Tisíce demonštrantov kričia: Amerika domov!

Tisíce demonštrantov kričia: Amerika domov!

Bratislava 3. marca 2023 (HSP/Foto:Facebook)

Aktualizované 3. marca 2023 20:00

Súčasťou Pochodu za mier je aj mierový sprievod MATKY ZA MIER, ktorý sa v piatok 3. marca o 14:00 hod. začal pred Veľvyslanectvom Ukrajiny a o 14:30 hod. sa jeho účastníci presunuli k Veľvyslanectvu Ruskej federácie v Bratislave, aby odovzdali spoločné Mierové vyhlásenie. Veľká demonštrácia sa stretla pred prezidentským palácom o 17-tej hodine. Následne sa demonštranti presunuli na Hviezdoslavovo námestie pred americkú ambasádu

Na snímke účastníci pochodu

– znie hymna. Podujatie na Hviezdoslavovom námestí pred veľvyslanectvom USA je oficiálne ukončené.

Reklama

– účastníci pochodu plánujú ukončiť stretnutie na Hviezdoslavovom námestí hymnou a následne sa presunú popod Michalskú bránu a prezidentský palác až k slovenskému rozhlasu, kde pochod za mier oficiálne rozpustia. Demonštranti kričia Yankee go home!

– Karol Farkašovský: Mier dnes v Bratislave víťazí. Počuť ho je všade. Počuť ho veľmi hlasno. Ide priamo z duše vari 20 tisíc ľudí. To je sila. To je MIER. Mier nikto neporazí.

Reklama

– účastníci kričia Amerika domov! Zároveň informoval o úpadku slobody slova, čo demonštroval na príklade Mariána Magáta, ktorý je obvinený z extrémizmu

– vystupuje MUDr. Liptak, ktorý skanduje – Nech žije mier. O americkej ambasáde povedal, že sú to psychopati, ktorí ťahajú svet do vojny. Čaputovej sa opýtal, či jej preskočilo a nazval ju americkou prostitútkou

Na snímke protestujúci

– ďalší vystupujúci vyhlásil, že najhoršie zlo na svete je za týmto plotom – čím narážal na veľvyslanectvo USA

– k mikrofónu sa postavil Štefan Harabin. Obvinil USA z vojny na Ukrajine a vyhlásil, že Slováci nikdy bojovať proti Rusku nepôjdu. Harabin vyhlásil, že agresormi na Ukrajine sú Anglosasi

Reklama

– demonštranti zaplnili Hviezdoslavovo námestie pred americkou ambasádou. Program pokračuje

Zábery z pochodu za mier

– Matky za mier sa presúvajú na Hviezdoslavovo námestie pred americkú Ambasádu

– proukrajinskí demonštranti kričia Ku*va Putin! a Putinove ovce! dav im odpovedá Fašisti! Fašisti!

Zábery z pochodu za mier

– na námestí pred Grasalkovičovým palácom sa vytvorili dve skupiny. Väčšia účastníkov Pochodu za mier a menšia skupina provokatérov s ukrajinskými vlajkami. Obe skupiny oddeľuje kordón polície

– účastníci demonštrácie rázne odmietli, aby vystúpili politici

Reklama
skupina proukrajinských demonštrantov
Skupina proukrajinských demonštrantov na mierovom pochode

– vystupuje pani Majka z Nových Zámkov. Odmietla vojnu a hlavne to, aby naša vláda posielala našich ľudí do vojny. Upozornila aj na bombardovanie Nových Zámkov Američanmi 14. marca 1945, ktorý bol zo všetkých náletov najničivejší

– k účastníkom sa prihovorila delegácia z Čiech. Informujú ľudí na námestí o proukrajinskej demonštrácie v Prahe, ktorej sa zúčastnil český minister obrany a americký veľvyslanec

Na snímke protestujúci

– účastníci skandujú V jednote je sila a My si mier nedáme

– začína sa Pochod za mier – 17:08. Prišla aj delegácia z Čiech. Podľa moderátorky prebieha aj pochod v Prešove

Na snímke protestujúci

– pochod Matiek za mier sa o 16:55 hymnou oficiálne skončil

– organizátorka pochodu Matky za mier odovzdala na záver mikrofón mladému mužovi, ktorý organizátorov podujatia zjavne oklamal a svojich niekoľko viet napoly v ruštine, napoly v slovenčine zakončil ukrajinským pokrikom Sláva Ukrajine! čo veľmi sklamalo aj pobúrilo účastníkov pochodu

– začal aj antimíting, ktorý vedie exposlane NR SR Miroslav Žiak

Živý prenos z podujatia:

https://www.youtube.com/watch?v=0OllIuNvo9c&ab_channel=zvtv

Mierový pochod ďalej pokračuje k Prezidentskému palácom na Hodžovom námestí, kde bude prebiehať hlavný program.

Reklama

 

Počítajú s obmedzenou dopravou 

Protestné zhromaždenie Pochod za mier, ktoré sa má konať v piatok podvečer na Hodžovom námestí v Bratislave, môže dočasne obmedziť niektoré linky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. Na jeho pokojný priebeh bude dohliadať polícia. Ďalšie zhromaždenie je ohlásené na Hviezdoslavovom námestí, v časti pred Veľvyslanectvom USA.

Protestné zhromaždenie Pochod za mier je naplánované v čase od 17.00 do približne 19.00 h na Hodžovom námestí. Jeho súčasťou má byť aj pochod účastníkov z Hodžovho námestia na Námestie SNP cez Kamenné námestie.

Reklama

“Počas pochodu môže dôjsť ku krátkodobým prerušeniam električkovej dopravy na Špitálskej (linky 1, 3 a 4), Námestí SNP (linka 1) a na Hurbanovom námestí (linka 9),” približuje mestský dopravca. Z Námestia SNP má pochod pokračovať medzi Veľvyslanectvom Ukrajiny v SR a Veľvyslanectvom Ruskej federácie v SR. Preto môže dôjsť aj ku krátkodobým prerušeniam trolejbusovej dopravy na Mudroňovej ulici, v okolí zastávky Červený kríž. Dotknúť sa to môže liniek 44 a 47.

Dopravu bude operatívne riadiť dopravný dispečing i polícia, ktorá bude zároveň dohliadať na pokojný priebeh verejných zhromaždení. “Tak, aby nebol ohrozený verejný poriadok a zároveň, aby ochránil účastníkov konania a nedošlo k ujme na majetku či zdraví,” odkazuje polícia na sociálnej sieti.

Zhromaždenie Pochod za mier na Hodžovom námestí je naplánované od 17.10 do 19.00 h. Zhromaždenie na Hviezdoslavovom námestí je ohlásené medzi 18.00 a 20.00 h.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

13:07

V ruskej Belgorodskej oblasti údajne od začiatku vojny na Ukrajine zahynulo pri útokoch Kyjeva už 120 civilistov a ďalších 651 ľudí utrpelo zranenia. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti hraničiacej s Ukrajinou Viačeslav Gladkov.

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali