Hluché chvíle v zápasoch a nedostatok skúseností, aj preto Slováci neuspeli v predkvalifikácii

Hluché chvíle v zápasoch a nedostatok skúseností, aj preto Slováci neuspeli v predkvalifikácii

Bratislava 22. augusta 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Viacerí basketbaloví fanúšikovia si ešte nestihli nájsť svoje miesta v hľadisku bratislavskej Eurovia Arény a domáci hráči v záverečnom dueli predkvalifikácie ME 2021 viedli nad Rumunskom 11:0. V tej chvíli sa zdolalo byť reálne zmazanie 17-bodové manka z prvého merania síl, ale napokon sa nič podobné neudialo

Na snímke zľava Tudor Gheorghe (Rumunsko), Vladimír Brodziansky (Slovensko) a Emanuel Cate (Rumunsko) počas 3. kola predkvalifikácie ME 2021 mužov v basketbale Slovensko – Rumunsko

Rumuni zvládli lepšie aj druhú konfrontáciu so zverencami Žana Tabaka, vyhrali 77:74 a zabezpečili si postup do ďalšej fázy kvalifikačných súbojov.

Reklama

Slovákov po výbornom vstupe do zápasu mrzela najmä zbabraná druhá štvrtina. Do nej vstúpili hráči Rumunska šnúrou 19:0, ktorou definitívne rozhodli o svojom postupe. “Myslím si, že do zápasu sme vstúpili dobre. Druhá štvrtina nám však nevyšla, padli im niektoré ťažké strely a potom to už bolo náročné. Na konci sme však bojovali o dobrý výsledok,” povedal jeden z lídrov slovenského tímu a autor 17 bodov v stredajšom zápase Vladimír Brodziansky.

Napriek výraznému polčasovému manku sa Slováci nevzdali a zo záveru stretnutia urobili poriadnu drámu. “Tréner nás počas prestávky burcoval. V Rumunsku sme prehrávali o 18 bodov, teraz to bolo o pätnásť a hrali sme lepšie. Hovoril nám, že musíme ísť bod za bodom a snažiť sa vyhrať. Veľa ľudí nás dnes prišlo povzbudiť, za čo sme im veľmi vďační,” povedal Brodziansky. Hráči v bielych dresoch mohli skóre aj vyrovnať, no v poslednej sekunde Andre Jones minul strelu za tri body. Napriek tomu bol najlepším domácim hráčom na palubovke a konto rumunského tímu zaťažil 25 bodmi.

Reklama

Podobne ako v predchádzajúcich zápasoch predkvalifikácie sa Slováci nevyhli “hluchému” úseku hry, ktorý ich v konečnom dôsledku stál šancu bojovať o postup. So stredajším výkonom svojich zverencov však bol chorvátsky tréner Žan Tabak spokojný. “Želal by som si, aby sme v Rumunsku hrali tak ako dnes. Hráči vydali zo seba maximum a som absolútne spokojný s ich prístupom a odhodlaním, akým na sebe pracovali. Veril som, že dnes môžeme vyhrať o 18 bodov. Keby som tomu neveril ja, nemohli by tomu veriť ani oni,” vyjadril sa rodák z chorvátskeho Splitu.

Jedným z dôvodov celkového neúspešného výsledku slovenských reprezentantov bol aj nedostatok skúseností. “V tíme sme mali veľa mladých hráčov, ktorí boli prvýkrát v reprezentácii. Myslím si, že v ďalších rokoch to bude lepšie,” povedal Brodziansky, ktorého následne doplnil aj tréner SR. “Povedal som, že krátkodobý cieľ je uspieť v predkvalifikácii. Dlhodobým cieľom je, aby hráči naďalej napredovali, a o dva-tri roky boli na najlepšej úrovni.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali