Fortuna liga: Slovan Bratislava aj Trnava doma potvrdili tri body z prvého kola, Nitra zaskočila domácu Žilinu

Fortuna liga: Slovan Bratislava aj Trnava doma potvrdili tri body z prvého kola, Nitra zaskočila domácu Žilinu

Bratislava 12. augusta 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava začal novú sezónu vo Fortuna lige vo veľkom štýle. Po víkendom triumfe 5:0 na pôde Nitry v prvom kole rovnakým výsledkom zdolal v druhom kole aj futbalistov Michaloviec, tentokrát však na vlastnom štadióne. Šesť bodov a skóre 10:0 znamená pre Slovan priebežnú prvú priečku v tabuľke

Na snímke vpravo Dávid Strelec (Slovan) a vľavo Martin Kolesár (Michalovce) v zápase 2. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava – FMK Zemplín Michalovce

“Belasí” sa síce proti Zemplínčanom ujali vedenia gólom mladíka Dávida Strelca už v tretej minúte, no hostia v prvom polčase držali krok s favoritom a vypracovali si aj niekoľko šancí. Po zmene strán sa naplno prejavila väčšia kvalita v kádri Bratislavčanov, keď po hodine hry zvýšil na 2:0 opäť Strelec a po ňom sa medzi kanonierovi pridali aj David Holman, Aleš Ožbolt a Rafael Ratao.

Reklama

“V Nitre sme rozhodli už v prvom polčase, teraz to bolo naopak, keď sme mali veľmi silný záver. Ukázalo sa, akú máme silu aj na lavičke, striedajúci hráči priniesli oživenie, kým súper postupne odpadol. My sme vládali, máme dostatočne nabehané. Michalovce nehrali vôbec zle až do záverečnej fázy, keď sme ich už jednoznačne prevýšili. Išli sme až do konca naplno, pretože sme chceli potešiť ľudí, ktorí prišli na štadión. Zaslúžili si vidieť čo najviac gólov v sieti súpera,“ prezradil po súboji stále len 19-ročný mladík Dávid Strelec pre oficiálny klubový web.

Po dvoch dueloch majú na svojom konte plný počet bodov aj hráči Trnavy, ktorí si v utorok poradili s Ružomberkom. Spartak je v tabuľke druhý za Slovanom len vinou horšieho skóre (5:1). Trnavčanom v utorok vyšla odplata za prehru vo finále play-off o účasť v Európskej lige 2020/2021. Skóre stretnutia otvoril už v 7. min Ján Vlasko z pokutového kopu, poistku pridal po zmene strán Jakub Grič. Za hostí síce z penalty skorigoval Ján Maslo, ale posledné slovo mal v nadstavenom čase Erik Pačinda.

Reklama

“Po prvých piatich minútach som si myslel, že to môže byť z našej strany dobrý zápas. Potom nás zastavila situácia, po ktorej súper dal na 1:0, čo nám trochu narušilo plány. Chlapcami to trocha otriaslo a prvý polčas sme sa hľadali, nevedeli sme nájsť cestu k súperovej bránke. Druhý polčas sme chceli, aby sa chlapci upokojili, lebo atmosféra v Trnave je jedinečná a najmä na mladíkov to mohlo mať vplyv. Trnava dala na 2:0, no chceli sme zápas otočiť alebo dorovnať. Začali sme zvyšovať obrátky a mali sme tam takých 20 minút tlak. My sme naše šance, až na pokutový kop, nepremenili. V závere sme chceli vyrovnať, ale súper dal tretí gól a zaslúžene vyhral,“ zhodnotil kouč MFK Ružomberok Ján Haspra.

V treťom utorkovom súboji sa zrodilo prekvapenie na úkor favorita, keď Žilina doma nestačila na Nitru a podľahla jej 1:2. Hrdinom hostí bol dvojgólový Michal Faško, ktorý v druhom polčase zariadil triumf pre tím spod Zobora. “Som veľmi rád, že sme v Žiline bodovali. Ostatné dva týždne sme si odmakali a výsledok zo soboty (domáca prehra so Slovanom 0:5, pozn.) bol veľmi krutý. Boli sme dôslednejší, precíznejší a verili sme, že v Žiline môžeme niečo uhrať napriek tomu, že sme cez polčas prehrávali 0:1. Veľmi sme potrebovali takýto pozitívny výsledok. Dúfam, že nás nakopne, ale chceme ostať pri zemi, nechceme byť ako na hojdačke, že sa nebudú striedať lepšie a horšie výkony a že na zápas pod Dubňom nadviažeme aj v ďalšom súboji. Verím, že sa budeme postupne zlepšovať,” myslí si kouč FC Nitra Gergely Geri.

Druhé kolo futbalovej Fortuna ligy 2020/2021 dohrajú troma stredajšími súbojmi s výkopom o 19.00 h. Dunajská Streda sa predstaví na pôde FK Pohronie, Sereď v Zlatých Moravciach hostí Senicu a Trenčín na žilinskom trávniku privíta Zlaté Moravce.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali