NHL: Premiérový bod Marinčina, Jágr sa vyrovnal Lemieuxovi – sumáre, hlasy (2)

NHL: Premiérový bod Marinčina, Jágr sa vyrovnal Lemieuxovi – sumáre, hlasy (2)

New York 25. januára (TASR) – Slovenský hokejista Martin Marinčin si vo svojom 15. zápase v NHL zapísal premiérový bod v zámorskej profilige. V domácom dueli s Phoenixom asistoval mladý obranca Edmontonu pri góle Davida Perrona na 2:4. Oilers sa síce podarilo zdramatizovať súboj, v ktorom prehrávali v 33. minúte už štvorgólovým rozdielom, no napokon podľahli "kojotom" 3:4.

Marinčin v 42. minúte rozohral puk na obrannú dvojičku Coreyho Pottera, ten ho nastrelil do útočného pásma, pri mantineli sa ho zmocnil David Perron a po skvelej individuálnej akcii prekonal brankára Phoenixu Mikea Smitha. O šesť minút neskôr znížil na rozdiel jedného gólu Ryan Nugent-Hopkins, vyrovnávajúci zásah však domáci "olejári" nepridali a tak si najhorší tím Západnej konferencie pripísal šiestu prehru v rade. "Za stavu 4:0 sme sa dopustili niekoľkých chýb, ktorými sme posadili súpera na koňa a nechali ho vrátiť sa do zápasu. Tridsať minút sme hrali výborne, zvyšných trisať zle," ohodnotil výkon svojich zverencov tréner Coyotes Dave Tippett, ktorého citoval portál nhl.com. Dvadsaťjedenročný Marinčin odohral na ľade 23:35 min a okrem asistencie zaznamenal aj plusový bod a prezentoval sa dvoma zblokovanými strelami súpera.

Z víťazstva Detroitu 4:1 nad Montrealom sa tešila aj dvojica slovenských Tomášov v službách Red Wings. Tatar s Jurčom nastúpili v jednom útoku a obaja si zhodne pripísali po plusovom bode, keďže boli na ľade pri góle spoluhráča Rileyho Sheahana. Pred Petrom Budajom dostal v bránke Canadiens prednosť Carey Price. Detroit sa mohol oprieť o výkon švédskeho gólmana Jonasa Gustavssona, ktorý zastavil 30 striel súpera. Red Wings si zaknihovali tretiu domácu výhru z posledných štyroch duelov.

V ďalšom stretnutí Florida podľahla doma Coloradu 2:3, v zostave Floridy absentoval pre zranenie hornej časti tela Slovák Tomáš Kopecký. Hráči New Jersey si poradili s Washingtonom 2:1, pričom pri oboch góloch Devils asistoval Jaromír Jágr. Český veterán si pripísal už svoju 1033. asistenciu v profiligovej kariére a v historickej tabuľke sa vyrovnal desiatemu Mariovi Lemieuxovi, bývalému spoluhráčovi z Pittsburghu. Jágr svoj hokejový vzor nedávno predstihol i v počte gólov. Momentálne má na svojom konte 1730 bodov v základnej časti a iba tri presné zásahy ho delia od magickej hranice 700 gólov. "Že som sa vyrovnal Mariovi v asistenciách? Ani som to nevedel, štatistiky veľmi nesledujem. Veď ja som skôr strelcom," vtipkoval Jágr, ktorý ináč hodnotil zápas kriticky. "Získali sme dva body iba s veľkým šťastím. Nehrali sme dobre, nepremenili sme niekoľko šancí, ktoré nás takmer stáli víťastvo." Hosťom výrazne chýbal útočný líder Alexander Ovečkin, ruský kanonier vynechal druhý duel v rade pre nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Reklama

Životný zápas odohral útočník Nashvillu Eric Nystrom, ktorý sa v stretnutí na ľade Calgary blysol štyrmi gólmi. Ani tento pozoruhodný individuálny počin ale nezabránil prehre "predátorov" 4:5 po nájazdoch. Nystrom, ktorý má v tíme Predators skôr defenzívne úlohy, dosiaľ nikdy nedal v jednom zápase NHL viac ako dva góly. "Mali sme dva body takmer vo vrecku, no pustili sme ich z rúk. V sezóne som mal dlho streleckú smolu a je pre mňa zadosťučinením, že som bol konečne odmenený za tvrdú drinu. Štyri góly však nič neznamenajú, keďže sme prehrali," uviedol Nystrom. Tridsaťročný americký krídelník sa zaskvel paradoxne proti klubu, ktorý ho pred 12 rokmi draftoval a v ktorom strávil prvé štyri sezóny v profisúťaži.

Reklama

Sumáre zápasov NHL:

NEW JERSEY – WASHINGTON 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 5. Gionta (Jágr), 22. Henrique (Jágr, Zajac) – 51. Chimera (Erskine, Wilson). Brankári: Schneider – Neuvirth, strely na bránku: 30:31.

DETROIT – MONTREAL 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Reklama

Góly: 13. Zetterberg (Alfredsson, Kronwall), 32. Sheahan, 37. Kronwall (Nyquist, Ericsson), 59. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader) – 33. Gallagher (Desharnais, Subban). Brankári: Gustavsson – Price, strely na bránku: 26:31.

FLORIDA – COLORADO 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 46. Upshall (Fleischmann, Gilbert), 59. Upshall (Bergenheim, Gilbert) – 2. O’Reilly (Duchene), 17. Šťastný (Landeskog, Tanguay), 33. McGinn (O’Reilly, Duchene). Brankári: Thomas – Varlamov, strely na bránku: 36:25.

Reklama

CALGARY – NASHVILLE 5:4 pp a sn (1:1, 0:2, 3:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 4. Giordano (Russell, Backlund), 42. D. Jones (Stajan), 53. Backlund (Russell, Stempniak), 54. D. Jones (Brodie), rozh. sam. nájazd Monahan – 2. Nystrom (Bourque, Cullen), 22. Nystrom (Josi, Weber), 26. Nystrom (Gaustad, Bartley), 51. Nystrom (Cullen, Josi). Brankári: Rämö (26. Berra) – Dubnyk, strely na bránku: 31:25.

EDMONTON – PHOENIX 3:4 (0:3, 1:1, 2:0)

Góly: 34. Hendricks (R. Jones, Gordon), 42. Perron (Potter, MARINČIN), 48. Nugent-Hopkins (Eberle, Hall) – 15. Bödker (Vermette, Korpikoski), 18. Vrbata (Hanzal, Ribeiro), 19. Morris (Halpern, Klinkhammer), 23. Ribeiro (Moss, Smith). Brankári: Bryzgalov – Smith, strely na bránku: 39:29.

Slováci v akcii:

Tomáš Jurčo (Detroit) 10:03 0 0 0 +1 1 0

Martin Marinčin (Edmonton) 23:53 0 1 1 +1 0 0

Tomáš Tatar (Detroit) 11:31 0 0 0 +1 3 0

Reklama

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie fakty a hlasy

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali