Na podnet treťosektorových aktivistov polícia blokuje Harabinov autobus. O tom, či je autobus zadržaný oprávnene, sa rozhodne do 15 dní. To však už bude aj po druhom kole volieb

Na podnet treťosektorových aktivistov polícia blokuje Harabinov autobus. O tom, či je autobus zadržaný oprávnene, sa rozhodne do 15 dní. To však už bude aj po druhom kole volieb

Bratislava 13. marca 2019 (HSP/Foto:Štefan Harabin)

 

Firma, ktorá prenajala Harabinovi autobus, sa stala terčom záujmu štátnych orgánov po udaniach treťosektorových aktivistov. Podpora Harabinovi sa stáva ťažkým hriechom, za ktorý nasleduje hon od novodobých inkvizítorov.

Harabiňák, kampaňový autobus Štefana Harabina

Presvedčili sa o tom aj predavačky z Pantha Rhei, ktoré sa s ním odfotili pri prezentácii jeho knihy a fotku zavesili na stránku kníhkupectva (viac tu).

Reklama

Nedávno čelil vlne organizovaného hejtu aj Anton Chromík z Aliancie za rodinu kvôli spoločnej fotografii s Harabinom a v súčastnosti zažíva na podnet udavačov štátnu kontrolu aj majiteľ firmy, ktorá prenajala autobus Harabinovi na kampaň.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bánovciach nad Bebravou vydal doklad o zadržaní z dôvodu podozrenia pozmeňovania výrobných čísel. Majiteľ firmy ktorá autobus prenajíma podpísal zápisnicu, v ktorej vydanie autobusu na základe podozrenia odmietol. Autobus v areáli firmy však napriek tomu už tretí deň blokuje policajná hliadka.

Reklama

Dnes Okresný úrad rozhodol o vykonaní kontroly originality na tomto vozidle, ktoré sa ma zrealizovať do 15 dní. Blokovanie autobusu zo strany polície je tak do rozhodnutia okresného úradu svojvoľné. Majiteľ firmy, ktorá autobus Harabinovi prenajala, sa preto rozhodol riešiť vec vrátane náhrady škody súdnou cestou.

Majiteľ autobusu argumentuje, že má doklady v poriadku. Vydal mu ich štátny orgán po tom, čo dal autobus na prestavbu certifikovanej firme, ktorá autobusy aj vyrába. Nevidí preto dôvod, prečo mu autobus blokujú, keď okresný úrad zatiaľ nevydal stanovisko, v ktorom by bolo preukázané, že spoločnosť, ktorá autobus prestavovala, nejako pochybila.

Samozrejme, okresný úrad sa môže zaujímať o stav dopravných prostriedkov, ale v tomto prípade vidíme synergický efekt mimovládkarov a súčasnej verejnej správy v praxi. Mimovládni udavači vyrobia podozrenie a štátne orgány sa z toho zosypú a robia nadprácu.

Harabinovi by to mohlo byť jedno, on si od agentúry objednal autobus a tá mu teraz bude musieť poskytnúť náhradu, no na túto situáciu však predsa zareagoval a poskytol nám svoje stanovisko, ktoré prinášame v plnom znení:

“Štátne orgány – polícia SR, sa snažia ovplyvniť a zasahujú do volieb prezidenta SR.

Reklama

Ako je všetkým určite známe, prenajal som si na cestovanie po celom Slovensku za účelom stretávania sa a komunikovania s občanmi autobus, ktorý sme nazvali „Harabiňák“. Ja som si tento autobus prenajal, mám riadnu zmluvu a užívam ho v súlade s našimi právnymi predpismi. Akúkoľvek prípadnú technickú vadu (ktorá však doteraz vôbec nebola preukázaná), ja, ako nájomca, nemám ako odhaliť a ani dôvod skúmať.

Nad rámec dopĺňam, že určité osoby sa účelovo snažili vymýšľať rôzne dôvody na zastavenie prevádzky tohto autobusu, len aby zmarili moju úspešnú volebnú kampaň. Vlastník vozidla mi oznámil, že policajti sa snažili mu tento autobus zaistiť a zároveň mu zakázali ho akokoľvek používať, pričom autobus aktuálne 24 hodín denne strážia 2 policajti!! K uvedenému konaniu sa policajti uchýlili absolútne bezdôvodne a najmä bez akejkoľvek opory v zákone. Pokiaľ viem neexistuje žiadne rozhodnutie o odobratí technického preukazu resp. o technickej či emisnej nespôsobilosti autobusu byť riadnym účastníkom cestnej premávky. Rovnako dôležitý je v načrtnutom kontexte fakt, že predmetný autobus bol v minulosti až doteraz bezproblémovo používaný a nemal žiadne problémy ohľadne technického stavu resp. jeho originality. Autobus prešiel KO, má stále platnú STK ako aj EK a vydané EČV má riadne zapísané v technickom preukaze.

Považujem za nehoráznosť, že Policajný zbor SR, ako štátny orgán, je zneužívaný na základe evidentnej a účelovo politicky motivovanej objednávky na zastrašenie mojej osoby a snaží sa takýmto spôsobom na politický pokyn zasahovať a ovplyvňovať voľby prezidenta SR.

Už teraz prichádzajú a sprítomňujú sa informácie, že na celú “akciu” proti Harabiňáku prišiel politický príkaz “zhora”. Prvýkrát takýto príkaz prišiel už v priebehu minulého týždňa, keď sme boli v okrese Rožňava, avšak ani jeden z tamojších policajtov nebol ochotný takýto príkaz vykonať.

Uvedené dávam na vedomie aj Generálnemu prokurátorovi SR, aby situáciu preveril, nakoľko je prítomné silné podozrenie zo spáchania trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Reklama

Záverom konštatujem, že týmto útokom a snahám zastrašiť ma v mojom úsilí pomôcť Slovensku v boji za právny štát a ochrane jeho suverenitu a tradičných hodnôt nikdy nepodľahnem, ale práve naopak, utvrdzujú ma v presvedčení, že sme na správnej ceste. Priatelia, spolu vydržíme až do konca!”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali