Krajčí z OĽaNO: Hlasom Čaputovej posilníte Progresívne Slovensko, ich všetky liberálne názory, ktoré budú presadzovať v novozvolenom parlamente

Krajčí z OĽaNO: Hlasom Čaputovej posilníte Progresívne Slovensko, ich všetky liberálne názory, ktoré budú presadzovať v novozvolenom parlamente

Bratislava 4. marca 2019 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Opozičný poslanec hnutia OĽaNO Marek Krajčí, ktorého strana menovala ako tieňového ministra zdravotníctva, napísal v blogu o prezidentských voľbách, že ak volič odovzdá hlas Zuzane Čaputovej z Progresívneho Slovenska, odovzdá tak svoj hlas všetkým liberálnym “hodnotám” strany, ktorej je podpredsedníčkou. Krajčí tiež upozorňuje, že Čaputová by ako “nezávislá osobnosť” bez podpory PS nemala šancu

Na snímke poslanec NR SR Marek Krajčí

“Čaputová, vďaka veľmi dobre vedenej kampani, za ktorou stojí tá istá marketingová agentúra, ktorá vyrobila aj súčasného primátora Bratislavy, predbehla v prieskumoch Roberta Mistríka. A to tak výrazne, že sa Robert Mistrík radšej hneď chlapsky vzdal.”

Reklama

Krajčí v blogu publikovanom na stránkach Kresťan dnes uvádza, že všetkým, ktorí si doteraz mysleli, že prezidentom sa môže stať iba verejne známa a počas svojho doterajšieho plodného života preskúšaná a rešpektovaná osobnosť, dáva táto agentúra jednoznačný odkaz. Nie je tomu tak. Takúto osobnosť podľa neho dokážu vyrobiť za relatívne krátky čas. Stačí len prísne dodržiavať pokyny a mať financie na kampaň.

“Nechcem samozrejme nijako znižovať doterajší kredit pani Čaputovej a keďže ju osobne nepoznám, chcem vyjadriť nádej, že ide o čestnú ženu. Ale keby ste pred kampaňou na prezidenta niekomu povedali, že Slovenským prezidentom sa stane 45-ročná žena, ktorú zatiaľ takmer nikto nepozná, ktorá je politicky angažovaná v neparlamentnej liberálnej strane a za ktorou je jedna vyriešená environmentálna kauza v malom mestečku, asi by si ťukal na čelo. Teraz je tento scenár najpravdepodobnejší.”

Reklama

Poslanec hnutia OĽaNO upozornil aj na to, že Čaputová má za sebou nedávny rozvod, po ktorom sa stará o svoje dve maloleté dcéry. “S novým partnerom sa neplánuje vziať. Tvrdí: “Ľudia si predsa len volia prezidenta, a nie rodinu,” a dodala, že partner by ju ako prezidentku mohol bez problémov sprevádzať na spoločenských podujatiach aj bez toho, aby bol jej manželom. K tomu sa ešte pomerne hrdo a vytrvalo hlási k právu na adopcie detí pármi rovnakého pohlavia.”

“Dovoľte mi sa ešte vyjadriť k niektorým názorom kresťanov, ktorí plánujú voliť Zuzanu Čaputovú už v prvom kole. Tvrdia, že liberálne názory prezidenta, jeho postoj ku gender ideológii, interupciám, či legalizácii ľahkých drog, nie sú až také podstatné, nakoľko túto zákonodarnú moc má parlament. Áno, je to tak. Avšak prezident sa vyjadruje ku každému zákonu. Ak s ním súhlasí, tak ho podpíše. Ak s ním nesúhlasí, zákon posiela na opätovné prerokovanie do parlamentu aj so svojimi pripomienkami. Parlament takýto zákon následne musí schváliť absolútnou väčšinou.”

Podľa Mareka Krajčího prezident na Slovensku zastupuje druhú komoru parlamentu. “Táto poistka prezidenta je veľmi dôležitá najmä v prípadoch, keď zákon obsahuje chyby, dôjde k zmätočnému hlasovaniu niektorých poslancov, alebo prejde len jednoduchou väčšinou, ale v parlamente nemá absolútnu podporu. Tu nás môže dobrý prezident naozaj zachrániť pred škodlivými zákonmi. Zároveň vrátením každého zákona vyjadruje aj svoj osobný názor na danú legislatívu.”

Okrem toho, že je prezident hlavným veliteľom Ozbrojených síl Slovenskej republiky, má podľa neho najmä reprezentačné povinnosti. Jeho názory a postoje reprezentujú národ, jeho morálne postoje formujú celú spoločnosť. Napríklad, ak bude naša prezidentka chodiť na recepcie a oficiálne podujatia so svojim partnerom, ako vzor propaguje takéto spolužitie a nepriamo ho dáva do rovnosti manželského zväzku, čo následne ovplyvní správanie sa najmä mladých ľudí. Pritom všetci veľmi dobre vieme, že zdravá rodina je základnou bunkou každej spoločnosti.

“Pani Čaputová na priamu otázku, či by bola za legalizáciu adopcie detí pármi rovnakého pohlavia pravidelne odpovedá zavádzajúcim spôsobom. Buď úmyselne, alebo len z jej liberálneho presvedčenia bez toho, aby toto tvrdenie bolo podložené faktami a aplikovateľné v praxi. A priznám sa, že ma to vyrušuje oveľa viac ako jej liberálne názory, na ktoré má v demokratickej spoločnosti nárok. Tvrdí, že pre dieťa v detskom domove je lepšie, keď sa o neho budú starať milujúce homosexuálne páry. O tom by sme samozrejme mohli polemizovať.”

Reklama

Podpredsedníčka PS je ale právnička a preto vie, že neexistuje v práve kategória milujúci. “Je to morálna kategória. A preto neexistuje inštancia, ktorá by toto dokázala relevantne posúdiť. Po druhé si treba uvedomiť, že o adopcie detí je veľký záujem. V súčasnosti sa v poradovníku na pridelenie novonarodeného dieťaťa prevereným rodičom čaká 5-6 rokov. Do detských domovov sa tak dostávajú iba rasovo znevýhodnené a postihnuté deti, resp. staršie deti, ktoré o rodičov prišli alebo im boli odobraté. V praxi však ani tieto deti, ak majú menej ako 6 rokov, do detských domovov nejdú. V drvivej väčšine sú úspešne umiestňované v pestúnskej starostlivosti alebo sa o nich starajú náhradní rodičia.”

Krajčí preto píše, že každému z nás je jasné, že rovnako ako heterosexuálne páry, aj homosexuálne páry by mali záujem o zdravých novorodencov a v prípade legálnej možnosti adoptovať si dieťa by museli byť rovnocenne zaradení do dlhého poradovníka.

No a pokiaľ by išlo naozaj o silný záujem daného páru starať sa aj o znevýhodnené dieťa, je tu stále možnosť, aby si ho akýkoľvek jednotlivec zobral do pestúnskej starostlivosti, súd mu dokonca v opodstatnených prípadoch môže povoliť aj adopciu dieťaťa.

Teda argumentácia Zuzany Čaputovej je čisto ideologická a zavádzajúcimi informáciami sa snaží posúvať verejnú mienku na stranu akceptácie adopcie detí homosexuálnymi pármi, na čo využíva aj svoju prezidentskú kampaň.

“Na záver mi ešte dovoľte vyjadriť môj názor, ktorý mám vďaka tomu, že sa pohybujem vo vysokej politike. Je viac ako pravdepodobné, že Zuzana Čaputová by nekandidovala ako nezávislá osobnosť. Skrátka na to nemala profil, ani poznateľnosť. Kandidovala preto, aby zviditeľnila značku Progresívneho Slovenska a aby aj vďaka jej kampani mohlo urobiť Progresívne Slovensko čo najlepší výsledok v budúcoročných parlamentných voľbách.”

Reklama

Teraz to podľa poslanca za hnutie OĽaNO pre túto liberálnu stranu vyzerá oveľa lepšie ako na začiatku dúfali. “A hneď to je vidieť aj v nameraných preferenciách. Doteraz boli stále pod prahom zvoliteľnosti. V súčasnosti im v koalícii so stranou Spolu agentúry namerali takmer dvojciferný výsledok. Teda ak si niekto myslí, že hlas Zuzane Čaputovej je len hlasom pre ňu, nie je to úplne tak. Svojim hlasom zároveň posilňuje jej stranu, ktorej je podpredsedníčkou a teda aj ich všetky liberálne názory, ktoré majú vo svojom programe a budú ich presadzovať v novozvolenom parlamente.”

“Nemalo by to byť náhodou tak, že ak ide niekto kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky, ako prvú vec by sa mal vzdať svojho politického trička? Vystúpiť zo svojej politickej strany a povedať: “Teraz sa uchádzam o vašu dôveru. Chcem byť prezidentom všetkých občanov.”

“Politika žiaľ rozdeľuje ľudí, dokonca rodiny. Nedovoľme to. Dovoľme však, aby sme mohli mať aj iné názory. Diskutujme o nich. A potom slobodne voľme. Nech sú aj tieto prezidentské voľby dôvodom, kedy budeme diskutovať o hodnotách, ktoré posúvajú našu spoločnosť správnym smerom. My sa ich snažme žiť s nádejou na lepšiu budúcnosť našich detí. Tento článok píšem s nádejou, že všetci, ktorí majú iný názor ma neodsúdia. Píšem ho ako odpoveď všetkým, ktorí ma prosili, aby som im poradil, koho majú voliť v prvom kole prezidentských volieb. Modlime sa spoločne za Slovensko!” Napísal vo svojom komentári Krajčí, ktorý sa rozhodol voliť Františka Mikloška.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

14:32

Poslanci Európskeho parlamentu vyzvali politické vedenie v EÚ a členské štáty eurobloku, aby urýchlene a rázne bojovali proti ruským pokusom o zasahovanie do demokratických a volebných procesov. 

14:13

Poslankyňa nemeckého parlamentu Sahra Wagenknechtová predloží návrh na zrušenie plánovaného zákazu spaľovacích motorov. V Bundestagu existuje jasná väčšina proti zákazu spaľovacích motorov, vyhlásila opozičná politička.

14:12

Vlaňajšia tragická streľba na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej a s ňou súvisiace udalosti psychicky významnejšie zasiahli okolo 9000 ľudí v Česku. Krízovú intervenciu im poskytovali stovky odborníkov. V správe o poskytnutej psychosociálnej pomoci to uviedla česká polícia.

14:10

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Európu, aby sa postavila výzvam zmeneného sveta. Zároveň apeloval na vytvorenie silnejšej a integrovanejšej obrannej stratégie, ktorá by kontinentu zabezpečila menšiu závislosť od USA a lepšiu pripravenosť na hrozby zo strany Ruska. 

13:58

Poslanci Národnej rady SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky.

13:56

Cestovný ruch v Slovinsku v marci výrazne napredoval vďaka vysokému počtu zahraničných hostí. Počet príjazdov turistov do krajiny sa v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšil o 21,6 % na 337.363 osôb, po náraste o 7 % vo februári.

13:55

Finančná správa identifikovala nový model podvodu, ktorý súvisí s neoprávneným nárokovaním si daňového bonusu na dieťa. Deje sa tak na základe účelového zakladania živností s vykazovaným vysokým príjmom a nízkou daňovou povinnosťou. Viaceré znaky poukazujú na to, že ide o organizovanú a koordinovanú činnosť, informovali na stretnutí s novinármi predstavitelia FS.

13:52

Vláda pripravuje mobilizáciu všetkých zdrojov, ktoré má Slovensko k dispozícii. Zisťovať chcú, aké sú možnosti pri zdrojoch zo štátneho rozpočtu i Európskej únie (EÚ). Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po kontrolnom dni na ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) s tým, že zdroje z EÚ fondov sú pre Slovensko nenahraditeľné.

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
13:51

Francúzska polícia rozohnala v Paríži propalestínsky protest niekoľkých desiatok univerzitných študentov, oznámili miestni predstavitelia. Protest vo Francúzsku sa konal v čase podobných demonštrácií na viacerých univerzitách v Spojených štátoch.

13:37

Na ulici Pri prachárni v košickej mestskej časti Juh by malo vyrásť Obchodné centrum Košice (OCKE). Odhadované celkové náklady na realizáciu stavby sú vo výške okolo 60 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Delta Projektconsult Slovakia v uplynulých dňoch predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali