Vůjteka bod z náročného dvojzápasu teší, dalo sa však vyťažiť viac

Vůjteka bod z náročného dvojzápasu teší, dalo sa však vyťažiť viac

Minsk 11. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovenskí hokejisti mali v nedeľu na MS voľný deň, ďalší zápas v základnej A-skupine ich čaká v pondelok

Plán vydolovať z úvodných dvoch zápasov na MS so silnými súpermi aspoň jeden bod slovenskí hokejisti splnili. Sami však cítili, že sa v nich dalo vyťažiť viac. Súboje s Českom (2:3 pp) i Kanadou (1:4) mali rozohraté veľmi dobre, v oboch si vypracovali tesný náskok, ktorý ale po zbytočných chybách stratili a tak sa radoval ich protivník.

Reklama
Na snímke tréner Vladimír Vůjtek

“Máme za sebou dva náročné zápasy. S výkonmi nášho mladého mužstva musíme byť spokojní, chlapci odovzdali maximum. Chceli sme získať bod, máme ho, no vzhľadom na priebeh stretnutí sme ich mohli získať viac,” bilancoval úvodný dvojzápas tréner národného tímu Vladimír Vůjtek.

O prehrách rozhodli zakaždým nedôslednosti v obrane. V piatkovom súboji s Českom za stavu 2:1 neustrážil Peter Čerešňák pred vlastnou bránkou Jaromíra Jágra, ktorý 127 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal a poslal duel do predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe súpera Jakub Klepiš. V sobotu proti Kanade za stavu 1:1 zazmätkovali Slováci pri striedaní, Martin Marinčin na chvíľu stratil puk z dohľadu a nepokryl Codyho Hodgsona, ktorý nezadržateľne skóroval. “Ak držíte Kanaďanov celý čas na dištanc od bránky a potom sa urobí takáto chybička, ktorú súper potrestá, tak tá strata mrzí. Druhý, celkom zbytočný gól sme inkasovali v čase, keď sme vyrovnali hru a Kanaďania už pociťovali únavu a neboli takí agresívni. Prišlo ale zlé striedanie, keď sme prepadli vzadu a taký silný tím ako Kanada to dokáže využiť. Táto situácia rozhodla, už sme nemali síl vývoj zvrátiť,” priznal Vůjtek.

Reklama

Slováci stavali v oboch dueloch na pozornej defenzíve, z ktorej vyrážali do rýchlych brejkov, pričom najmä proti Čechom ich vedeli vtipne riešiť. Súperi však mali vo svojich stredoch hráčov, ktorí v zlomových momentoch zabrali. “Kanaďania boli veľmi silní na puku. My sme sa ich snažili vytláčať spred našej bránky a vykrývať priestor v obrannom pásme. V prvých dvoch tretinách nás podržal Ján Laco, chytal skutočne parádne, na tom sme držali výsledok. V tretej tretine sa však prejavila väčšia herná kvalita súpera.”

Vůjtek v sobotu spojil dokopy útočný trojzáprah Richard Pánik – Marek Viedenský – Tomáš Tatar, ktorý tak obnovil spoluprácu z úspešných juniorských MS 2009 v kanadskej Ottawe. S výkonmi trojice mladíkov zo zámoria však vyjadril tréner iba čiastočnú spokojnosť: “Útočníci sú na to, aby strieľali góly a ich útok žiadny nedal. Spokojný som s tým, ako sa herne prejavovali, ale do koncovky sa nedostali.”

V priebehu súboja naskočil do hry aj 19-ročný Martin Réway. Najmladší hráč slovenského výberu pritom nedokončil poludňajšie rozkorčuľovanie pre problémy v dolnej časti tela a podľa pôvodného plánu nemal večer proti Kanade nastúpiť. “Martin je zvláštny človek, ktorý má určité záhady. Niekedy nimi prekvapí aj trénerov,” povedal tréner na adresu Réwaya.

Slovenskí hokejisti mali v nedeľu na MS voľný deň, ďalší zápas v základnej A-skupine ich čaká v pondelok o 15.45 SELČ, keď nastúpia proti Francúzsku. Tento duel môže byť veľa napovedať o postupových ambíciách Vůjtekovho tímu. “S Francúzmi sme hrali v apríli dvakrát v rámci záverečnej prípravy na šampionát, raz sme s nimi prehrali a raz vyhrali. Odvtedy ich sila ešte vzrástla. Poznáme ich, no aj oni nás. Očakávam vyrovnaný zápas, v ktorom musíme hrať na viac ako sto percent. Ak chceme postúpiť do štvrťfinále, musíme v pondelok bodovo uspieť,” stanovil cieľ hlavný kouč.

ru

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:11

Listy manželke, písané jedným z najznámejších britských horolezcov Georgeom Mallorym, ktorý zmizol v roku 1924 pod vrcholom Mount Everestu, boli digitalizované a sú zverejnené na webovej stránke Magdalene College – inštitúcie spojenej s univerzitou v Cambridge.

14:07

Európsky parlament v utorok s okamžitou platnosťou pozastavil výkon funkcie asistentovi nemeckého europoslanca Maximiliana Kraha za Alternatívu pre Nemecko (AfD), ktorého zatkli za údajnú špionáž pre Čínu.

13:59

Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosiahla ku koncu minulého roka necelých 6 miliárd švajčiarskych frankov. To je výrazný pokles v porovnaní s objemom aktív zmrazených ku koncu predchádzajúceho roka, čo by mohlo viesť k zvýšeniu tlaku na neutrálny štát, aby pristúpil k prísnejším sankciám voči Moskve za útok na Ukrajinu. Švajčiarska vláda však odmieta, že by za poklesom objemu zmrazených ruských aktív bola nedostatočná aktivita švajčiarskych úradov.

13:55

Zmeny, ktoré prináša vládny návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, zásadným spôsobom znižujú transparentnosť a férovú súťaž. Z tohto dôvodu môžu Slovensku hroziť pokuty alebo zastavenie platieb pri zákazkách financovaných z eurofondov. Vyhlásila to opozičná poslankyňa Veronika Remišová v reakcii na novelu z dielne ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorú parlament v utorok prerokoval v prvom čítaní. Ak ju poslanci na ďalšej schôdzi definitívne schvália, zmeny začnú platiť od júla.

13:52

Nemecká mládež je čoraz viac nespokojnejšia a pravdepodobne by volila stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD). Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v utorok.

13:51

Švédskym colným úradom sa minulý týždeň v prístave hlavného mesta Švédska Štokholmu podarilo zadržať historicky najväčšie množstvo kokaínu. Policajný zdroj v utorkovom vysielaní švédskej televízie uviedol, že skonfiškovali približne 1,4 tony tejto drogy.

13:32

Ak chce daňovník poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 vybranej neziskovej organizácii, nadácii či občianskemu združeniu, má čas do konca mesiaca. Darovať 2 % alebo 3 % tretiemu sektoru je možné len na predpísanom tlačive v lehote do 30. apríla. Upozornila na to Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy.

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali