Liga majstrov: Barca otočila proti Leverkusenu, Lewandowski úradoval v Mníchove

Liga majstrov: Barca otočila proti Leverkusenu, Lewandowski úradoval v Mníchove

Bratislava 30. septembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kerstin Joensson)

 

Opäť žiaril Robert Lewandowski

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v utorkovom zápase 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/16 nad Bayerom Leverkusen 2:1. Obhajca titulu, ktorý nastúpil bez zraneného Lionela Messiho, inkasoval v 22. minúte po dôraznej hlavičke hosťujúceho Kyriakosa Papadopoulosa. Za domácich mohol v závere polčasu vyrovnať Neymar, ale jeho strelu zastavila ľavá žrď.

Reklama
Na snímke hráči Bayernu Mníchov zľava Robert Lewandowski, Thiago Alcantara a Mario Götze
Na snímke hráči Bayernu Mníchov zľava Robert Lewandowski, Thiago Alcantara a Mario Götze

Tréner Kataláncov Luis Enrique mal šťastnú ruku na striedania, keď vyrovnanie desať minút pred záverom zariadil náhradník Sergi Roberto. Barca dokonala obrat o dve minúty neskôr – víťazný gól strelil Luis Suarez po prihrávke náhradníka Munira. Barcelona tak vydrela tri body, ale prišla o zraneného Andresa Iniestu. Španielsky tvorca hry musel v druhom polčase striedať pre problémy so zadným stehenným svalom.

Úlohu favorita bez problémov potvrdil mníchovský Bayern, v drese ktorého opäť žiaril Robert Lewandowski. Poľský kanonier po tom, ako minulý týždeň v bundeslige zaznamenal v dvoch dueloch sedem gólov, sa v utorok proti Dinamu Záhreb blysol hetrikom. Bayern vyhral 5:0, do streleckej listiny sa zapísali aj Douglas Costa a Mario Götze.

Reklama

V zápase FC Porto – Chelsea Londýn nastúpil domáci brankár Iker Casillas na svoj 152. zápas v Lige majstrov a stal sa rekordérom v počte štartov v tejto súťaži. Najskôr ho potešil jeho spoluhráč André André, ktorý poslal Porto do vedenia. Anglický šampión vyrovnal na polčasových 1:1 krátko pred prestávkou, keď sa presadil Willian. O výsledku napokon rozhodol domáci kapitán Maicon, ktorý presnou hlavičkou prekvapil Asmira Begoviča v bráne Chelsea. Trénerovi hostí Josemu Mourinhovi tak nevyšiel návrat do klubu, s ktorým pred 11 rokmi súťaž vyhral.

Nedarilo sa ani londýnskemu Arsenalu, ktorý proti Olympiakosu Pireus dvakrát doťahoval nepriaznivý stav, ale napokon prehral 2:3. Víťazný gól na Emirates Stadium strelil v 66. minúte islandský útočník hostí Alfred Finnbogason. Rímske AS si prehralo zápas v Borisove v prvom polčase, v ktorom trikrát inkasovalo. Po zmene strán hostia znížili zásluhou dvojice Gervinho, Vasilis Torosidis, ale z Bieloruska napokon odchádzali bez bodov.

Na čele tabuľky H-skupiny sa usadil Zenit Petrohrad s plným počtom šiestich bodov. Rusi potvrdili výhru z Valencie utorkovým triumfom nad KAA Gent (2:1).

 

Skupinová fáza Ligy majstrov – 2. kolo:

Reklama

E-skupina

FC Barcelona – Bayer Leverkusen 2:1 (0:1)

Góly: 80. Roberto, 82. Suarez – 22. Papadopoulos. Rozhodoval: Atkinson (Angl.)

BATE Borisov – AS Rím 3:2 (3:0)

Góly: 8. Stasevič, 12. a 30. Mladenovič – 66. Gervinho, 82. Torosidis. Rozhodoval: Clattenburg (Angl.)

Reklama

Tabuľka:

1. FC Barcelona 2 1 1 0 3:2 4

2. Bayer Leverkusen 2 1 0 1 5:3 3

3. BATE Borisov 2 1 0 1 4:6 3

4. AS Rím 2 0 1 1 3:4 1

 

F-skupina

Arsenal Londýn – Olympiakos Pireus 2:3 (1:2)

Góly: 35. Walcott, 65. Sanchez – 33. Pardo, 40. Ospina (vlastný), 66. Finnbogason. Rozhodoval: Nijhuis (Hol.)

Bayern Mníchov – Dinamo Záhreb 5:0 (4:0)

Reklama

Góly: 21., 28. a 55. Lewandowski, 13. Douglas Costa, 25. Götze. Rozhodoval: Kulbakov (Bielorus.)

Tabuľka:

1. Bayern Mníchov 2 2 0 0 8:0 6

2. Olympiakos Pireus 2 1 0 1 3:5 3

3. Dinamo Záhreb 2 1 0 1 2:6 3

Reklama

4. FC Arsenal 2 0 0 2 3:5 0

 

G-skupina

FC Porto – Chelsea Londýn 2:1 (1:1)

Góly: 39. André, 52. Maicon – 45.+ Willian. Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

Reklama

Maccabi Tel Aviv – Dynamo Kyjev 0:2 (0:1)

Góly: 4. Jarmolenko, 50. Júnior Moraes. Rozhodoval: Fernandez (Šp.)

Tabuľka:

1. Dynamo Kyjev 2 1 1 0 4:2 4

2. FC Porto 2 1 1 0 4:3 4

3. FC Chelsea 2 1 0 1 5:2 3

4. Maccabi Tel Aviv 2 0 0 2 0:6 0

Reklama

 

H-skupina

Olympique Lyon – FC Valencia 0:1 (0:1)

Gól: 42. Feghouli. Rozhodoval: Mažič (Srb.)

Zenit Petrohrad – KAA Gent 2:1 (1:0)

Góly: 35. Dzjuba, 69. Šatov – 56. Matton. Rozhodoval: Jug (Slovin.)

Tabuľka:

Reklama

1. Zenit Petrohrad 2 2 0 0 5:3 6

2. FC Valencia 2 1 0 1 3:3 3

3. KAA Gent 2 0 1 1 2:3 1

4. Olympique Lyon 2 0 1 1 1:2 1

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

07:01

Z masového hrobu neďaleko Násirovej nemocnice v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy exhumovali ďalších 73 tiel, čím sa ich celkový počet zvýšil na 283, informoval Hamasom kontrolovaný úrad civilnej ochrany v Pásme Gazy.

07:00

Americké jednotky v Iraku a Sýrii boli za menej ako 24 hodín vystavené dvom samostatným útokom, uviedli iracké bezpečnostné zdroje a predstavitelia USA. Išlo o prvé takéto incidenty po takmer troch mesiacoch.

06:59

Severná Kórea bude vystavená koncu svojho režimu, ak sa pokúsi použiť jadrové zbrane, vyhlásilo juhokórejské ministerstvo obrany. Išlo o reakciu na raketové cvičenia KĽDR simulujúce jadrový protiútok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali