NBA: Po turbulentnom lete favoritmi Houston či oba kluby z Los Angeles, obhajcom Toronto

NBA: Po turbulentnom lete favoritmi Houston či oba kluby z Los Angeles, obhajcom Toronto

Bratislava 21. októbra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

 

Toronto – New Orleans a Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers, taká je dvojzápasová ponuka úvodného hracieho dňa NBA, ktorá v utorok štartuje už svoj 74. ročník. Obhajcom titulu je Toronto Raptors, vôbec prvý kanadský tím so ziskom trofeje Larryho O’Briena v histórii

Kawhi Leonard (2) z Toronta Raptors a Klay Thompson (11) z Goldenu State Warriors v piatom zápase finále play off zámorskej NBA 10. júna 2019 v Toronte

Toronto vo finále ročníka 2018/2019 zdolalo zraneniami zdecimovaného obhajcu Golden State Warriors 4:2 na zápasy, pričom za najužitočnejšieho hráča finálovej série bol vyhlásený Kawhi Leonard. Ten si však dres Raptors v nasledujúcej sezóne už neoblečie. Dvadsaťosemročný krídelník sa presťahoval na tri roky do Los Angeles. Tím Clippers by mal potiahnuť poriadne vysoko.

Reklama

“Na začiatku sezóny sa cítim byť zdravý a celkovo lepšie ako na štarte uplynulého ročníka. Mojím cieľom je doviesť Clippers do finále play-off, ale potrebujem zostať zdravý. Budem to brať krok po kroku,” uviedol Kawhi Leonard, cituje ho portál ESPN.

V minulom ročníku NBA skončili Clippers svoju púť už v prvom kole play-off, no tentoraz majú vyššie ambície. Dôvodom je angažovanie nielen Leonarda, ale aj druhého najlepšieho strelca základnej časti lanskej sezóny Paula Georgea. Leonard podpísal kontrakt na tri sezóny s platom 103 miliónov amerických dolárov. “Svojimi výkonmi z minulej sezóny sa zaradil medzi hviezdy NBA. V mojich očiach je Kawhi možno v TOP 30 najlepších hráčov všetkých čias,” skonštatoval pre ESPN niekdajší vynikajúci basketbalista Paul Pierce.

Reklama

Turbulentné leto v najslávnejšej profilige prinieslo množstvo zaujímavých prestupov, ktoré výrazne zmenili silu jednotlivých mužstiev. Jedným z najväčších favoritov na celkový triumf je ďalší tím z Los Angeles – Lakers. Pred sezónou získal z New Orleans Anthonyho Davisa. Spolu s LeBronom Jamesom by mali vytvoriť hviezdne duo, ktoré potiahne hráčov v zlato-purpurových dresoch za ziskom prvého titulu od roku 2010. “Nie je veľa hráčov v NBA, ktorí majú taký efekt na hru mužstva ako Anthony Davis. Dobre číta hru, skóruje, prihráva aj doskakuje. Jednoducho všetko robí na vysokej úrovni,” vyjadril sa 34-ročný James na adresu bývalého hráča New Orleans Pelicans.

Silu Západnej konferencie potvrdzuje aj Houston Rockets, ktorý má vo svojom tíme dvoch možno najlepších rozohrávačov súťaže – Jamesa Hardena a Russella Westbrooka. Druhý menovaný po 11 rokoch opustil tím Oklahoma City Thunder, keď si vymenil pôsobisko s Chrisom Paulom. “Obom sa nám podarilo byť MVP základnej časti, čo je niečo neuveriteľné. Myslím si, že hlavný dôvod, prečo sme tu spolu, je snaha dosiahnuť niečo väčšie. Potrebujeme sa navzájom a ideme správnym smerom,” podotkol Harden aj na adresu Westbrooka. Hráč s neodmysliteľnou bradou v predchádzajúcej sezóne odohral v základnej časti 78 duelov, v ktorých dosiahol priemer 36,1 bodu, 7,5 doskoku a tiež dva zisky na zápas.

Čo sa týka Východnej konferencie, lídrom silného tímu Milwaukee Bucks by mal byť opäť “nezastaviteľný” Grék Giannis Antetokunmpo, kvalitným kádrom disponuje Philadelphia 76ers s Benom Simmonsom či Joelom Embiidom a výrazne sa posilnil aj Brooklyn. Dres newyorského tímu si po novom budú obliekať Kyrie Irving (predtým Boston) a Kevin Durant (predtým Golden State). Druhý menovaný je však zranený a zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti na súťažné palubovky. Zdravotne fit nie je ani draftová jednotka Zion Williamson, 19-ročného krídelníka si vybralo New Orleans.

Základná časť NBA potrvá od 22. októbra 2019 do 15. apríla 2020. Play-off sa začne 18. apríla 2020 a meno víťaza sa športová verejnosť dozvie počas júna budúceho roka. Odohrajú sa aj tri zápasy mimo územia USA – dva v Mexiko City a jeden v Paríži. Basketbaloví fanúšikovia na “starom kontinente” sa môžu tešiť na súboj Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 24. januára 2020. Zápas hviezd, tzv. All Star Game, odohrajú 16. februára 2020 v Chicagu.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali