Hlina nazval Matovičove výlevy na sociálnej sieti Protokolmi trnafských mudrcov

Hlina nazval Matovičove výlevy na sociálnej sieti Protokolmi trnafských mudrcov

Bratislava 4. januára 2023 (HSP/Foto: TASR-Jakub Kotian)

 

Alojz Hlina (KDH) je známy tým, že si servítku pred ústa nedáva, ak sa do niekoho obuje. Tentokrát sa Hlina, tento príliš liberálny konzervatívec, obul do statusu, ktorým sa chcel Matovič priblížiť ku konzervatívnej časti voličov

Igor Matovič
Igor Matovič

Matovičov status Hlina nazval: “Protokoly trnafských mudrcov.”

Reklama

Ďalej píše: “Matovič si hľadá nové bojisko. S novým rokom sa začínajú nastavovať parametre boja.” Hlina naplno odhaľuje to, čo mnohí vedia, alebo prinajmenšom tušia – Matovič nenasadol na protikorupčnú vlnu z presvedčenia. Urobil tak preto, lebo videl, že ho táto vlna ho dokáže vyniesť najvyššie: “Matovič vedel, že protikorupčnosť bude téma, preto na ňu pred pár rokmi skočil. Nie, nebolo to nejaké hlboké presvedčenie “Matky Terezy z Trnavy” o protikorupčnosti. Matka Tereza by nenechala svoju mamu šoférovať každý deň 600 km (nie, ani Matovič nenechal, bol to podvod a ešte dokonca zo svojej mamy urobil optimalizátorku daňového základu). Matka Tereza by nehovorila ako veľké dane platila, a pritom by nikto nikdy žiadne jej daňové priznanie nevidel. Maximálne, čo sme videli, bolo účtovníctvo na povale. Mimochodom, ten, čo vraj platil také veľké dane, ktoré nikto nikdy nevidel, nepotrebuje predsa zo svojej mamy urobiť kamionistu, či? Matka Tereza by od podvodníka Majského v čase, keď sa podvodne zbavoval majetku nekupovala pozemky za podhodnotenú cenu. Matovič vedel, že protikorupčnosť bude téma a preto sa ňu vrhol, pospolitý ľud uveril.

Po odkrytí falošnosti Matoviča Hlina zacielil na jeho pokus presadnúť na konzervatívny vlak: “Teraz hľadá novú tému. Vie, že musí a ide presne podľa “ruského vzorca”, keď už nič nezaberie, sex zaberie vždy. Všetko, čo súvisí so sexom a sexualitou, zaberie a prinesie agendu. Od Nového roku sa Matovič na sociálnej sieti “kalibruje” a vypisuje o “úchyloch, pipíkoch, Mengelem”, ako o dušu vypisuje svoje Protokoly trnafských mudrcov, pretože vie, že musí. Témou tém už nebude korupcia, pomoc ľuďom, ale armagedon, ktorý sa na nás valí, ale nebojme sa. ON, bájny hrdina to zastaví, on, ktorý to odhalil a pomenoval, to aj zastaví. ON, Igor M. z Trnavy. Pýta si aj modlitby v tomto jeho zápase a aj ich dostane, veľkí kresťanisti, zvyknutí na pohodlie parlamentu, veru už do roboty nepôjdu a budú sa modliť s Igorom, za Igora, za “svätú vec”, ale hlavne za to, aby si predsa len ten mandát poslanca udržali, veď chodiť do normálnej práce je také obťažujúce.”

Reklama

Podľa Hlinu sa máme pripraviť na pomerne nechutnú predvolebnú kampaň: “… o pipíkoch, Mengelem, jazdcoch Apokalypsy… Takže nie pukance, ale kýblik na zvracanie si treba prichystať.” Matovičove texty z posledných dní naznačujú, že Hlina má pravdu. Pred minulými voľbami si Matovič “hľadal” tému. Po videu, ktoré namieril proti USA, zavesil na sieť video s údajnou Počiatkovou vilou. Malo väčší úspech a sľubovalo širší koaličný potenciál, Matovič sa teda chytil protikorupčnej témy a uspel. Dnes už taký priestor na pokusy nemá. Vidí však tradičné konzervatívne zameranie Slovenska, zahryzol sa, a pravdepodobne dúfa, že sa povezie.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:14

Geert Wilders v stredu oznámil dohodu s ďalšími troma pravicovo orientovanými politickými stranami o vytvorení koaličnej vlády. K dohode došlo šesť mesiacov po Wildersovom ohromujúcom víťazstve v holandských parlamentných voľbách; funkcie premiéra sa však napriek tomu neujme.

17:12

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v stredu na stretnutí s bosnianskosrbským prezidentom Miloradom Dodikom v maďarskom hlavnom meste Budapešť uviedol, že Maďarsko bude hlasovať proti rezolúcii OSN, ktorá by si uctila obete genocídy v Srebrenici z roku 1995. Ako dôvod uviedol, že by to opätovne naštartovalo napätie na Balkáne.

16:42
fico
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024
16:22

Útok na slovenského premiéra Roberta Fica by mal byť podľa českého prezidenta Petra Pavla varovaním, kam až môže viesť prehlbovanie agresivity v spoločnosti. Napísal to v reakcii na aktuálne udalosti na sociálnej sieti X.

16:21

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v stredu vyhlásil, že zničenie palestínskeho militantného hnutia Hamas v Pásme Gazy je nevyhnutné pre vznik akejkoľvek alternatívnej vlády v tejto enkláve. Argumentuje tým, že ak by Hamas zostal pri moci, ohrozovalo by to jeho potenciálnych nástupcov.

16:20

Orientácia na jeden jadrový zdroj je nezodpovedná, Slovensko potrebuje rozumný a ekonomicky optimálny energetický mix jadrových a obnoviteľných zdrojov. Uviedlo to opozičné KDH v reakcii na zámer výstavby nového jadrového zdroja v Jaslovských Bohuniciach, ktorý v stredu schválila vláda.

16:01

Na Roberta Fica podľa televízie Joj strieľal 71-ročný muž z Levíc. Markíza informuje o mužovi v strednom veku. Polícia ho po atentáte zadržala.

15:50

Podľa informácií HS je premiér Róbert Fico mimo ohrozenia života.

15:45

Nový jadrový zdroj by mal byť vo vlastníctve štátu. Štát tak bude mať v prípade energetickej krízy účinnejšie nástroje na to, aby vedel občanom i podnikateľom na Slovensku garantovať dostatok elektrickej energie. Uviedla to ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

15:44

Napätie na trhu s úvermi na bývanie v eurozóne je zvládnuteľné napriek vyšším úrokovým sadzbám, ktoré zaťažujú dlžníkov, a nedostatkom v kontrolných opatreniach zo strany niektorých bánk, oznámila v stredu Európska centrálna banka (ECB).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali