NHL: Budaj triumfoval v New Jersey, Tatarove dva góly Detroitu nestačili (2)

NHL: Budaj triumfoval v New Jersey, Tatarove dva góly Detroitu nestačili (2)

New York 5. decembra (TASR) – V troch nočných zápasoch zámorskej NHL boli v akcii traja slovenskí hokejisti a dali o sebe vedieť. Útočník Detroitu Tomáš Tatar strelil dva góly proti Philadelphii, ale Red Wings nakoniec prehrali 3:6. V drese Flyers sa z víťazstva tešil Andrej Meszároš. V bránke Montrealu dostal šancu Peter Budaj a vychytal víťazstvo 4:3 po nájazdoch na ľade New Jersey, keď zaznamenal 31 úspešných zásahov.

Detroit nastúpil bez svojich najväčších hviezd Henrika Zetterberga a Pavla Dacjuka, stále chýbal aj Todd Bertuzzi. Napriek týmto absenciám začali domáci dobre a v 11. minúte otvoril skóre práve Tatar, keď zblízka po prihrávke Drew Millera využil malý priestor na strelu a trafil puk nad vyrážačku Chrisa Masona. Kanoniersky inštinkt dokázal 23-ročný slovenský útočník aj v polovici zápasu v presilovke piatich proti trom. Po strele Mikaela Samuelssona si našiel stratený puk v skrumáži pred bránkou a krátkym švihom poslal svoj tím do vedenia 3:1. Od tohto momentu však skórovali už len hráči Philadelphia, ktorí štyrmi gólmi v tretej tretine rozhodli o svojom víťazstve 6:3. Tatar dostal pri zraneniach kľúčových hráčov viac priestoru na ľade, odohral 16 minút a 14 sekúnd a sršal aktivitou, keď vyslal na súperovu bránku až šesť striel a stal sa druhou hviezdou zápasu. Svoju osobnú štatistiku vylepšil na päť gólov a šesť asistencií v 21 zápasoch. Tréner Red Wings bol po zápase nespokojný, ale chválil Tatara. "Takéto zápasy musíme vyhrávať. Pri zraneniach majú hráči, ktorí hrávajú menej, šancu sa ukázať. Tatar sa dnes toho zhostil veľmi dobre. Kto sa ukáže v dobrom svetle, dostane viac priestoru. Kto šancu nevyužije, bude hrať menej. Je to jednoduché," povedal Babcock.

Meszároš odohral 13:07 minúty a zaznamenal jednu strelu. Hviezdou zápasu bol Sean Couturier, autor dvoch gólov a dvoch asistencií. Philadelphia vyhrala pred týmto zápasom v Detroite len jeden z 19-tich zápasov od sezóny 1989/1990. "V roku 1989 som ešte ani nebol na svete, tak si to nemôžem pamätať," smial sa hrdina zápasu 20-ročný Couturier. Letcom chýbal pre zranenie v druhom zápase po sebe Vincent Lecavalier.

V New Jersey dostal v bránke Montrealu už siedmu príležitosť Budaj a svoj tím priviedol k výhre 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár sa tešil z piateho víťazstva v sezóne. Zápas mal divoký priebeh najmä v záverečnej päťminútovke riadneho času. V 57. minúte Lars Eller vyrovnal na 2:2, ale minútu a šesť sekúnd pred záverečnou sirénou strhol vedenie späť na stranu Devils po obrovskej chybe P.K. Subbana český útočník Patrik Eliáš. "Bol som veľmi nahnevaný, že by sme takýmto spôsobom prehrali zápas. Ale ukázalo sa, že v hokeji je všetko možné a ešte sme stihli vyrovnať," povedal Budaj. Canadiens však ešte stihli vyrovnať. David Desharnais pri hre bez brankára tečoval 37 sekúnd pred koncom strelu Briana Giontu a vyrovnal na 3:3. V nájazdoch inkasoval Budaj gól len od nováčika Reida Bouchera, ktorý hral svoj prvý zápas v NHL a nepustil za chrbát pokusy skúsených útočníkov Travisa Zajaca a Eliáša. Za Montreal sa presadili Eller a Desharnais.

Reklama

V poslednom zápase Calgary vyhralo doma nad Phoenixom 4:1. Domácim stačilo na víťazstvo len 18 striel, naopak Coyotes prekonali fínskeho brankára Kariho Rama z 30 pokusov len raz. Výborným spôsobom sa po zlomenine členka vrátil do zostavy kapitán Calgary Mark Giordano, ktorý vo svojom prvom zápase od 21. októbra strelil gól a zaznamenal aj asistenciu. "Cítil som sa výborne, členok ma nebolel, čo je veľmi dobre," povedal 30-ročný obranca Flames, ktorý odohral viac ako 25 minút.

sumáre:

Reklama

NEW JERSEY – MONTREAL 3:4 po nájazdoch (0:1, 0:0, 3:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 45. Loktionov (Židlický, Ryder), 50. Ryder (Boucher, Loktionov), 59. Eliáš – 11. Gionta (Briere, Plekanec), 57. Eller (Galčenjuk, Diaz), 60. Desharnais (Gionta), rozh. nájazd: Desharnais. Brankári: Schneider – BUDAJ, strely na bránku: 34:30.

DETROIT – PHILADELPHIA 3:6 (1:1, 2:1, 0:4)

Góly: 11. TATAR (Miller, Andersson), 29. Franzen (Weiss, Nyquist), 31. TATAR (Samuelsson, Alfredsson) – 14. Downie (Couturier, Read), 37. Read (Couturier, Hartnell), 46. Giroux (Timonen, Hartnell), 49. Couturier (Downie, Read), 50. Hartnell (Giroux, Streit), 50. Couturier (Raffl). Brankári: Howard – Mason, strely na bránku: 35:34.

CALGARY – PHOENIX 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Reklama

Góly: 20. Brodie (Stajan, Hudler), 26. Bäcklund (Hudler, Butler), 32. Giordano (Brodie, Colborne), 43. Stempniak (Stajan, Giordano) – 5. Yandle (Doan, Vermette). Brankári: Ramo – Greiss, strely na bránku: 18:30.

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 16:14 2 0 2 0 6 0

Andrej Meszároš (Philadelphia) 13:07 0 0 0 0 1 0

Reklama

Peter Budaj (Montreal) 64:46 3/34 91,20

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozzšírená v texte o hlasy

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali