Fico: Kiska keby podnikal v pohrebníctve, tak mŕtvemu aj ponožky ukradne

Fico: Kiska keby podnikal v pohrebníctve, tak mŕtvemu aj ponožky ukradne

Bratislava 15. augusta 2019 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico odmieta, že by sa niekedy s obvineným Marianom K. stretol tak, ako je to opísané v uniknutej komunikácii z aplikácie Threema. “Môžete sa ma stokrát pýtať, môžem ísť na detektor lži. Ja som sa s ním nikdy tak nestretol,” povedal dnes Fico

Na snímke Robert Fico

“Čokoľvek povie Marian K. na svoju obhajobu, je nezmysel. S jedinou výnimkou – ak je to proti Smeru. Vtedy, ak je to aj neoverené, je to podľa vás pravda,” vyčítal médiám predseda Smeru.

Reklama

Kritizoval “verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie pána Mariana K.” médiami. Tie podľa neho vedú proti Smeru džihád.

„Čo je horšie pre opozíciu a médiá ktoré nás nenávidia je, že z nádejného kandidáta na premiéra sa stal narkoman a drogový díler, z prezidenta Kisku sa stal daňový a pozemkový podvodník. Trošku to odľahčím a poviem, že tento človek keby podnikal v pohrebníctve, tak mŕtvemu aj ponožky ukradne. Toto je obraz tých nových lídrov slovenskej opozície. Tá obsesia ktorú cítiť v niektorých médiách proti Smeru sa mení na akýsi džihád a príkladom je verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie obvineného pána Kočnera. Vyzývam ministerku vnútra pani Sakovú a volám ju k politickej zodpovednosti ako predseda strany ktorý ju nominoval za ministerku vnútra. Vyzývam predsedu vlády Petra Pelegríniho, ktorý bol mnou nominovaný na post predsedu vlády, vyzývam generálneho prokurátora pána Čižnára a vyzývam prezidenta policajného zboru pána Lučanského aby urobili poriadok, pokiaľ ide o orgány činné v trestnom konaní.“

Reklama

Fico na dnešnej tlačovej konferencii taktiež povedal, že médiá a opozícia tvrdia, že Marian K. ovládol celú políciu. „Ja sa pýtam, ako to? Veď v roku 2017, keď som bol predsedom vlády, bol obvinený z dvoch ekonomických trestných činov a v roku 2018 sa dostal za mreže,” zdôraznil Fico. Bývalý premiér to teda považuje za ďalší pokus zvaliť na Smer niečo, čo je maximálne nedôveryhodné. V tejto súvislosti sa obáva, že nastane situácia, keď zabijú nejakého politika.

„A za to budú niesť zodpovednosť politici a médiá, ktoré v našej spoločnosti šíria nenávisť,” domnieva sa Fico. Vyzval preto ministerku vnútra Denisu Sakovú, predsedu vlády SR Petra Pellegriniho, ktorého označil za svojho podriadeného v strane, generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského, aby urobili poriadok, pokiaľ ide o orgány činné v trestnom konaní. Poslancov Národnej rady SR vyzval, aby zvolali zasadnutie brannobezpečnostného výboru, na ktorom by sa mali zaoberať situáciou, aby sa policajti a prokurátori nebáli prijímať také rozhodnutia, na základe ktorých by ich médiá kritizovali.

Pri otázke, či sa s Marianom K. stretol pri inej príležitosti, ako je uvádzané v článku Denníka N, Fico uviedol, že sa s ním stretával predovšetkým na rôznych spoločenských akciách, kde Marianovi K. venovali veľkú pozornosť kamery TV Markíza. „Popieram však, že by sme sa spolu rozprávali o strane Smer-SD. Marian K. totiž nebol žiaden môj poradca a preto som na to nemal najmenší dôvod,” dodal Fico.

Marian K. sa podľa Denníka N chystal na stretnutie s Robertom Ficom (Smer-SD), svoju plánovanú novú politickú stranu mal riešiť aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Vyplýva to z komunikácie Mariana K. a Aleny Zs. cez aplikáciu Threema, ktorú v stredu zverejnil spravodajský portál Denníka N. Táto politická strana však nebola Kaliňakovým ministerstvom zaregistrovaná, čo naznačuje, že k takej komunikácii buď nedošlo, alebo Marian K. nemal na ministra taký vplyv, ako sa predpokladá.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali