Bývalý dôstojník americkej armády Scott Bennett: “V USA nevedia, čo majú urobiť s Putinom, veď zjavne valcuje Obamu”

Bývalý dôstojník americkej armády Scott Bennett: “V USA nevedia, čo majú urobiť s Putinom, veď zjavne valcuje Obamu”

Washington 12. augusta 2015 (HSP/Foto:TASR/AP-Evan Vucci)

 

Expert pre boj s terorizmom, bývalý dôstojník americkej armády Scott Bennett tvrdí, že ruský prezident Vladimír Putin je ozajstný patriot, ktorý veľa urobil pre svoj štát. Útoky na Putina považuje za „prejav imperialistických ambícií Washingtonu“

Na snímke americký prezident Barack Obama (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin
Na snímke americký prezident Barack Obama (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin

Vo svojom rozhovore pre írsku PressTV povedal, že Vladimír Putin je najlepší variant pre Rusko za obdobie posledných 100 rokov. „Pre svoju krajinu zohráva rovnakú úlohu, akú zohrával svojho času Ronald Reagan pre Spojené štáty. Reagan vytiahol Ameriku z ťažkej krízy a ekonomickej stagnácie. Presne to robí, a vlastne už aj urobil Vladimír Putin,“ vysvetlil skúsený analytik.

Reklama

„Pochopiteľne, že Putina v Spojených štátoch začali sledovať ešte začiatkom 80. rokov minulého storočia, keď bol vtedy vysokým dôstojníkom v aparáte ruskej rozviedky. Taktiež, ho sledovali aj v priebehu celých 90.-tych rokov: čo robí a čo hovorí… Nik však žiadne jeho „hriechy“ nezistil. A keď teraz z ničoho nič niekto hovorí, že Vladimír Putin okrádal svoj štát, tak podobné vyhlásenia sú na smiech. Je to úbohá lož. Podľa mňa, väčšiu patriotickú postavu, človeka, ktorý tak miluje svoju vlasť, asi ťažko nájdete. Možno taký ani neexistuje. Všetci si pamätáme, ako v 90. rokoch minulého storočia, keď sa Sovietsky zväz začal rozpadávať, sa Putin postavil na ochranu Rusov, prejavoval lásku k svojej krajine a jej ľudu. Bolo to v tom čase, keď sa USA aktívne snažili sabotovať, likvidovať a ničiť Rusko. Putin to nedovolil,“ prízvukuje Scott Bennett.

„Prečo u nás niektorí nemajú radi Rusko a Putina, otvorene negatívne sa vyjadrujú o Rusoch? Pretože Rusko je to konzervatívna, náboženská krajina, ktorá zachránila svoje rodinné hodnoty. Mnohé tieto hodnoty podporuje aj americký ľud. V USA sú však sily, ktorým sa to nepáči. Práve Obamova administrácia vyšla s negatívnym postojom voči rodine a manželstvu, na celom svete proti nim rozpútala vojnu, kultivuje vlastnú hegemóniu a rozpútala vojnu na Ukrajine, Líbyi, Iraku a Sýrii v snahe zaútočiť na Irán,“ vysvetľuje.

Reklama

„Myslím si, že títo ľudia sú z Putina nervózni a nenávidia ho. Nevedia, čo majú robiť s Putinom, pretože v súčasnosti je to najmúdrejší politik. Ovláda niekoľko rečí, ale Obama má veľké problémy aj s angličtinou. Okrem iného, ruský líder perfektne chápe záujmy svojho ľudu, rozumie mu. Je to aj vynikajúci diplomat, ale Obama nemá nič, okrem pýchy, je namyslený a domnieva sa, že sa celý svet musí poklonkovať pred Americkou ríšou – presne tak, ako sa voľakedy kolónie klaňali Rímskej ríši,“ prízvukuje.

„Všetko to ovplyvňuje celý politický systém USA. Americký ľud sa pomaly prebúdza. V našej krajine sa koná veľmi pomalá revolúcia, ktorá sa začala vtedy, keď vysvitlo, že teroristické činy 11. septembra boli fraškou, bola to falšovaná akcia – operácia, ktorú zorganizovali určité skupiny – predovšetkým izraelská rozviedka. Čím väčší počet Američanov si to uvedomuje, čím viac majú informácií, tým viac žiadajú obnovenie priateľských vzťahov s Ruskom, Iránom a Čínou. Všetko speje k tomu, že súčasný režim, ktorý nasmeroval Ameriku na zlú cestu, onedlho hodia cez palubu. Myslím si, že aj v tomto smere Rusko pozitívne ovplyvní dianie u nás,“ podčiarkol Scott Bennett.

Domnieva sa, že v súvislosti s tým, že americké tajné služby sledovali a sledujú milióny ľudí po celom svete, viaceré štáty vrátane Ruska by mali podať sťažnosti na medzinárodné súdy. Podobné sledovanie občanov považuje za porušovanie ľudských práv a slobôd a dodáva, že v ostatných rokoch Spojené štáty viac razy porušovali štátne hranice mnohých krajín, keď tam príslušníci amerických tajných služieb zbierali špionážne informácie. Je presvedčený, že napriek všetkej snahe americké tajné služby nedokázali zozbierať kompromitujúce materiály na Putina a nemajú s čím vydierať ruského lídra.

„Ak by som v súčasnosti pracoval v amerických tajných službách, tak by som sa snažil dostať k Putinovi čo najbližšie – zbierať informácie v kruhu jeho blízkych, pokúšať sa verbovať ľudí v jeho okolí, snažiť sa ich rozhádať, aby to narušilo jeho prácu a znížilo efektivitu jeho činnosti. Podľa mňa americká rozviedka nie je schopná splniť tieto úkony. Naše tajné služby sa v súčasnosti skôr snažia plniť úlohy, ktoré im nariadil americko-izraelský úrad pre vzťahy s verejnosťou. Aké sú to úlohy? Vytvorenie Islamského štátu – čo sa im aj podarilo, formovanie šialených organizácií vakhabitov a salafitov na Blízkom východe za finančnej pomoci Saudskej Arábie, sprostredkovanej cez Union Bank of Switzerland, HSBC a spoločnosť Covington & Burling vo Washingtone. Všetko to urobili iba preto, aby vyprovokovali lavínu, uragán chaosu, ktorý by chceli rozšíriť až do Iránu a Ruska,“ vysvetľuje americký expert.

Tvrdí, že bola to veľmi chybná idea. „Nič dobré z toho nevznikne. Práve kvôli tejto politike do Európy sa hrnú tisíce utečencov z ohrozených oblastí – sú to ľudia, ktorí sa ocitli „za mantinelom života“. Táto lavína smeruje do Nemecka, Veľkej Británie, Talianska, Francúzska a pod. Kvôli tomu v týchto krajinách vznikne silná pravicová opozícia, ktorá bude konať. Domáci obyvatelia nemienia púšťať do svojich domovov túto lavínu. Žiadna vláda v Európe na to nebude mať doma politickú podporu. Všetci vedia, že toto more utečencov sa rúti do Európy kvôli imperialistickej politike Washingtonu na Blízkom východe. Je to skutočná tragédia,“ prízvukuje v závere expert Scott Bennett.

Reklama

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali