Hokej-MS20: Bokroša potešilo zlepšenie ofenzívy: “Rozhodujúca fáza príde teraz”

Hokej-MS20: Bokroša potešilo zlepšenie ofenzívy: “Rozhodujúca fáza príde teraz”

Toronto 29. decembra (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

 

Slovenskí hokejisti nepochodili ani v druhom vystúpení na juniorských MS a americkému výberu podľahli 2:5

Kanada - Slovensko

Reklama

V porovnaní s úvodným duelom proti Kanade zlepšili pohyb i streleckú produkciu, nezminimalizovali však počet individuálnych zlyhaní, po ktorých inkasovali v druhej tretine tri góly. Prvý slovenský presný zásah na turnaji zaznamenal obranca Martin Fehérváry, druhý pridal v samom závere Michal Roman.
Zverencov trénera Ernesta Bokroša čaká deň voľna, po ňom nastúpia v noci na sobotu o 1.30 SEČ na kľúčový zápas proti Lotyšsku. Skupinovú fázu zakončia 1. januára o 2.00 proti Rusku.

MS hráčov do 20 rokov, B-skupina:
Slovensko – USA 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Góly: 19. Fehérváry (Sádecký, Pataky), 60. Michal Roman (Andrisík, Sádecký) – 11. Laczynski (Cecconi), 17. White (Keller, Jones), 23. Thompson (Roslovic, Bellows), 29. McAvoy (Roslovic, Cecconi), 33. Terry (Kunin, Fitzgerald). Rozhodovali: Burchell (Kan.), Sidorenko – Goľak (obaja Biel.), Suchánek (ČR), vylúčení: 6:2 na 2 min., navyše Lešťan (SR) 10 min. za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8391 divákov
zostavy:
Slovensko: Tomek – Fehérváry, Černák, Michal Roman, Hatala, Bodák, Grman, Košecký, Hain – Hecl, Sádecký, Pataky – Andrisík, Oško, Struška – Bondra, Ružička, Lešťan – Studenič, Miloš Roman, Sloboda
USA: Woll – Ahcan, McAvoy, Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Cecconi – White, Keller, Anderson – Thompson, Roslovic, Bellows – Bracco, Kunin, Greenway – Troy, Harper, Foley – Laczynski

Reklama

Hoci mal úvodný americký nápor ešte väčšiu razanciu než ten kanadský z prvého duelu, vďaka istému Tomekovi sa Slováci mohli odraziť za smelším prechodom do útoku. Po sérii presilovkových šancí USA naskočil Miloš Roman z trestnej lavice, no v brejkovej situácii namieril len do lapačky pripraveného Wolla. Bokrošovi zverenci sa snažili o vytláčanie súperových kombinácií do rohu klziska či k mantinelu, v 11. minúte však nevyhodili čistý puk a inkasovali – neskorú reakciu Hatalu potrestal na dvakrát Laczynski. Potom prišla výborne zohratá slovenská presilovka s množstvom striel i šancí, no namiesto vyrovnania sa skóre zmenilo na druhej strane. Tri minúty pred koncom tretiny zakončil gólom rýchly brejk White. Zlepšeným pohybom i snahou o rýchlu kombináciu si Slováci vypýtali ďalšiu presilovku a tentoraz uspeli – efektnú trojkombináciu zakončil do prázdnej bránky Féherváry.
Univerzitný americký výber na začiatku druhého dejstva absolútne otupil slovenskú tvrdosť v osobných súbojoch. Zo zvýšenej agresivity napokon vzišiel tretí gól, Thompson si prevzal puk chrbtom k Tomekovi, položil si ho na ľad a zavesil. Andersonova nastrelená žŕdka len podčiarkla americkú dominanciu, do zvýšenia gólového rozdielu ju následne pretavila McAvoya delovka od modrej. Favorit potrestal aj zbytočné straty pukov a prepadnutia, ako to názorne v 33. minúte po Hatalovej chybe v strednom pásme predviedol Terry – 1:5. Na druhej strane sa veľa toho neudialo. Brankár Woll po niekoľkých závaroch z prvej tretiny vychladol a v druhej kryl len dve strely.
Priebeh tretieho dejstva najskôr pribrdzili technické problémy, následne pomerne dlhý telefonát hlavného arbitra s videorozhodcom. Jeho obsahom bola sporná situácia, ktorú priniesla Kellerova séria dorážok spoza bránky a dohady o tom, či odrazený puk preťal v celom rozsahu bránkovú čiaru. Gól napokon neplatil a rovnaký verdikt zaznel aj pri nájazde toho istého hráča o niekoľko okamihov neskôr. Američania sa neustále tlačili do streleckých príležitostí, tesne pred koncom dokonca pokorili hranicu 50 pokusov, no šiesty gól už nepridali. Naopak, 37 sekúnd pred sirénou sa na druhej strane ujala viackrát tečovaná strela Michala Romana od modrej.

hlas po zápase /zdroj: TASR/
Ernest Bokroš, tréner SR: “Musím podotknúť, že v dnešnom stretnutí sa chlapci zlepšili. Defenzívu sme mali aj v prvom zápase dobrú, ale trošku sme si sadli a pobavili sa o ofenzíve. Z toho vyplynulo, že sme sa snažili tlačiť do zakončenia a boli sme aktívnejší, hoci ešte to stále nebolo ono. Prehrali sme 2:5 a nemáme sa z čoho tešiť, ale z týchto dvoch náročných zápasov si musíme vytiahnuť tie dobré veci. Dobre vieme, že druhá časť majstrovstiev sveta je pre nás rozhodujúca, a to sú zápasy s Lotyšskom a Ruskom.”

tabuľka B-skupiny:
1. USA          2  2  0  0  0  11:3  6
2. Kanada       2  2  0  0  0  10:3  6
3. Rusko        2  1  0  0  1  12:6  3
4. SLOVENSKO    2  0  0  0  2   2:10 0

5. Lotyšsko     2  0  0  0  2   2:15 0

 

Reklama

Švédi v závere zlomili odpor Švajčiarov a vyhrali 4:2

Švédski hokejisti vyhrali aj svoj druhý zápas na juniorských MS v Kanade. Na triumf 4:2 proti Švajčiarsku však vynaložili veľké množstvo úsilia, keďže húževnatý súper dlho držal nerozhodný výsledok 2:2. V 55. minúte napokon prišiel rozhodujúci moment, svoj druhý gól v stretnutí s prívlastkom víťazný strelil Joel Eriksson. Konečný triumf spečatil o tri minúty neskôr Lucas Carlson.
“Tre kronor” priebežne vedú tabuľku A-skupiny o dva body pred Českom. Po dvoch odohratých stretnutiach sú šokujúco poslední Fíni, ktorých čaká mimoriadne náročná cesta za vyhrabaním sa z barážovej šlamastiky.

MS hráčov do 20 rokov, A-skupina:
Švajčiarsko – Švédsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Góly: 6. Siegenthaler, 27. Thürkauf – 5. Eriksson, 7. Andersson, 55. Eriksson, 58. Carlsson

tabuľka A-skupiny:
1. Švédsko       2  2  0  0  0  10:3  6
2. Česko         2  1  0  1  0   5:5  4
3. Dánsko        2  1  0  0  1   4:8  3
4. Švajčiarsko   2  0  1  0  1   6:7  2

5. Fínsko        2  0  0  0  2   3:5  0

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali