Chmelár o novinárovi denníka Postoj: Vagovič sa zachoval navlas rovnako ako všetci tí gauneri, o ktorých píše vo svojich sugestívne ladených knihách

Chmelár o novinárovi denníka Postoj: Vagovič sa zachoval navlas rovnako ako všetci tí gauneri, o ktorých píše vo svojich sugestívne ladených knihách

Bratislava 23. september 2022 (Foto: TASR-Pavol Zachar)

 

Odhalenie týždenníka Plus 7 dní ohľadne korupčnej kauzy, keď prominentný liberálny novinár píšuci momentálne pre Postoj Marek Vagovič sa teší nadštandardným benefitom zo strany prezidenta policajného zboru Štefana Hamrana a riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, zdvihlo zo stoličky aj známeho publicistu Eduarda Chmelára

Marek Vagovič
Na snímke Marek Vagovič

Už aj fakt, že policajný prezident Štefan Hamran poskytol Vagovičovi služobné vozidlo na súkromné účely, je na pováženie. Ak tomu istému liberálnemu novinárovi navyše verejnoprávna RTVS ponúkla osobitnú reláciu, tak to už je skoro to isté, ako keby Ľuboš Machaj vyčlenil osobitnú reláciu v RTVS rovno špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi, myslí si Eduard Chmelár.

Reklama

„Je len ďalším doplnením mozaiky, že tento človek nie je vzorom investigatívneho reportéra, ale príkladom politického aktivistu, ktorý zneužíva svoje povolanie na presadzovanie skupinových záujmov,“ napísal Eduard Chmelár vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Môže sa potom ešte niekto čudovať, že bývalá liberálna premiérka Iveta Radičová z titulu svojej funkcie na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy iniciatívne oceňuje Vagoviča ako vzor pre svojich študentov spoločne s ďalším „etalónom jednostrannosti a neobjektivity Braňom Závodským“.

Reklama

Politicky zaujatý žurnalista v konflikte záujmov a bez známok novinárskej etiky Marek Vagovič sa podľa Eduarda Chmelára zachoval navlas rovnako ako všetci tí gauneri, o ktorých píše vo svojich sugestívne ladených knihách – „pri novinárskej konfrontácii odmietol odpovedať na otázky a zložil bez pozdravu telefón“.

Čerešničkou na torte je ponuka z RTVS pre Mareka Vagoviča na samostatnú pravidelnú reláciu vo verejnoprávnej televízii. Ak sa nechceme dočkať toho, že nabudúce RTVS ponúkne vlastnú reláciu špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a ak riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj ešte má nejakú kožu na tvári, tak by mal Vagovičovu reláciu v RTVS okamžite zrušiť, myslí si Eduard Chmelár.

V apríli tohto roku sa Marek Vagovič vyjadril, že po šiestich rokoch svojho pôsobenia v liberálnom denníku Aktuality bude v budúcnosti písať pre portál Postoj (je momentálne novinárom denníka Postoj), pričom by zároveň chcel rozbehnúť vlastné vydavateľstvo a venovať sa aj písaniu kníh.

Na otázky týždenníka Plus 7 dní, ako sa mu podarilo získať služobné auto policajného zboru na nakrúcanie reklamného traileru k svojej knihe o policajnej mafii a za akých podmienok mal predmetné auto požičané z NAKA, Marek Vagovič arogantne a pohoršene odpovedal: „Ja vám nebudem odpovedať na tieto otázky. To je moja súkromná aktivita, akým spôsobom ja využijem konkrétnych ľudí a autá v súkromnom projekte. Do toho vás naozaj nič nie je. To nie je vaša vec. To je moja súkromná vec. Vydávam knihu, natočil som trailer. To je všetko, čo k tomu viem povedať.“

Po týchto slovách novinár Marek Vagovič zložil telefón. Bez pozdravu.

Reklama

 

Rovnako sa k tomuto korupčnému prípadu vyjadril Ľuboš Blaha poslanec za Smer

Marek Vagovič po dnešku musí ako novinár skončiť.

1. A spolu s ním by mali byť vyšetrované aj redakcie Postoja a Aktualít, či neboli využívané určitými policajnými zložkami na špinavú robotu a diskreditáciu politických oponentov. Sú v tom až po uši.

2. Pluska dnes priniesla škandalózne odhalenie, že polícia požičala Vagovičovi svoj zásahový voz na to, aby si nahral videjko na svoju novú knihu.

3. Svedčí to o nadštandardnej spolupráci medzi “novinárom” Vagovičom a Hamranovcami. A to je sakramentsky podozrivé.

Reklama

4. Žiadna súkromná osoba si nemôže od represívnych štátnych orgánov požičať zásahové vozy – to, že Vagovič, má takúto protekciu, má niekoľko vysvetlení.

5. Polícia zneužíva svoje právomoci a používa novinára Vagoviča na to, aby vytváral mediálny tlak v živých prípadoch a očierňoval nevinných ľudí.

6. Len pripomínam, ako Vagovič kopal do Milana Lučanského, ktorého sa zjavne potrebovali zbaviť. A aké nenávistné knihy vypisoval o Robertovi Ficovi.

7. Ten chlap nemá inú pracovnú náplň, len hejtovať Smer. Na pokyn Hamrana, Mikulca či priamo Matoviča? A oni mu potom radi požičajú policajné autíčko na hranie… Je to tak, pán Vagovič?

8. Toto nie je ťažký prúser iba pre novinársku obec. Vagovič zjavne nebude jediný, kto je takto zneužívaný aktuálnou vládou – sám Matovič priznáva, aké ľahké je si kúpiť novinára.

9. Vagovič sa hral na najväčší etalón morálky a dnes sa ukazuje, že sa necháva korumpovať políciou – pretože takéto službičky od kamošov z polície nemožno chápať inak, ako korupčné správanie.

10. Palica má aj druhý koniec. Ak sa potvrdí, že Hamran a jeho ľudia si takýmito službičkami kupujú novinárov a dokonca ich využívajú na špinavú politickú robotu, je to škandál, aký na Slovensku ešte nebol.

11. Nesmieme zabúdať, že novinári ako Vagovič systematicky asistujú Lipšicovi, Hamranovi a Matovičovi v politických čistkách, pri ktorých zastrašujú opozíciu a ostávajú po nich mŕtvi ľudia.

12. Vagovič sa stáva jedným z podozrivých pri mafiánskych praktikách Naky. Potvrdzuje sa všetko, čo sme o liberálnych médiách tvrdili – stali sa len politickým bičom na opozíciu a slúžkami represívnych zložiek.

13. Tu nejde len o auto. Tu vyplávalo na povrch strašidelné prepojenie médií a spolitizovanej polície. Ukázalo sa, že Vagovič neútočil na opozíciu z nejakého mylného presvedčenia, ale kvôli osobným výhodám.

Reklama

14. Ako novinár skončil. A je len príznačné, že na otázky novinárov reaguje arogantne, klame a skladá telefóny – nekritizoval vždy takéto správanie u politikov?

15. Pán Vagovič, mali by ste okamžite odísť z verejného života a spolu s vami aj redakcie, ktoré vám dali priestor na vaše špinavosti.

A Hamran s Mikulcom majú čo vysvetľovať. Hovoríme o vážnych trestných činoch… Tak čo? Padni komu padni?

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali