vľavo)

Nová strana má ambíciu postaviť svojich kandidátov už do volieb do vyšších územných celkov (VÚC) v tomto roku. “Už sa nemôžeme ďalej pozerať na neefektívne riešenie základných potrieb občanov, zanedbávanie regiónov Slovenska, neriešenie rómskej otázky, ktorá začína nadobúdať kritické rozmery predovšetkým na východnom Slovensku, či na rozmáhajúci sa politický biznis,” uviedol predseda 7 statočných Vladimír Gürtler z Košíc. Len aktívnym pričinením a zapojením sa do riešenia vecí verejných je podľa neho možné tento negatívny stav a atmosféru v spoločnosti zmeniť.

Členovia strany sa chcú v najbližšom období zamerať na budovanie svojich štruktúr, získavanie ďalších sympatizantov a predkladanie návrhov a riešení “ako zmeniť Slovensko na lepšiu a zelenšiu krajinu”.

Reklama

O založení novej regionálnej politickej strany rozhodli členovia správnej rady, vtedy ešte občianskeho združenia 7 Statočných, v júli 2011. Oficiálne stranu na ministerstve zaregistrovali 30. apríla 2013.

 

Denník Sme sa ešte v predstihu pokúsili zdiskreditovať predsedu Vladimíra Gürtlera

Denník sme už dva krát zverejnil informácie o tom, že Vladimír Gürtler získal ako člen predstavenstva štátnej akciovky zákazku v hodnote 7.500 eur bez DPH na právne poradenstvo. Štátna akciovka CDCP, ktorej členom predstavenstva Vladimír Gürtler je a ktorá mu zákazku zadala, je momentálne i jeho zamestnávateľom.

Aliancia Fair-play podľa denníka Sme tvrdí, že zadanie zákazky bolo minimálne neštandardné. Gabriel Šipoš si myslí, že zákazka bez akejkoľvek verejnej súťaže nemusela byť pridelená účelne.

Reklama

„V čase zákazky bol pán Gürtler členom predstavenstva, ale ešte pre firmu nepracoval. Podľa mňa tu určite bol prítomný konflikt záujmov, keďže člen predstavenstva spoluriadil firmu, ktorá mu pridelila zákazku.

Na Slovensku sa z verejnými prostriedkami nakladá netransparentne často. Suma 7.500 eur je zanedbateľná oproti podozreniam z klientelizmu v iných kauzách. Čo v tejto kauze vyvoláva úsmev na tvári je, že predseda novozaregistrovanej strany Vladimír Gürtler, veľký kritik netransparentného nakladania s finančnými prostriedkami u súčasných politikov, sa dopustil konania, ktoré zakladá podobné podozrenia a to svoju politickú kariéru ešte ani poriadne nezačal.

Na diskusných fórach diskutujúci už stranu 7 statočných premenovali na stranu 7 pokrytcov.

Vladimír Gürtler, ktorému naša redakcia ponúkla priestor na vysvetlenie okolnosti kauzy, odmietol odpovedať na naše otázky s tým, že všetky odpovede sú na jeho stránke.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali