Klhůfek je ôsmy legionár so 100 gólmi: “Mal som to pár dní v hlave”

Klhůfek je ôsmy legionár so 100 gólmi: “Mal som to pár dní v hlave”

Košice 2. novembra 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Český hokejový útočník Pavel Klhůfek dosiahol ako ôsmy cudzinec slovenskej extraligovej histórie métu 100 gólov. Podarilo sa mu to v stredajšej dohrávke 20. kola Tipos extraligy HC Košice – HK Dukla Trenčín (4:1) (viac aj TU)

Pavel Klhůfek
Na snímke vpravo Pavel Klhůfek (Košice), vľavo brankár Ben Bowns (Trenčín) v dohrávke 20. kola Tipos extraligy HC Košice – HK Dukla Trenčín

“Som najmä rád, že sme vyhrali, pretože v opačnom prípade by som z tejto méty nemal veľkú radosť,” poznamenal.

Reklama

Jubilejný gól strelil v 18. minúte, keď po efektnej “zadovke” Vadima Pereskokova využil priestor pred brankárom Bownsom a zvýšil na 2:0. “Vadim má fantastické prihrávky. Ale nielen on, ale aj Allan (McPherson) či “Chovy” (Michal Chovan). Je radosť hrať s takýmito hráčmi,” uviedol Klhůfek, ktorý sa 12. gólom v sezóne dotiahol na doterajšieho lídra tejto štatistiky Samuela Bučeka z Nitry.

“Klf” je od úvodu sezóny strelecký líder “oceliarov” a prebiehajúcej sezóne sa mu doteraz stalo iba dvakrát, že by neskóroval v dvoch zápasoch za sebou. Ešte 7. novembra strelil dva góly na ľade Liptovského Mikuláša, ktorými sa dostal na métu 99 zásahov v slovenskej extralige v súčte základnej časti a play off. V následných zápasoch proti Banskej Bystrici a Prešovu sa gólovo nepresadil, no čakanie na jubilejný gól netrvalo dlho: “Vedel som o tom, že mám pred sebou stovku. Dozvedel som sa to po tom, čo som dal 99. gól. Odvtedy som to mal trochu v hlave. Potom som v dvoch zápasoch nedal gól a vravel som si, že už by to mohlo prísť. Som rád, že mi to padlo, no najmä sa teším, že sme vyhrali. Keď máte takúto métu, tak je to príjemné, ale ak ten zápas prehráte, tak nemáte pekné spomienky na jubilejný gól.”

Reklama

Trojciferný počet gólov zaznamenal ako 8. legionár a celkovo ako 133. hráč v histórii slovenskej extraligy. Pred ním sa to podarilo jeho krajanom Petrovi Obdržálkovi, Janovi Kopeckému, Petrovi Kafkovi, Martinovi Vozdeckému, Kamilovi Brabencovi, Jurajovi Juríkovi a Kanaďanovi Juddovi Blackwaterovi. Žiadny z cudzincov nedosiahol 100. gól tak rýchlo ako Klhůfek, ktorý na to potreboval iba 247 zápasov. V osmičke zahraničných “stovkárov” je jeho aktuálny priemer 0,40 gólu na zápas najlepší. V rokoch 2015-2017 odohral dve sezóny v drese HKM Zvolen, počas ktorých nastrieľal 46 gólov. Zatiaľ 54 pridal vo farbách Košíc, ktorých dres oblieka od roku 2019. V prvej košickej sezóne strelil “iba” 11 gólov, no v ročníku 2020/2021 už bol s 31 zásahmi druhý najlepší strelec celej súťaže za Marcelom Haščákom.

Vo vysokej gólovej produkcii pokračuje aj v ročníku 2021/2022. Ak by si udržal súčasné tempo (12 gólov v 17 zápasoch – priemer 0,70 na zápas) do konca základnej časti, v ktorej Košičania odohrajú ešte 32 zápasov, zaznamenal by 34 presných zásahov. Nad tým sa však nezamýšľa a myslí najmä na kolektívne výsledky. V jeho prvej sezóne v drese Košíc mu cestu za úspechom zahatalo predčasné ukončenie sezóny a v následnom ročníku 2020/2021 “oceliari” vypadli už v predkole play off. Aj preto je Klhůfek rád, že jeho góly pomáhajú tímu k víťazstvám. To nad Trenčínom prišlo v úvode náročného decembra, v ktorom by Košičania mali odohrať až 12 zápasov, z toho 10 na domácom ľade. Program im nahustili aj tri dohrávky, ktoré vyplynuli z nedávnej karantény tímu po pozitívnych prípadoch na ochorenie Covid-19.

“Sme profesionáli, takže každý, kto nemal vážnejšie problémy, trénoval aspoň v domácich podmienkach. Vďaka tomu sme nemali výrazný tréningový deficit. Bolo to vidieť aj v dnešnom zápase, hoci sme hrali v podstate po dvoch týždňoch,” uviedol Klhůfek.

 

Legionári so 100 a viac gólmi v slovenskej extralige:

Petr Obdržálek 136* (ČR/Skalica, Zvolen, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš)

Reklama

Jan Kopecký 128 (ČR/Liptovský Mikuláš, Poprad, Zvolen, Košice, Žilina)

Petr Kafka 117 (ČR/Banská Bystrica, Košice)

Martin Vozdecký 115 (ČR/Martin, Žilina, Nitra, Zvolen, Trenčín)

Kamil Brabenec 111 (ČR/Zvolen, Nové Zámky)

Judd Blackwater 103 (Kan./Nitra)

Reklama

Juraj Jurík 101* (ČR/Skalica, Zvolen, Žilina, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš)

Pavel Klhůfek 100* (ČR/Zvolen, Košice)

*-aktívni v slovenskej extralige

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali