Galko Tomášovi: Máte naložené v gatiach. Mám Smer-SD nazvať Spolok Matky Terezy?

Galko Tomášovi: Máte naložené v gatiach. Mám Smer-SD nazvať Spolok Matky Terezy?

Bratislava 6. marca 2019 (HSP/Foto:SITA-Diana Černáková, Branislav Bibel)

 

Erik Tomáš zo Smeru-SD začiatkom týždňa poukázal na to, že orgány činné v trestnom konaní opäť preverujú bývalého ministra obrany za SaS Ľubomíra Galka v jeho vypočúvacích kauzách. Tomáš zopakoval, že mu vadí, keď Galko hovorí o Smere-SD ako “kriminálnej organizácii” (viac v článku). Ľubomír Galko reaguje, že inak stranu Roberta Fica nevie pomenovať a Tomáš je podľa neho len “fňukajúci chlapec” a jeho celá strana “má naložené v gatiach”

Na snímke poslanci Národnej rady Ľubomír Galko (SaS) a Erik Tomáš (Smer-SD)

“Podržtaška obyvateľa Bašternákovho bytu Erik Tomáš narieka, že som tú ich nechutnú grupu Smer-SD opätovne nazval kriminálnou organizáciou. A ako by som mal tých Vadalovcov, Kočnerovcov Bôdorovcov, Zsuzsvé, Tóthovcov, Gašparovcov, Bašternákovcov, Kaliňákovcov, Počiatkovcov, Maznákovcov a kopu iných gaunerov, ktorí sú poschovávaní priamo v ich strane alebo v tieni za ňou spojení s ňou pupočnou šnúrou asi tak nazvať? Združením Matky Terezy? Alebo krúžkom šikovných rúk?” Napísal v stredu na Facebooku Galko.

Reklama

U Erika Tomáša je podľa neho badať, že má “strašný strach” z toho, aby sa Galko “náhodou nedostal do verejnej funkcie v bezpečnostných zložkách”.

“On má ten strach tak obrovský, že normálne verejne rok pred voľbami vyplakáva a verejne vyzýva, aby len preboha toho Galka, nech by bol v zmysle jeho vyjadrenia hoc aj úplne, úplne nevinný a čistý ako ľalia (to znamená, že už tuší, že sa im nepodarí mi nič našiť, aj keď sa brutálne snažia a to všetkými možnými špinavými spôsobmi), v žiadnom prípade už v budúcnosti nepustili do žiadnej funkcie v bezpečnostných zložkách. Bohvie, čo má aj on za ušami, veď čas snáď ukáže,” píše Galko.

Reklama

“Fňukajúci chlapec Tomáš totiž evidentne tuší, že basa by sa mohla nebezpečne priblížiť aj k nemu, inak sa jeho správanie nedá zrozumiteľne vysvetliť. Oni vo všeobecnosti v tom ich spolku musia byť v strašnej panike a musia mať strašne čierne svedomie keď takto fňukajú, veď ako hovorím, máme, prosím pekne, ešte rok pred voľbami. A takto majú naložené v gatiach,” dodáva.

“Neľutujme však ani jeho ani nikoho z tej ich kriminálnej organizácie a ani ich teraz ani v budúcnosti nešetrime. Nemali kradnúť, nemali zbíjať a nemali priviesť našu vlasť až k tomu, že sa tu s pomocou ich nominantov a „ich ľudí“ beštiálne vraždia mladí ľudia, ktorí nikomu nič nespravili, ale naopak, pracovali na tom, aby bolo Slovensko čistejšie a lepšie. A vraždy ďalších boli “ich ľuďmi” pripravované. To sú dnes všeobecne známe a potvrdené fakty,” tvrdí.

Tomášovi osobne odkázal: “Ak sa vás, pane, ešte čo len raz dotkne pravdivé pomenovanie vašej partaje slovami kriminálna organizácia a budete chcieť na mňa prskať ohľadne komplotu zvanom “odpočúvanie“, prečítajte si napríklad tento článok od Daga Daniša, streľte si facku a choďte sa schovať do kanálu.”

“Lebo tí novinári, ktorí boli legálne so súhlasom sudcu odpočúvaní krátky čas počas doby, keď som bol ministrom obrany kvôli podozreniu z manipulácie s utajovanými skutočnosťami dnes chodia slobodne do práce, večer pobozkajú manželku či manžela a zahrajú sa so svojimi deťmi či vnukmi.”

Galko tiež dodal, že “novinár, čo sa zasadzoval o čistejšie a lepšie Slovensko, ktorého dali protiprávne sledovať a lustrovať grázli z vašej partaje, dnes leží aj so svojou snúbenicou s prestrelenou hlavou a srdcom v chladnej zemi a ich matky a otcovia im chodia plakať na ich hroby”.

Reklama

“A ukazuje sa, že u tých vašich grázlov boli na rade aj ďalší novinári aj nenovinári, ktorým by ich rodičia a blízki boli chodili plakať na hroby tiež. A len obrovské šťastie a náhoda tomu zabránili,” uzatvára poslanec liberálov.

 

 

 

Reklama

Tomáš: Kriminálnik Galko ide nadávať iným do kriminálnikov?

Erik Tomáš v pondelok upozornil, že Generálna prokuratúra v uplynulých týždňoch obnovila vyšetrovanie podozrení, že Ľubomír Galko je zodpovedný za nelegálne odpočúvanie vojenskou tajnou službou v období keď bol ministrom obrany.

“Len pripomeniem, že piati agenti vojenského obranného spravodajstva čelia obžalobe z toho, že na základe falošných dôvodov odpočúvali novinárov, zamestnancov ministerstva obrany, či radových občanov.”

Dôvodom malo byť podľa poslanca Smeru aj monitorovanie názorov na stranu SaS. “Samotného Ľubomíra Galka vtedajšia premiérka Iveta Radičová síce okamžite zbavila funkcie, ale trestnoprávnej zodpovednosti sa doteraz úspešne vyhýba.”

“Aj vďaka tomu, že jeho bývali agenti zatiaľ držia jazyk za zubami. Prokuratúra však opäť preveruje výpoveď bývalého podpredsedu SaS a exministra hospodárstva Juraja Miškova, podľa ktorého mal Galko jemu i ďalším kolegom priamo v straníckej centrále ukazovať zoznam odpočúvaných osôb. “

Tomáš poukazuje hlavne na to, že Ľubomíra Galka obnovenie vyšetrovania znervóznilo natoľko, že okamžite začal pre neho typickým agresívnym a výhražným spôsobom prskať na všetky strany.

“Za všetkým je vraj stana Smer-SD, ktorú opäť počastoval výrazom kriminálna organizácia. Voči tomuto označeniu som sa už viackrát v mene 15-tisíc našich členov a stále vyše pol milióna voličov ohradil. Ale zarazilo ma niečo iné. A to, že “kriminálnik” nadáva bez dôkazov druhým do kriminálnikov.”

“Všimli ste si, že som použil pri slove kriminálnik úvodzovky. Aj pri Ľubomírovi Galkovi totiž rešpektujem prezumpciu neviny. Aj keď každý súdny človek na Slovensku nemôže pochybovať o tom, že vojenskí tajní vtedy konali na jeho príkaz.”

Erik TOmáš doplnil, že nech už vyšetrovanie dopadne akokoľvek jedno je isté – takýto človek by už nikdy nemal zastávať žiadnu významnú verejnú funkciu a už vôbec nie v bezpečnostných rezortoch.”

Dodajme, že práve poslanec Erik Tomáš bol jedným z tých, ktorí iniciovali odloženie prerokovania odpočúvacej kauzy Galka v Národnej rade kvôli jeho zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu na začiatku roku 2018 (viac v článku).

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:50

Tým, že sa Rusko zmocnilo Záporožskej jadrovej elektrárne (ZAES), vzniká hrozba radiačnej katastrofy, vyhlásil v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Spravil tak v deň, keď si na Ukrajine pripomínajú 38. výročie jadrovej katastrofy v Černobyle.

11:40

Dvadsať rokov v Európskej únii bolo pre Česko obdobím rozvoja a zvýšenia potenciálu krajiny. Členstvo v Únii je pre ČR bezpochyby výhodné a nemá žiadnu alternatívu. Hlas štátov strednej a východnej Európy je však dôležitý aj pre samotnú EÚ. Spravodajkyni TASR v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala.

Petr Fiala
Na snímke český premiér Petr Fiala

 

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

10:59

Úrady v Burkine Faso vo štvrtok neskoro večer oznámili, že na dva týždne pozastavili vysielanie rozhlasových staníc britskej BBC a americkej Voice of America (VoA) za reportáž o správe ľudskoprávnej organizácie, ktorá armádu v tejto krajine obviňovala z útokov na civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

10:45

Japonský premiér Fumio Kišida navštívi budúci týždeň Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj v čase, keď sa jeho krajina snaží posilniť vzťahy s Južnou Amerikou.

Kišidove turné potrvá šesť dní a japonský premiér sa počas neho stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom i brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, uviedla Kišidova kancelária.

10:35

Dvaja astronauti pridelení americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) na prvý pilotovaný vesmírny let spoločnosti Boeing dorazili vo štvrtok na miesto plánovaného štartu rakety, ktorý je naplánovaný 6. mája.

Testovacími pilotmi kozmickej lode Starliner od spoločnosti Boeing budú Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová. Stroj je pripravený na svoj prvý pilotovaný vesmírny let po niekoľkých rokoch odkladov. Posádka vyštartuje z kozmodrómu Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Barry "Butch" Wilmore
Na snímke astronauti NASA Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová pózujú počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali