Igor Konašenkov: Taktiku spálenej zeme používali najmä Američania

Igor Konašenkov: Taktiku spálenej zeme používali najmä Američania

Moskva 5. januára 2017 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek,Ivan Sekretarev)

 

Ruský novinár Alexander Bojko publikoval na portáli kp  článok, v ktorom informoval o odpovedi ruského generálmajora Igora Konašenkovi Johnovi Brennanovi, śéfovi CIA, ktorému sa však podobne ako Barackovi Obamovi inauguráciou prezidenta Donalda Trumpa dňa 21.1. 2017 skončí funkčné obdobie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

John Brennan, hlava americkej CIA doteraz nedokázal predložiť relevantné dôkazy o útokoch ruských hackerov na kyberpriestor v USA. Tézu o kybernetických útokoch na americké voľby vďaka ktorým zvíťazil Donald Trump neustále omieľajú Obama, Clintonová, Brennanm, Mc Cain a ďalší z radov nevýznamných amerických politikov. Brennan sa posledne okrem tvrdení, že ruskí hackeri útočili na USA nechal aj počuť, že Rusko v Sýrii používa pri leteckých útokoch taktiku spálenej zeme.

Reklama

Na Brennanové trapné vystúpenie, ktorým chcel americký šéf CIA odlákať pozornosť verejnosti od skutočnosti, že odborníci FBI a CIA presunuli v USA dlhoočakávané avizované televízne interview, pretože nedokážu predložiť adekvátne dôkazy o ruských hackerských útokoch, reagoval generálmajor Igor Konašenkov, oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany RF.

Generálmajor Igor Konašenkov Johnovi Brennanovi pripomenul, že taktiku spálenej zeme používali najmä Američania v Japonsku, kde zhodili dve atómové bomby na civilné mestá Nagasaki a Hirošimu. Pri americkom útoku zahynulo viac ako 200 000 ľudí a choroby z ožiarenia vraždili v oboch mestách ešte niekoľko desiatok rokov. Obe bomby zhodili Američania na konci II. svetovej vojny, kedy už bolo zrejmé, že Japonsko utrpelo porážku. Cieľom sa stali dve civilné mestá bez väčšieho strategického významu, pretože USA nechceli poškodiť významné priemyselné centrá, s ktorými mali vlastné ekonomické plány.

Reklama
Na snímke hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov
Na snímke hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov

Igor Konašenkov takisto upozornil že vo Vietname, Američania vypaľovali celé oblasti krajiny, pričom bežne používali aj zakázané chemické zbrane. Americkí letci, ktorí bombardovali Vietnam a Laos v rokoch 1962 – 1971 majú za 9 rokov svojho besnenia na svedomí státisíce civilistov, americkí piloti vraždili aj v Juhoslávii, Iraku, Afganistane, či Líbyii, kde takisto používali zakázanú muníciu.

Igor Konašenkov potvrdil, že čím viac sa blíži inaugurácia Donalda Trumpa, tým viac nervozity vykazujú najviac skompromitovaní predstavitelia Obamovej administratívy, ktorých čaká minimálne neslávny odchod do zabudnutia.

John Brennan, podľa Igora Konašenkova nezvláda svoj odchod z funkcie hlavy CIA a akosi zabudol aj na skutočnosť, že americkí piloti v Sýrii systematicky ničili ekonomickú infraštruktúru Sýrie, len aby oslabili právoplatnú sýrsku vládu v čele s legitímnym prezidentom Bašárom Asadom. Agenti CIA riadili operácie viacerých teroristických skupín “umiernenej opozície”, ktorí v Sýrii prevádzali genocídu civilného obyvatšľstva. V období 2012 – 2015, kým do konfliktu v Sýrii nevstúpili ruské vojská, americkí letci s prehľadom nebombardovali pozície a ropné zariadenia, vďaka ktorým získavalo ISIS financie na trhu s ropou.

Na záver Igor Konašenkov podotkol, že “skôr alebo neskôr budú musieť viacerí zodpovední za svoje skutky aj zodpovedať”. John Brennan je už len bývalým riaditeľom CIA, ktorý má množstvo nepriateľov a nemá už žiadne možnosti ovplyvňovať situáciu v Sýrii a ani nikde na svete.

Igor Konašenkov na záver svojho brífingu informoval, že od vstupu Ruska do konfliktu v Sýrii ruské letectvo pomáhalo pri oslobodení 12360 km2 územia z rúk džihádistov, pomáhali pri oslobodení 499 obývaných miest a dedín, zlikvidovali 725 výcvikových stredísk teroristov, 405 závodov na výrobu zbraní, munície a opravu, zlikvidovali 264 poľných veliteľov, 448 tankov 57 raketových systémov, 418 protilietadlových ťažkých guľometov, 410 mínometov, 28 000 pechotných zbraní.

Reklama

Rusko, Čína, Irán, India, Kazachstan, Arménsko, Bielorusko a Srbsko dopravili do Sýrie stovky ton humanitárnej pomoci.

Sýrski obyvatelia v tom majú jasno. Vyjadrujú svoju podporu a sympatie legitímnemu prezidentovi Bašárovi Asadovi i Rusku, negatívny postoj majú k rôznym Západom podporovaným “umierneným teroristom” i voči skompromitovaným politikom USA a Západu, vďaka ktorým sa Sýria zmenila z prosperujúcej krajiny na rumovisko.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:12

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zdržiava už najmenej dva týždeň niekoľko dodávok zbraní do Izraela, aby mu vyslala politickú správa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na portál Politico a utorkové vyhlásenie nemenovaného amerického zdroja oboznámeného s touto záležitosťou.

Včera 20:11

Zemetrasenie so silou 4,1 magnitúdy zasiahlo v utorok večer približne o 18.32 SELČ župu Buzău na juhovýchode Rumunska.

Včera 20:10

Maďarský protikorupčný Úrad pre bezúhonnosť, ktorého úlohou je zabraňovať podvodom pri čerpaní eurofondov, žiada maďarskú vládu aj Európsku komisiu o rozsiahlejšie právomoci pri trestnom stíhaní, raziách či udeľovaní postihov.

Včera 20:07

Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete. Mnohí ľudia podľa jeho slov zabúdajú na hrôzy spustené na Izrael po útoku hnutia Hamas zo 7. októbra.

Včera 20:06

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU v utorok na straníckom zjazde hlasovali za obnovenie povinnej vojenskej služby. Ide o súčasť snahy oživiť nemeckú armádu po ruskej invázii na Ukrajinu v roku 2022.

Včera 19:53

Lodná doprava v Bosporskej úžine bola v utorok opäť obnovená po takmer desaťhodinovom prerušení. Na príčine bola ukrajinská loď Alexis, ktorá po poruche motora nabehla na breh, uviedli turecké úrady.

Včera 19:24

Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Dodal, že najnovší návrh na prímerie od palestínskeho hnutia Hamas nenapĺňa základné požiadavky Izraela, pričom vyvíjanie vojenského tlaku je stále nevyhnutné pre návrat rukojemníkov.

Včera 19:04

Povinnosť registrácie za platcu dane z pridanej hodnoty (DPH) budú mať od roku 2025 tuzemské firmy s obratom za predchádzajúci rok väčším ako 50.000 eur. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Včera 19:03

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, prináša vyššiu ochranu aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní, ak bola zmluva uzavretá pri nevyžiadanej návšteve obchodníka v domácnosti alebo pri organizovanom podujatí na predaj a prezentáciu produktov.

Včera 18:55

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

Včera 18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali