Fica prirovnal k vodcovi sudetských Nemcov, k Henleinovi. A ďalšie perly Káčerovho ducha

Fica prirovnal k vodcovi sudetských Nemcov, k Henleinovi. A ďalšie perly Káčerovho ducha

Bratislava 17. marca 2023  (HSP/Foto: TASR – Martin Baumann)

 

Rastislav Káčer svojim rozhovorom pre podcast Aktualít len dokázal, že pre neho Slovensko rovná sa Bratislava, možno skôr susedia a Bratislava, a že je úplne odtrhnutý od života bežných ľudí na Slovensku

Rastislav Káčer
Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer.

“Možno po voľbách budeme konfrontovaní s riešeniami, ktoré budú zlé, horšie ako zlé a katastrofálne”, to boli úvodné slová Rastislava Káčera v podcaste. Podľa neho to, ako sa správa Smer a ako sa správajú iné strany dáva všetky dôvody na strach z demokratickej kontrarevolúcie po osemdesiatom deviatom.

Reklama

V čase nahrávania podcastu vláda práve jednomyseľne rozhodla o poslaní Migov na Ukrajinu. Námietke Fica, že je to spôsob, akým sa dopracovať k vojnovému stavu a tak sa vyhnúť voľbám, Káčer povedal, že rozhodnutie o Migoch je kontinuálne s predošlými rozhodnutiami. Na priamu otázku povedal: “Robert Fico je asi taký vlastenec, ako v predvojnovom Československu bol pán Henlein.” Chvíľu potom sa aj s moderátorom venovali všeobecne známemu stretnutiu v Michalovciach. Dosť pobavilo, keď práve v súvislosti s Michalovcami Káčer na adresu Matoviča povedal, že ten nám predvádza vulgárny, agresívny, konfrontačný slovník už roky. Káčer si ešte protestujúcich zamenil s protestantmi. Veľmi diplomatické! Svoje vyjadrenia v Michalovciach stále považuje za primerané.

Podkást sa zvrtol na ľudí, ktorí odmietli bojovať so zbraňou v ruke a podpísali prehlásenie. Moderátor tlmočil argument, že ľudia nechcú bojovať za štát, ktorý sa im otáča chrbtom, v ktorom je hotové nešťastie byť chorý alebo starý. Veľa ľudí má pocit, že na nich štát doslova kašle. Ale Káčer si myslí, že tento štát sa stará o občanov až príliš. Veď aj on nie je bohatý, býva v kamennom dedinskom dome ako aj tí naokolo… Tento konkrétny člen vlády si myslí, že starobní dôchodcovia s 2 eurami na stravu na deň, alebo invalidní s niekoľkými desiatkami centov, sú štátom rozmaznávaní, že zbieranie vrchnákov na pomoc deťom s onkologickými ochoreniami je bonus od štátu, ktorý vám takým či onakým spôsobom vezme z príjmu na daniach okolo dve tretiny. Bravo, pán Káčer! Vy teda tomu Slovensku a tým Slovákom rozumiete!

Reklama

Za tri roky chaosu a rozkladu inštitúcií Káčer žiadnu spoluzodpovednosť necíti. Prečo by mali teda občania dať šancu politickému subjektu, ktorý vedie Heger, ktorý sa na tomto chaose spolupodieľal? Káčerova obšírna odpoveď sa dá zhrnúť: Heger za to nemôže, volič sa rozhodne. Káčer označil Matoviča za podliaka a človeku, ktorý mu roky držal chrbát, Hegerovi, máme dať aspoň tri mesiace šancu. Obhajoval Demokratov ako posledný maják demokracie, pričom straníci, ktorí sú vo vládnych funkciách sa priamo podieľali na vypnutí novín na Slovensku, čo je bezprecedentný útok na základný demokratický inštitút – slobodu slova.

Káčer toho narozprával dosť, ale to podstatné bolo asi povedané. On býva v kamennom dedinskom dome ako ľudia okolo neho. V tom bude jeho osobný obzor, nie je schopný vnímať ľudí, ktorí nie sú okolo neho, ich starosti a ich názory.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali