V Čechách podľa dát zomrelo za posledné dni na covid viac plne očkovaných pacientov ako neočkovaných. “V demokracii by som očakával diskusiu o miere účinnosti vakcín a koho z očkovaných a ako veľmi chráni,“ reaguje Klaus mladší

V Čechách podľa dát zomrelo za posledné dni na covid viac plne očkovaných pacientov ako neočkovaných. “V demokracii by som očakával diskusiu o miere účinnosti vakcín a koho z očkovaných a ako veľmi chráni,“ reaguje Klaus mladší

Bratislava 27. októbra 2021 (HPS/Foto:youtube, ockovani.opendatalab.cz)

 

Súčasné vlády v mnohých krajinách sú charakteristické tým, že by boli najradšej, keby ľudia prestali rozmýšľať. Od občanov vyžadujú slepú poslušnosť a kto sa odmieta prispôsobiť je dezolát, hoaxer, antivaxer a podobne. Tlak na slepú poslušnosť sa prejavuje najmä v oblasti „boja“ proti koronavírusu. Najnovšie štatistiky pritom naznačujú, že vakcíny nie sú tak vysoko účinné, ako sa pôvodne predpokladalo

vaclav klaus ml
Na snímke Václav Klaus ml.

Bývalý český politik a expredseda hnutia Trikolóra Václav Klaus mladší označuje súčasný spôsob riadenia krajiny za totalitný. Jedným z príznakov totality je podľa neho „propaganda, ignorovanie dát, sledovanie spoločného cieľa, nech sa deje čokoľvek.“ A to presne sedí aj vo vzťahu k očkovaniu a k povinnosti ľudí sa očkovaním preukazovať.

Reklama

A pritom štatistiky v susednej Českej republike sú zaujímavé. Musíme podotknúť, že výsledky by mohli byť veľmi podobné aj u nás, len u nás podrobnejšie štatistiky nie sú dostupné.

Podiel plne zaočkovaných ľudí v ČR predstavuje až 56,7 % ľudí. Ak prirátame aj osoby zaočkované aj len prvou dávkou, tak sa percento očkovanosti posúva na hodnotu 57,8%. Je prirodzené, že vyššie percento očkovaných ľudí sa nachádza vo vekovej kategórii od 70 rokov vyššie. Vo vekovej skupine od 70 rokov je plne zaočkovaných až 85% obyvateľov. Čiže podľa súčasnej propagandy by väčšina týchto osôb mala byť teoreticky pred ochorením Covid dostatočne chránená.

Reklama

Podľa dostupných štatistík za posledných 7 dní je pomer neočkovaných k plne neočkovaným 42,4 % k 55,5 % v prospech očkovaných. Ako je potom možné, že počet zomrelých je vyšší u očkovaných ľudí ako u neočkovaných? Za posledných 7 dní zomrelo na covid v českých nemocniciach 38 neočkovaných pacientov (vekový priemer 77) a 43 plne zaočkovaných (vekový priemer 80). Aj na Jednotkách intenzívnej starostlivosti stále končí pomerne veľa plne očkovaných pacientov. Za posledných 7 dní 40, čo je viac ako polovica z neočkovaných. Tých skončilo na JIS 73. Ešte menší rozdiel je v potrebách hospitalizácií. Kým z nezaočkovaných pacientov skončilo v nemocnici 523 ľudí, u plne očkovaných 363 za 7 dní.

štatistika očkovanie cz
V tabuľke porovnanie očkovaných a neočkovaných za posledných 7 dní

 

Má teda očkovanie skutočne až taký význam?

Václav Klaus mladší uvádza, že na túto tému je potrebné začať skutočne otvorenú diskusiu.

„V demokracii by som očakával diskusiu o miere účinnosti vakcín a koho z očkovaných a ako veľmi chráni pred ťažkým priebehom a koho nie,“ uviedol s tým, že v súčasnosti ide skôr o propagandu ako o diskusiu.

Každodenným poskytovaním údajov o počte infikovaných ľudí a upozorňovaním na to, aké percento z nich bolo neočkovaných sa nemôže pokladať za relevantný údaj.

Reklama

Je zrejmé, že očkovaní sú výrazne menej testovaní (nemusia), inak by bolo oveľa viac pozitívnych,“ tvrdí Klaus. A dopĺňa, že ak sa teda dá predpokladať, že aj medzi očkovanými sa šíri covid približne rovnako ako medzi neočkovanými, tak je v demokracii potrebné hovoriť aj o tom, „že očkovaní sa netestujú, ohrozujú životné prostredie a seba a ako ďalej.“

Ale žiaľ, na takúto diskusiu momentálne neexistuje spoločenská objednávka. Ľudí to už nezaujíma, rezignovali.

„Polovica ľudí je spokojná s nadávkami, že sú to dezinformácie ´a že povedali v telke´ a tu budú nadávať; a z druhej časti je už veľa ľudí apatických – nechcú o tom ani počuť ani hovoriť, sťahujú sa do seba,“ dodal na záver kriticky Václav Klaus mladší.

Táto štatistika udivila aj známeho slovenského lekára, doktora Juraja Mesíka. Podľa uvedených štatistík a vzhľadom na propagandu, ktorej sa očkovaniu dostáva, sú benefity veľmi slabé. A to sa ešte nezohľadnili nežiadúce účinky vakcín.

Koľko ľudí zomrelo a vážne ochorelo na dôsledky S-proteínom spustených autoimunitných a koagulačných porúch, koľkí dostali myokarditídy a iné vážne ochorenia, pokiaľ viem nikto – rád by som sa mýlil – v ČR nevedie hodnovernú evidenciu,” upozornil Mesík. K dosiahnutiu tohto medzivýsledku bolo treba napichať vírusovú mRNA do 6,2 milióna Čechov a zaplatiť za to Pfizeru a spol. rádovo stovky miliónov eur,” začudoval sa na záver.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

14:54

Slovenskí strelci nepostúpili do finále skeetu v rámci olympijskej kvalifikácie brokárov v Dauhe. Najlepšie umiestnenie dosiahla medzi ženami Monika Štibravá, ktorá s nástrelom 118 bodov obsadila 14. miesto. Do finále postúpilo šesť najlepších strelkýň z kvalifikácie.

14:53

Ministerstvo financií (MF) SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

14:52

Nemecká spolková ministerka pre školstvo a výskum Bettina Starková-Watzingerová na margo nedávnych zadržaní apeluje na univerzity, aby dôkladne preverili spoločné projekty s Čínou. “Zatknutie troch Nemcov pre podozrenie zo špionáže opäť jasne ukazuje, že v našich vzťahoch s Čínou nesmieme byť naivní,” uviedla politička pre nemecký magazín Wirtschaftswoche.

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

14:15

Pápež František viedol v nedeľu bohoslužbu na Námestí sv. Marka v Benátkach a varoval pritom pred poškodzovaním životného prostredia a nadmerným cestovným ruchom.

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali