Hokej: HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 3:5 v 25. kole extraligy

Hokej: HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 3:5 v 25. kole extraligy

HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 3:5 (1:1, 1:2, 1:2))

Góly: 3. Chovan, 30. Síkela, 58. Chovan – 5. Varga, 21. Klouda, 38. Ostrčil, 55. Linet, 59. Tomas. Rozhodcovia J. Konc – Snášel, Tornay, vylúčení 2:3, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 1030 divákov.

Až osem hráčov základnej zostavy, ktorí chýbali trénerovi Šuplerovi, neveštilo nič dobré, aj keď Zvolenčania nastúpili proti poslednému mužstvu tabuľky. Úvod sa im však vydaril, napriek oslabeniu v 3. min využil Chovan hrúbku hostí a samostatný nájazd po perfektnej nahrávke od P. Zuzina premenil suverénne na úvodný gól. Netrvalo však dlho, len necelé dve minúty, a Žilinčaia vyrovnali. V 5. min po strele Šterbáka stihol Šimko strelu vyraziť, no po ďalšej Vargovej už kapituloval. Zvolenčanom útočná chuť nechýbala, šťastie skúšali postupne P. Zuzin, Chovan i Síkela, doplácali však na menšiu presnosť, alebo zakročil Mikoláš. Najväčšiu možnosť spálil v 16. min Urgas a aj on pred bezmocným brankárom Žiliny zlyhal. Vzápätí trafil Srnka žŕdku a bolo otázne, dokedy hostia ubránia prijateľný priebežný stav. Brankár Zvolenčanov Šimko veľa práce nemal, vyskúšal ho síce Buc, no len spôsobom, aby sa trochu zohrial. Začiatok druhej tretiny bol v znamení rýchleho gólu Kloudu v 21. min, keď puk posunutý od Buca šikovne stočil medzi betóny Mikoláša. Domáci si drobnú traumu preniesli aj na nevydarenú následnú presilovku, v ďalšej však už precitli a naopak, od Žilinčanov sa šťastie odklonilo. V 30. min tancujúci puk po strele od Síkelu napokon padol za chrbát Mikoláša do siete, navyše v 34. min mohol ďalší gól ‘rytierov’ pri lepšej muške pridať Ľ. Zuzin. Činili sa aj hostia, v 37. min trafil Dlouhý hornú žŕdku a bola to akási predzvesť ich gólu, ktorý si v 38. min pripísal Ostrčil. Tretia tretina bola v znamení úsilia domácich zrovnať skóre, o tlaku sa dalo hovoriť ťažko, šance neprichádzali. Dramatický záver slabú divácku kulisu prebudil a aj výrazne schladil. Dorážka Lineta v 55. min po strele Rúfusa už bolo ťažko stráviteľné sústo pre domácich a v tejto sezóne tretíkrát so Žilinou prehrali. V 58. min svitla nádej, videorozhodca posúdzoval situáciu a gól Chovana, keď vycvičil blafákom Mikoláša, uznal. Výsledkový rébus vzápätí vyriešil Tomas, v dokonalom sóle prekonal Šimka a rozhodol definitívne o troch bodoch pre Žilinčanov, a to mal v 60. min Síkela ešte možnosť trestného strieľania za hodenú hokejku od brankára Mikoláša.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali