Nemecký pohľad na ukrajinský fašizmus

Nemecký pohľad na ukrajinský fašizmus

Berlín 26. augusta 2018 (HSP/politobzor.net/srspol.sk/Foto: Facebook)

 

V Európe i Amerike sa dnes dá urobiť kariéra, ak budete obviňovať Rusko zo všetkých možných hriechov. A ešte lepšie, ak k tomu pridáte zamlčiavanie reálnej pravdy, resp. ak si k obvineniam vymyslíte aj čosi originálne.

Takto nejako sa na to pozerá nemecký historik a novinár Ulrich Heyden, autor dokumentárneho filmu o udalostiach z 2. mája 2014 v Odese s názvom „Rýchly plameň“ (voľný preklad).

Reklama

Nemecký novinár porovnáva súčasnú Ukrajinu s nacistickým Nemeckom v čase, keď k moci nastupoval Hitler. Čo je to vlastne fašizmus a odkiaľ sa berie v nejakej krajine?

Úrady spočiatku veľmi skrývajú svoju príslušnosť k fašistickej a nacistickej ideológii, lenže všetky nepohodlné médiá a niektorí novinári, ktorí na rozdiel od oficiálnej ideológie prinášajú masám objektívne slovo, pri nich končia. Médiá sa zatvárajú alebo prechádzajú do ilegality a novinári sa odstraňujú banálne fyzicky.

Reklama

Takto to bolo aj s ukrajinským novinárom Olesom Buzinom, ktorého doslova popravili vedľa vchodu vlastného domu, a aj s Pavlom Šeremetom, ktorého s autom vyhodili do povetria rovno v centre mesta. V opozícii voči kyjevskej chunte boli aj iní novinári, ktorých potichučky zlikvidovali.

Prečo potichu? Jednoducho preto, lebo v západných médiách, ak sa z toho nedá obviniť Rusko, sa takéto témy vôbec nezverejňujú. Toto je aj stav v nemeckých médiách, ktorý rozčuľuje Heydena. Veď ani jeden nemecký list nepísal o vraždách ukrajinských novinárov, zato všetci s penou na ústach od rána do noci písali o „otrávení“ Skripaľovcov a o zostrelenom ukrajinskými vojakmi malajzijskom Boeingu nad Donbasom.

Všetci mŕtvi na Majdane 2014, ktorých kyjevská moc „určila“ za mučeníkov a za „nebeskú stotinu“, aj tak zostali v spomienkach len svojich najbližších. Ani jeden trestný prípad dodnes nedošiel ma súd a vyšetrovanie týchto vrážd sa fakticky nevedie. Chunta nepotrebuje pravdu o udalostiach, veď spojitosť s týmito vraždami majú práve tí, ktorí sú teraz pri moci. Oni vydávali priame pokyny na popravy neozbrojených ľudí a policajtov.

Keďže majdanovská verchuška nepotrebuje pravdu o odeských udalostiach z 2. mája 2014, tak mierumilovných účastníkov zhromaždenia, ktorí nesúhlasili s „výdobytkami“ Majdanu 2014, jednoducho zaživa spálili v Dome odborov v Odese (všimnite si, že slovenské odbory k tomu ani len nepípli. Prešli to vystrašeným mlčaním – pozn. srspol.). Niektorých dorážali aj na zemi, keď sa pokúšali zachraňovať si život vyskakovaním z okien Domu odborov.

Obvinení však neboli tí fašisti, ktorí bezprostredne riadili tento masaker a pálili ľudí, ale naopak, obvinení boli aktivisti tzv. Kulikovo poľa! No výsmech.

Reklama

Ukrajinskí nacionalisti si spokojne prichádzajú na „výhodné“ súdne pojednávania a s pomocou hrozieb a nátlaku si „vyberajú“ nevyhnutné súdne rozhodnutia. Nič a nikto im nebráni mariť zasadnutia poslancov, aj v regiónoch, a dosahovať im potrebné rozhodnutia. Nakoniec, čoho sa majú báť, keď si ich šéfovia zasadli do parlamentu hneď po majdane?

Vojna na Donbase je už osobitnou témou pre medzinárodný tribunál: desiatky tisíc padlých na oboch stranách, zverstvá nacionalistických práporov, únosy ľudí za výkupné, okrádanie civilného obyvateľstva – to je len vrchol ľadovca ukrajinského fašizmu a nacionalizmu.

Nie je nič prekvapujúceho na tom, že obyvateľstvo Ukrajiny masovo opúšťa svoju rodnú krajinu: niekto s cieľom zárobku v EÚ a Rusku, iní utekajú v obave o život svoj a svojich blízkych. Títo sa však na Ukrajine považujú za zradcov vlasti a za „agentov Kremľa“. Avšak z televíznych obrazoviek a rozhlasu sa Ukrajincom každodenne masovo lejú do očí a uší správy o „veľkom víťazstve majdanu na Ukrajine“.

O tomto všetkom rozpráva Nemcom Ulrich Heyden, ktorý sa za to dostal už do nemilosti doma, ale aj u úradov súčasnej fašistickej Ukrajiny.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali