USA plánujú ísť proti Rusku do „posledného Ukrajinca“

USA plánujú ísť proti Rusku do „posledného Ukrajinca“

Moskva 21. januára 2022 (HSP/Foto:TASR/AP-Virginia Mayo, Efrem Lukatsky, Ukrainian Defense Ministry Press Service, Evan Vucci, Pixabay)

 

Zatiaľ čo západné elity „zachraňujú“ Ukrajinu pred Ruskom a vyvolávajú nemysliteľný informačný „hluk“ vo všetkých nedôveryhodných médiách, americká armáda si pomaly a chladnokrvne robí „svoju prácu“. Uviedla RIA Novosti

Philip Breedlove
Na snímke bývalý vrchný veliteľ síl NATO v Európe generál Philip Breedlove (vpravo)

Bývalý vrchný veliteľ spojeneckých síl NATO generál Philip Breedlove sa sťažuje na nedostatok moderných amerických strategických dopravných lietadiel a tankovacích lietadiel v Európe. Mohli by podľa neho poskytnúť NATO vzdušnú prevahu. Nad kým? Prirodzene, že nemyslel Ukrajinu. Generál Breedlove plánuje vojnu s Ruskom.

Reklama

Mimochodom, na tomto fronte sa už raz „vyznamenal“. Keď bol v roku 2014 veliteľom vzdušných síl NATO, generál Breedlove bol svedkom šokujúceho pristátia ruského výsadku na Kryme. Potom, čo videl úspešnú akciu ruských jednotiek bez poznávacích znakov, len trpko poznamenal, že išlo o „najúžasnejšiu bleskovú vojnu“, akú sme kedy videli. Zdá sa, že súčasnú situáciu vníma ako šancu na odplatu.

Analytici Hudsonovho inštitútu pracujúceho pre Pentagón navrhujú urýchlene umiestniť americké rakety stredného doletu pozdĺž ruských hraníc. Zároveň vyslať jednotky NATO, aby obsadili koridor Suwalki.

Reklama

Ale koridor Suwalki je 65 kilometrov medzi Bieloruskom a Kaliningradskou oblasťou. Na jednej strane je Litva a na druhej Poľsko. Stačí sa pozrieť na mapu. Má s tým Ukrajina niečo spoločné?

 

Ukrajina s vojnou proti Rusku nemá nič spoločné

V skutočnosti to už dávno nikto nepredstiera. Američania chcú vojnu s Ruskom. „Zadržiavanie“ je len zdvorilý falošný názov. A Ukrajinu, rovnako ako pobaltské štáty, využijú USA podľa potreby. Celé územie je len ako divadlo vojenských operácií. Obyvateľstvo je ako „potrava pre delá“. Lídri týchto krajín sú ako miestni „nájomní robotníci“.

Ukrajina Doneck
Ilustračné foto

Plány americkej armády jasne ukazujú, akí nedôležití sú pre USA ich takzvaní spojenci. Ukrajina sa vo všetkých týchto úskokoch spomína len stručne. Ako sa hovorí, „v prvých riadkoch“.

Niekoľko rituálnych slov o ruskej agresii a hneď hladký prechod k potrebe „zadržiavať“ Rusko. A následne už koridor Suwalki. A plány na presun kolón s vojenskou technikou. Rovnako v prípade pobaltských krajín.

Reklama

Za posledných tridsať rokov bol nacionalizmus v Pobaltí i na Ukrajine živený do takej miery, že miestni obyvatelia nevidia jednu jednoduchú vec. Svoju národnú jedinečnosť môžu nafukovať, až kým neprasknú.

Ale bez ohľadu na to, čo si o sebe myslia, obyvatelia Pobaltia i Ukrajiny zostali pre Američanov navždy „Rusmi“. V lepšom prípade „Sovietmi“. Pre nich žiadny rozdiel. Jednoducho časť toho obrovského a neporaziteľného národa, ktorý po stáročia ovládal „srdce Eurázie“. A tým i celého sveta.

Nikto nikdy nedokázal poraziť tento ľud, keď je jednotný. Ale rozdrobiť ho a vovliecť do vzájomných sporov, to vždy niekomu stálo za to vyskúšať. Celé inštitúty odborníkov už desaťročia pracujú na vynájdení „suverénnej národnosti“ pre národy žijúce pri ruských hraniciach.

Hľadajú rozdiely v maličkostiach. V ornamentoch na vyšívaných košeliach, vzoroch na bojových opaskoch či odtiene jazykov. Na tom všetkom dlhodobo pracujú „nezávislé inštitúty“. A výsledky svojho „bádania“ trpezlivo rozsievajú do cieleného prostredia.

 

Reklama
Ukrajina musí „zaplatiť krvou“

To všetko sú len „korálky pre domorodcov“. Cena za ne je ale veľmi vysoká. Príkladom je americká kolónia Taiwan. Tá platí polovodičmi a mikročipmi. Predávajú ich americkým korporáciám za „špeciálne“ ceny.

ukrajina vojaci
Ilustračné foto

Ale Ukrajina už natoľko schudobnela, že svojim zámorským pánom nemá čo ponúknuť. Musí teda zaplatiť „životmi svojich občanov“.

“Záchrana Ukrajiny pred Ruskom“ v podaní západných partnerov vyzerá jednoducho úžasne. Zdalo by sa, že cesta k mieru vedie cez vyjednávanie, rozvoj a dodržiavanie dohôd. Ale nie. Nie v podaní Západu.

Američania idú vo vyzbrojovaní Ukrajincov ostatným príkladom. Briti „pomáhajú“ protitankovými strelami a Kanaďania vyslali špeciálne jednotky. A aby bolo všetkým jasné, že im ide o mier, tak pre istotu ukrajinskú armádu cvičia dôstojníci CIA.

Bokom ani tentoraz nezostali Nemci. Prisľúbili Ukrajine lekársku vojenskú pomoc. Čo v prípade dnešnej Ukrajiny znamená „vojenský“? Ide o partiu, ktorá je teraz pri moci a ktorá za smiešnu „úplatu“ prisľúbila vyhubiť vlastných krajanov.

„Sláva Ukrajine! Sláva hrdinom!” Kričia títo chudáci. „Dobre, dobre,“ prikyvujú západní partneri s úškrnom. A pomaly „ukrajinských hrdinov“ tlačia bližšie k okraju priepasti.

 

Západ na čele s USA dnes Ukrajinu vlastne okupuje

A bezcharakterne na to využíva miestnych žoldnierov, ktorým rozdal zbrane. Využívanie miestnych zločincov na vlastné účely je obľúbenou taktikou každého okupanta. Nič nové.

Jednoduchý trik ukrajinských lídrov, ktorý dobre poznáme, je myslieť krok dopredu. Dva sú už nad ich sily. V roku 2014 vymysleli jeden krok. Pôjdeme pod Američanov. Budú nás kŕmiť a napájať. A my sa budeme tváriť, že sme obeťou Ruska. Budeme kričať: „Vojna!“ Ale nás sa to nedotkne. Geniálne, že?

Lenže nevideli skutočné plány Američanov. Ukrajinci, ktorí chceli podviesť všetkých a predovšetkým Rusko, opäť raz padli do vlastnej pasce. Čo ďalej? Pomôžu im teraz ich „bratia“ Poliaci?

Reklama

Na chvíľu si predstavte, že by na Ukrajine v roku 2014 nebol Majdan. Vzťahy s Ruskom by ostali dobré. Najmenej štrnásťtisíc ľudí, ktorí odvtedy zomreli, by zostalo nažive. Ekonomika krajiny by sa nezrútila. Cena plynu by bola približne rovnaká ako v Rusku. Teda na dnešné pomery takmer blízka nule. Nebolo by potrebné „predávať ukrajinskú zem“.

Ach áno, nebolo by „bezvízového styku“. Vstup do zasľúbeného „Schengenu“ stojí len 35 eur. Stojí za to platiť zaň životmi svojich spoluobčanov? Nie veľmi inteligentná obchodná stratégia. Nemyslíte?

 

Na Ukrajine ozaj záleží len Rusku

Paradoxom tohto celého smutného divadla je, že jedinou krajinou na svete, ktorá sa o Ukrajinu s jej neopakovateľnou atmosférou skutočne zaujíma, je vždy len Rusko. Pre zvyšok sveta je to nepochopiteľné územie, ktoré sa svojho času odtrhlo od Ruska. A ostalo visieť kdesi v minulosti.

 

Reklama
„Opustená krajina nikoho“ – Ukrajinu je hriech neokupovať

Ako sa západní uchvatitelia správajú k miestnemu obyvateľstvu? Ako k rozmanitej flóre a faune, ktorú sú pripravení v prípade potreby masívne vyhubiť bez najmenších pochybností a výčitiek svedomia?

Donbas
Ilustračné foto

V Donbase si históriu Mladých gárd dobre pamätajú. V Kyjeve tiež trpko spomínajú na Babí Jar. Rovnako sa dnes vďaka súčasným okupantom správajú znovuzrodení banderovci. Rovnako ako vtedy, aj dnes zaráža ich ťažko pochopiteľná krutosť.

Stalo sa bežnou praxou ozbrojených síl Ukrajiny využívať školy ako cieľ. Ukrajinské delostrelectvo zabilo stovky civilistov na Donbase. V Dome odborov v Odese boli zaživa upálené a zabité desiatky ľudí. Fotografia „Gorlovskej madony“, mladej ženy zabitej za bieleho dňa s dieťaťom, obletela svet.

A dnes neďaleko Gorlovky „americkí partneri“ rozmiestňujú jedovaté látky. Spolu s nimi tiež celý výsadok „svojich novinárov“. Ak by „niekto“ otrávil pitnú vodu na Donbase, pripravení novinári okamžite obvinia Rusko.

Kombinácia obludnej krutosti a akejsi neustálej falošnosti všetkého, čo sa deje, je moderný štýl Ukrajiny. To je jej skutočne jedinečné know-how. Potoky krvi, roztrhané kusy tela a zároveň donekonečna falošné kvílenie o „ukrajinských hrdinoch“.

Reklama

Na Ukrajine sa „komusi“ podaril vybudovať kult ani nie dvojakého, ale priam trojitého myslenia. Keď milióny ľudí myslia po rusky, rozprávajú po ukrajinsky, ale úprimné slovo povedia len materinským jazykom.

 

Sovietsky žid na čele Ukrajiny verejne oslavuje fašistov

„Operetka“. Takto popisovali ruskí hrdinovia „bielej gardy“ všetko, čo sa v roku 1918 počas občianskej vojny po Boľševickej revolúcii dialo v Kyjeve. Podobná krvavá „opereta“ prebiehala na okupovaných územiach Ukrajiny počas Veľkej vlasteneckej vojny.

Jen Psakiová
Na snímke tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová

Teraz sa nám pred očami odohráva tretie dejstvo. A nie je jasné, čo je hroznejšie. Či skutočná krv alebo divadelné výkony Ukrajincov. Tí v každej dobe dúfajú, že sa zo všetkého nejakým spôsob dostanú.

Americký režim neúnavne zastrašuje planétu „ruskou inváziou“ na Ukrajinu. Biely dom ústami Jen Psaki dokonca stanovil termín. Niekedy vo februári. Pritom sa vpád amerických a európskych „partnerov“ na Ukrajinu začala oveľa skôr. Takmer okamžite po tom, ako krajina získala „nezávislosť“.

 

Čo „dal“ Západ Ukrajine?

Za jej tridsaťročný „spoločný život“ so západnými partnermi prišla Ukrajina o takmer polovicu obyvateľov. Ekonomický krach. A po ňom namiesto rozmachu nasledoval ďalší krach. Strata rozsiahlych území. Vo všeobecnosti možno hovoriť o „kolektívnej samovražde“ rozloženej v čase.

Reklama

Je zrejmé, že západní partneri už toho majú dosť. Zjavne sa rozhodli celú „operáciu Ukrajina“ urýchliť.

Rusko prirodzene „všetkých svojich“ zachráni. Ako vždy a všade. Kto ale zachráni Ukrajincov pred nimi samými?

Viktória Nikiforová

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali