Blaha to nedaroval Matovičovi kvôli rúškam v školách a osvetleniu hradu: “Z hradu robia poľskú a bieloruskú diskotéku, no keď je SNP, tak nič, žiadne slovenské národné farby”

Blaha to nedaroval Matovičovi kvôli rúškam v školách a osvetleniu hradu: “Z hradu robia poľskú a bieloruskú diskotéku, no keď je SNP, tak nič, žiadne slovenské národné farby”

Bratislava 2. septembra 2020 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Podpredseda opozičnej strany Smer-SD Ľuboš Blaha pokračuje v ostrej kritike vlády a samotného premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý podľa neho vodu káže, no víne pije v súvislosti s epidemickými opatreniami a nariadeniami na nosenie ochranných masiek na tvár.

Ľuboš Blaha
Na snímke Ľuboš Blaha

Igor Matovič podľa názoru Ľuboša Blahu zo Smeru-SD znovu dokazuje, že je “majster v šliapaní si po jazyku”. “Jeden rok Igor Matovič kričí, že plagiátori musia odstúpiť, ďalší rok zisťujeme, že on sám je plagiátor, ale to už odstúpiť netreba – treba urobiť zákon, ktorý potrestá všetkých ostatných plagiátorov. To nevymyslíš, to je OĽaNO. Obyčajní pokrytci a nezávislí farizeji.”

Reklama

“Jeden rok kričí, že treba odpolitizovať verejnú správu a potom vyhodí všetkých prednostov a dosadí tam svojich ľudí. Jeden rok tvrdí, že o všetkom majú rozhodovať ľudia v referende a teraz sa tu hrá na tajnostkára a o projektoch na európsky plán obnovy rozhoduje pod rúškom tmy ako bankový lupič.”

Ľubošovi Blahovi sa nepozdávajú ani nedávne kroky Národnej rady či Prezidentského paláca, ktoré podporili bieloruskú protestujúcu opozíciu. “Na poľské výročie Solidarity nechá Bratislavský hrad vysvietiť farbami Poľska, na podporu bieloruskej opozície nasvecujú hrad farbami bieloruských fašistov, no keď je Slovenské národné povstanie, tak nič, žiadne slovenské národné farby, však čo tam po našich slovenských výročiach – z hradu treba robiť poľskú a bieloruskú diskotéku.”

Reklama

“Proti belgickým nacistom v polícii, ktorí zabili Jozefa Chovanca, už protestujú aj samotní Belgičania a ďakujeme za to! Sú zdesení z toho, že tento prípad belgické orgány dva roky ututlávali a nikto o tom až do zverejnenia videa spred pár dní nevedel. Belgičania sa búria proti smrti Slováka, no predseda vlády Slovenskej republiky stále nič – jemu je jedno, ako trpia Slováci v zahraničí.”

Podpredseda Smeru Blaha sa ďalej obul do predsedu vlády aj kvôli povinnému noseniu rúšok v školách. “Aby toho nebolo dosť – najnovšie nechá premiér Matovič na RTVS odvysielať prejav, v ktorom prikazuje deťom, aby nosili v škole rúška, ale sám len pár dní dozadu na svadbe žiadne rúško nemal. Lebo malé deti musia, no veľký pánko nemusí. Hej, hej, “nepokazme si to” – hádam si papaláši z OĽaNO nebudú kaziť svadbu. Ale šikanovať deti – na to ich je. Pokrytectvo od rána do večera.”

Dodal, že rozumie ľuďom, ktorí toho majú plné zuby a chcú ísť do ulíc. “A rozumiem aj tomu, že ide o občianske protesty a v tom je ich sila. Nikto ich nemôže označiť za spolitizované – odpor voči vláde Igora Matoviča vyviera zdola, je spontánny a čisto občiansky. Nikto to nemôže spochybniť a to je v tejto chvíli to najdôležitejšie.”

Ústava a trináste dôchodky

Ľuboš Blaha v ďalšom statuse na sociálnej sieti píše, že vládnu zostavu podľa jeho názoru tvorí partia ľudí, ktorí vraj nemajú úctu k štátu, ústavnosti a základným demokratickým pravidlám. “Všetci pochádzajú z biznisu, sú ťažkí milionári a k ústave sa stavajú ako nejaký arogantný veľkopodnikateľ k zákonníku práce – lámu ju, prekrúcajú, zneužívajú.”

Reklama

“Predstavitelia Matovičovej vlády zjavne nadobudli dojem, že si Slovensko kúpili a môžu si ho riadiť autokraticky ako firmu. Nech si prečítajú ústavu a vyvedie ich to z omylu. Ústava Slovenskej republiky bola rozhodujúcim krokom k našej štátnosti a je hrádzou proti tyranii. Chráňme si ju. Vláda Igora Matoviča ju pošliapava na dennom poriadku a to musí prestať.”

Smerácky poslanec dodáva, že vláda podľa neho ohrozuje ústavnosť a základné sociálne, politické a občianske práva, ktoré vymedzuje ústava. “Boj za ústavu je v dnešnej temnej dobe aj bojom za tých najslabších. Ľudia majú právo na odpor – v ústave je to čierne na bielom. V ústave sa jasne píše, že Slovensko je sociálne a ekologicky orientované hospodárstvo. Ľuďom sa garantuje dôstojná mzda, kolektívne vyjednávanie aj hmotné zabezpečenie. Skrátka – ústava na Slovensku garantuje sociálny štát.”

“Matovičova vláda koná v priamom protiklade k ústave, keď okráda seniorov o trinásty dôchodok, likviduje tripartitu a ohrozuje sociálne práva detí. Ohrozujú dôstojnú životnú úroveň dvoch miliónov najslabších – ohrozujú dôchodcov, rodiny aj pracujúcich ľudí.”

Ľuboš Blaha ďalej uviedol, že v ústave sa jasne píše, že náš štát sa neviaže na žiadnu ideológiu, no v spoločnosti sa dnes prenasledujú kritici liberalizmu, polemika s liberálnou ideológiou sa kriminalizuje a štátna moc prostredníctvom represívnych orgánov útočí na ľavicovú opozíciu za názory a presvedčenie. Matovičova vláda politizuje bezpečnostné orgány a útokom na justíciu porušuje deľbu moci. Špicľovacími zákonmi ohrozuje občianske práva. Obmedzuje slobodu zhromažďovania, popiera slobodu myslenia a prejavu. Ústava je pre vládu len zdrap papiera nielen v oblasti sociálnych a politických, ale aj občianskych práv. Na dvere klope totalita,” myslí si Blaha.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:12

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zdržiava už najmenej dva týždeň niekoľko dodávok zbraní do Izraela, aby mu vyslala politickú správa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na portál Politico a utorkové vyhlásenie nemenovaného amerického zdroja oboznámeného s touto záležitosťou.

Včera 20:11

Zemetrasenie so silou 4,1 magnitúdy zasiahlo v utorok večer približne o 18.32 SELČ župu Buzău na juhovýchode Rumunska.

Včera 20:10

Maďarský protikorupčný Úrad pre bezúhonnosť, ktorého úlohou je zabraňovať podvodom pri čerpaní eurofondov, žiada maďarskú vládu aj Európsku komisiu o rozsiahlejšie právomoci pri trestnom stíhaní, raziách či udeľovaní postihov.

Včera 20:07

Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete. Mnohí ľudia podľa jeho slov zabúdajú na hrôzy spustené na Izrael po útoku hnutia Hamas zo 7. októbra.

Včera 20:06

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU v utorok na straníckom zjazde hlasovali za obnovenie povinnej vojenskej služby. Ide o súčasť snahy oživiť nemeckú armádu po ruskej invázii na Ukrajinu v roku 2022.

Včera 19:53

Lodná doprava v Bosporskej úžine bola v utorok opäť obnovená po takmer desaťhodinovom prerušení. Na príčine bola ukrajinská loď Alexis, ktorá po poruche motora nabehla na breh, uviedli turecké úrady.

Včera 19:24

Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Dodal, že najnovší návrh na prímerie od palestínskeho hnutia Hamas nenapĺňa základné požiadavky Izraela, pričom vyvíjanie vojenského tlaku je stále nevyhnutné pre návrat rukojemníkov.

Včera 19:04

Povinnosť registrácie za platcu dane z pridanej hodnoty (DPH) budú mať od roku 2025 tuzemské firmy s obratom za predchádzajúci rok väčším ako 50.000 eur. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Včera 19:03

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, prináša vyššiu ochranu aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní, ak bola zmluva uzavretá pri nevyžiadanej návšteve obchodníka v domácnosti alebo pri organizovanom podujatí na predaj a prezentáciu produktov.

Včera 18:55

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

Včera 18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali