Ako Harabin redaktorku JOJky vyškolil

Ako Harabin redaktorku JOJky vyškolil

Bratislava 10. apríla 2017 (HSP/Foto: Screenshot video)

 

Redaktorka televízie JOJ sa pokúsila položiť Štefanovi Harabinovi po jeho disciplinárnom konaní niekoľko otázok. Otázky sa však netýkali výsledku disciplinárneho konania, v ktorom bol Harabin opäť úspešný. Úloha znela jasne. Za každú cenu nejak znemožniť Harabina. Dopadlo to však presne naopak a táto televízna reportáž sa v televízii určite neobjaví

Redaktorka televízie JOJ sa pokúsila položiť Štefanovi Harabinovi po jeho disciplinárnom konaní niekoľko otázok

“Je návrh na súdnej rade na vytváranie etických komisií, ktoré by posudzovali výroky sudcov. Čo na to hovorite?” opýtala sa redaktorka Harabina.

Reklama

“Treba etickú komisiu pre členov súdnej rady, odpovedal Harabin, pretože súdna rada, keď sme začali byť stíhaní za právny názor, nám neposkytla ochranu, pretože je politicky skorumpovaná. My keď sme začali byť disciplinárne stíhaní za názor, sme sa na ňu obrátili, že je to svojvôľa a aby bola pani Švecová stíhaná. Súdna rada nám neposkytla ochranu. Súdna rada potrebuje eticky kódex ešte aj z dôvodu, lebo z 10 členov súdnej rady, 9 sudcov posunulo skrachovaného politika Procházku do Luxemburgu, lebo si to želali politici a predsedkyňa súdnej rady pani Bajánková ešte aj dnes trvá na tom že Procházka je dobrý kandidát. To je všeobecná hanba Slovenskej republiky, cez skorumpovaných členov súdnej rady. Oni potrebujú etický kódex, alebo kódex budovateľa komunizmu, nie ja.”

“Ale nie každý váš výrok sa týka len práva!”, zareagovala redaktorka.

Reklama

“Môj len práva, aj či ide o pána Kisku ako vojnového štváča, lebo ja mám právo na život a zdravie, keď nás niekto ženie do vojny s Ruskom,” uľahčil redaktorke Harabin položenie kľúčovej otázky.

“A ako súvisí pojem ako „justitutka“ s právom na život?”, skomolila Harabinov terminus technikus redaktorka.

“Juristútka je osoba, ktorá má právnické vzdelanie a v pozícií sudcu nerozhoduje podľa zákona a ústavy, ale podľa želania politikov. Máme aj presstitútky, ktoré neinformujú podľa stavu vecí a skutočnosti, ale podľa želaní politikov. To je zas presstitutka, pani redaktorka,” vysvetlil Harabin obsah termínov.

“A takých je tu podľa vás veľa?”, snažila sa podvedome preniesť obvinenie aj na ostatných kolegov z médií.

“Keď nebudete informovať pravdivo, tak vás zaradím do tejto kategórie,” prisľúbil jej Harabin.

Reklama

“To mi je jedno,” snažila si zachrániť dôstojnosť redaktorka. “Mňa zaujímal váš názor na etickú komisiu.”

“Veď som vám už odpovedal, že súdna rada by potrebovala takúto komisiu. Aby sa nestávalo že z desiatich hlasov, ktoré Procházka získal, bolo deväť hlasov sudcovských. Že v konfrontácii so sudcom s 30 ročnou praxou zvolia Procházku na luxemburský súd. Tak sú to juristúti? Juristúti je ešte mierny výraz na nich,” zopakoval jej Harabin.

“Čiže budete naďalej pokračovať so svojimi výrokmi,” opýtala sa redaktorka nehľadiac na závažnosť informácie, ktorú práve dostala.

“Ja len podľa zákona. A vy budete informovať tak ako doteraz, pravdivo?” Ironicky sa spýtal Harabin.

“Ja vždy informujem pravdivo,” zaklincovala svoj morálny debakel redaktorka televízie Joj.

Reklama

“Ja zas vždy podľa zákona,” rozlúčil sa s ňou Harabin

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:50

V utorok očakávame zmenu počasia. Bude polooblačno až oblačno, na severe a východe prehánky alebo búrky. Mierne sa ochladí. Teploty budú 16 až 21 stupňov Celzia.

12:26

Najznámejšia kryptomena na svete bitcoin si od začiatku tohto mesiaca výrazne polepšila a jej cena v pondelok prekročila hranicu 65.000 amerických dolárov (60.499 eur). Podporila ju najmä aprílová správa o zamestnanosti v USA, ktorá poukázala na ochladenie trhu práce v najväčšej svetovej ekonomike.

11:35

Investorom v eurozóne sa v máji 2024 zlepšila opäť nálada a ich dôvera v ekonomiku regiónu vzrástla, už siedmy mesiac po sebe. Ukázali to v pondelok výsledky prieskumu renomovaného inštitútu Sentix. Informovala agentúra Reuters.

Podľa prieskumu sa index dôvery, ktorý odráža náladu investorov v 20 štátoch menovej únie, v máji 2024 zvýšil na -3,5 bodu z aprílových -5,9 bodu.

11:34

Celému svetu a všetkým sektorom chýbajú profesionáli v kybernetickej bezpečnosti, pričom na Slovensku ide o viac ako 10 000 odborníkov. Informoval o tom v pondelok organizátor národnej kyberbezpečnostnej hry CyberGame, v ktorej je po mesiaci registrovaných viac ako 2000 účastníkov.

Na nedostatok zručností a nízke povedomie v kyberbezpečnosti pritom upozorňuje aj Agentúra EÚ pre kybernetickú bezpečnosť (ENISA).

11:32

Maďarsko nevydá utečencov Ukrajine a neskúma ani to, či sa ich týka branná povinnosť, uviedol pre komerčnú televíziu ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén. “Všetci utečenci z Ukrajiny sú u nás úplne v bezpečí,” dodal vicepremiér.

11:31

Rusko bude musieť rozšíriť svoj raketový arzenál, aby tak odstrašilo Západ, s ktorým je v “otvorenej konfrontácii”, povedal v pondelok ruský diplomat Grigorij Maškov. Informuje agentúra Reuters.

Podľa Štokholmského inštitútu pre mierový výskum (SIPRI) plánuje Rusko v tomto roku vynaložiť na armádu 7,1 percenta zo svojho HDP, a teda vyše tretinu z celkového štátneho rozpočtu.

11:29

Novinári talianskej verejnoprávnej televízie a rozhlasu RAI vstúpili v pondelok do 24-hodinového štrajku na protest proti “represívnej kontrole” pravicovej vlády premiérky Georgie Meloniovej. V tlačovom vyhlásení to oznámil odborový zväz Usigrai, ktorý združuje zamestnancov spoločnosti RAI. Informovala agentúra APA.

Odbory sa sťažovali na pokusy premeniť RAI na “hlasnú trúbu” pre vládnu politiku.

10:35

Francúzska technologická spoločnosť Atos dostala od investorov štyri ponuky na reštrukturalizáciu svojho dlhu a vloženie hotovosti do podniku. Jedna z nich prišla od českého miliardára Daniela Křetínského, ktorý sa spojil s investičným fondom Attestor. Informuje agentúra Reuters.

09:54

Taliansky minister obrany Guido Crosetto v pondelok vyjadril presvedčenie, že ekonomické sankcie uvalené na Rusko nesplnili svoj účel, a vyzval Západ, aby sa pokúsil intenzívnejšie rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom o diplomatickom riešení s cieľom ukončiť vojnu na Ukrajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Husi odpočívajú v plytkej vode v Tallinskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali