Tragédia eurobyrokrata Šefčoviča v priamom prenose. Takto argumentoval v prospech smernice obmedzujúcej práva legálnych držiteľov zbraní

Tragédia eurobyrokrata Šefčoviča v priamom prenose. Takto argumentoval v prospech smernice obmedzujúcej práva legálnych držiteľov zbraní

Bratislava 9. februára 2019 (HSP/Foto: screenshot videa)

 

Ide postihovať bezúhonných legálnych držiteľov zbraní za to, že nelegálny migrant spáchal teroristický čin s nelegálne držanou zbraňou

Na snímke Maroš Šefčovič

Dennik N zorganizoval v Cvernovke debatu prezidentských kandidátov, na ktorú pozval trojicu kandidátov s najvyššími preferenciami, Róberta Mistríka, Štefana Harabina a Maroša Šefčoviča. Debata prebehla prekvapivo korektne na rozdiel od debaty v Trende, ktorú primitívnym spôsobom moderovala dvojica Mihočková a Leško. Absencia kandidátky Čaputovej sa zase prejavila aj na kultivovanejšom publiku, kde tentoraz chýbal jej fanklub z Progresívneho Slovenska.

Reklama

K zaujímavým zisteniam došlo pri slovnej výmene Štefana Harabina s eurokomisárom a bývalým veľvyslancom v Izraeli Marošom Šefčovičom. Harabin znovu potvrdil, že smernica, ktorú prijala európska komisia je nulitná, lebo zasahuje do oblasti, ktorá je podľa Lisabonskej zmluvy výlučne v kompetencii členských štátov. Šefčovič však prijatie smernice a oklieštenie práv držiteľov zbraní odôvodnil nasledovne:

„Pán Harabin stále spomína ten zákon o zbraniach a strelive, ja by som sa ho chcel spýtať, kde bol, keď boli útoky v Bruseli, kde bol, keď bolo zastrelených 130 ľudí v parížskom divadle, lebo ja Vám poviem kde som bol. Ja som bol v tuneli zablokovaný, lebo bol výbuch na stanici metra v Bruseli, bol výbuch na letisku v Bruseli, kde som mal dve kolegyne, ktoré skoro prišli o život a môj syn prešiel cez tú stanicu metra pol hodiny predtým, než vybuchla tá bomba.”

Reklama

“A viete, prečo to spomínam? Lebo tí teroristi mali v rukách zbrane, samopaly, ktoré boli poskladané s tzv. znefukčnených zbraní, ktoré sa pašovali cez internet, voľne sa predávali a oni si to potom za drobný peniaz skladali a vystrieľali s tým 130 ľudí v Paríži. Veď toto, preboha, musíme regulovať. Chceme tu mať nejaké Spojené štáty americké, že nejaké frustrované dieťa vystrieľa celú školu? Tak nezavádzajme ľudí, že tu sa urobilo niečo zlé. Veď tu ide o bezpečnosť každého z nás! Tu ide o bezpečnosť našich detí, tak buďme zodpovední!”

Harabin mu na otázku, že kde bol v čase, keď vybuchla bomba v Bruseli, odpovedal:

„Pán Šefčovič sa pýta, že kde som bol. No ja som bol v talári, na Najvyššom súde v práci. Vy ste bol v práci v Bruseli, veď ste za to dostávali 30 tisíc eur mesačne, tak logicky ste tam mal byť. Tak ako sudca Najvyššieho súdu logicky nemal čo robiť pri teroristickom útoku v Bruseli. Ale pokiaľ ide o podstatu, načo ste napúšťali do Európy migrantov, ktorí potom páchajú teroristické činy? Európa je zaplavená migrantmi, veď to je vaše dielo pán Šefčovič.“

Je tragédiou, že ľudia ako Šefčovič nás zastupujú v Európskych komisiách, kde príjmu smernicu, ktorá ide postihovať bezúhonných legálnych držiteľov zbraní za to, že nelegálny migrant spáchal teroristicky čin s nelegálne držanou zbraňou.

Šefčovičove “argumenty” nenechali chladného ani bývalého člena protiteroristickej jednotky útvaru osobitného určenia Ernesta Nagya. Jeho kolegovia nasadzujú životy ako prví v prípade hrozby teroristického útoku, ktoré sa rozmohli po vpustení nelegálnych moslimských migrantov do Európy práve politikmi ako Šefčovič.

Reklama

Mgr. Ernest Nagy je aj členom slovenskej asociácie dynamickej streľby. Je niekoľkonásobný Majster SR v pištoli v dynamickej streľbe podľa pravidiel IPSC, ďalej Majster SR v puške, v brokovnici ako aj v najnovšej divízii PCC, čo je 9 mm karabína. Ďalej 5 násobný individuálny medailista z kontinentálnych pretekov, 5 násobný člen medailového družstva z kontinentálnych pretekov a taktiež má striebornú medailu z MS v družstvách (viac TU).

Jeho reakciu prinášame v plnom znení:

“Pán Šefčovič v diskusnej relácii kandidátov na prezidenta SR dňa 7. 2. 2019 povedal v súvislosti s pripravovanou novelou zákona č.190/2003 Z.z. o zbraniach a strelive, kde sa má implementovať smernica EU nasledovné: „toto preboha musíme regulovať, chceme my tu mať nejaké Spojené štáty americké, že proste nejaké frustrované dieťa vystrieľa celú školu, tak nezavádzajme ľudí, že tu sa urobilo niečo zlé…“

Toto použil ako argument, že teroristi pri útoku vo Francúzsku vystrieľali stovky ľudí zbraňami, ktoré boli znehodnotené a následne boli opäť sfunkčnené. Pán Šefčovič, urobilo sa niečo zlé, veľmi zlé a dovoľte mi vysvetliť, v čom je podstata toho zlého.

Vo Francúzsku zabíjali teroristi a nie legálni držitelia zbraní, to je najpodstatnejšia vec. Smernica, ktorú vypracovala EÚ sa však dotýka výhradne legálnych držiteľov zbraní a nie teroristov.

Reklama

Pri pripravovanej novele slovenská strelecká verejnosť poukazuje na to, že v zákone č. 190/2003 Z.z. je nutné upraviť ustanovenia expanzných zbraní, tj. ich znehodnocovanie, získavanie a následnú možnosť vývozu do iných krajín.

Skúste si položiť otázku, prečo sa expanzné zbrane v prevažnej miere dostávajú do krajín, kde je prísna regulácia zbraní? Odpoveď znie, že aj napriek tomu, že štát ktorý sa snaží o prísnu reguláciu a kontrolu zbraní, v konečnom dôsledku nakoniec prehráva, lebo kriminálne prostredie vrátane teroristov si aj tak nájde cesty ako sa dostať k zbraniam – nie legálnym.

Na to nadväzuje ďalšia otázka. A kde sa najlepšie masakruje civilné obyvateľstvo? No predsa tam, kde sú obyvatelia štátu odzbrojení, tam kde potenciálny útočník vie, že do príchodu polície mu nič nehrozí!

No a na váš argument o frustrovanom dieťati, ktoré vystrieľa celú školu – snáď len toľko, že v zmysle  zák. č. 190/2003 Z.z.  § 18, ods.1 zbrojný preukaz možno vydať len osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov. V takomto veku ja nepovažujem osobu za dieťa. A ak by predsa len došlo k Vami spomínanému excesu, tak si môžete byť istý, že to určite nebude s legálne držanou zbraňou.

Dnes už každý v spoločnosti vie, že smernica EÚ nebojuje proti teroristom, že nijako nechráni obyvateľov Slovenska. Ale práve naopak, zvyšuje bezpečnostné riziko, implementáciou sa dosiahne len enormný nárast obchodovania so zbraňami načierno. Presný opak toho, čo dnes potrebuje Slovensko, Európa.

Takže pán Šefčovič, súhlasím s Vami že netreba zavádzať, ale hovoriť pravdu. A pravda je taká, že sa nemusíme báť legálnych držiteľov zbraní!

A snáď mi ešte dovoľte upriamiť Vašu pozornosť  na to, čoho by sme sa mali naozaj báť. Nemecká spravodajská služba BND zverejnila, že podľa ich zistenia sa na území Nemecka nachádza 740 radikálnych džihádistov s bojovými skúsenosťami z vojnových konfliktov schopných kedykoľvek vykonať útok na území Nemecka.

Pri všetkej úcte k BND si dovolím tvrdiť, že to číslo je podstatne vyššie. Ale pre korektnosť ostaňme pri čísle 740. Viete si predstaviť pri takomto počte osôb ich sledovanie štátom, napríklad cez odposluchy? Koľko ľudí by muselo byť zapojených do odpočúvania, triedenia a vyhodnocovania takto získaných informácií? Ak by každý z nich denne telefonoval len 30min. tak je to 22.200 minút denne! Dajme tomu že 22.000 minút sa budú baviť o kebabe a iných nepodstatných veciach a len tých 200 minút bude mať nejakú spravodajskú hodnotu. Ale aby získali minutáž upotrebiteľnú pre bezpečnosť štátu, tak si musia vypočuť a preložiť všetkých 22.200 minút denne! O fyzickom sledovaní ani nehovorím, nakoľko tam na jednu sledovanú osobu potrebujete celý tím ľudí. A to radšej ani nespomínam územia, kde už Nemec nesmie vkročiť, tzv. no go zone.

Pochybujem, že je dnes  v silách nejakej európskej spravodajskej služby takto veľkú skupinu ľudí mať pod kontrolou.

Tak si to zhrňme. Nemecká BND dnes 740 potenciálnych hrozieb nemá v uchu ani na očiach. A čo je najhoršie, tieto osoby sa môžu voľne  pohybovať v EU. Čo myslíte pán Šefčovič,  nie je toto  väčšia hrozba ako legálni držitelia zbraní? Keby sme spočítali všetky krajské zásahové policajné jednotky na Slovensku a pridali k nemu ešte prezidiálny útvar,  ktorý má na starosti boj proti terorizmu tak na nedostaneme na číslo 740.

Reklama

O vybavení našich špeciálnych jednotiek radšej pomlčím a nebudem vnášať hystériu do spoločnosti. Každý kto sa podieľal alebo podieľa na bezpečnosti Slovenska vie, aká obrovská hrozba je ak by len 5 ľudí zo spomínaných 740 vykonalo nejaký útok koordinovaným spôsobom…

A ešte aby som sa vrátil aj k Vami spomínanému Francúzsku a to k poslednému väčšiemu útoku na vianočných trhoch v Štrasburgu 11. 12. 2018, kde 29 ročný Cherif Chekata zabil 5 ľudí a 18 zranil. Bol vyzbrojený starým 6 ranným revolverom z r. 1892 a nožom. Ale Vy pán Šefčovič idete vo svojej smernici obmedzovať kapacitu zásobníkov v legálne držaných zbraní a snažíte sa nás presvedčiť,  že je to v rámci boja proti terorizmu…

Útočník z vianočných trhov sa dostal do prestrelky s francúzskou políciou a neskôr aj s francúzskou armádou a aj napriek tomu ušiel. Eliminovaný bol až po 48 hodinách policajnou špeciálnou jednotkou, keď kládol aktívny odpor. Možno si položíte otázku, ako mohol dvakrát ujsť pri strete s ozbrojenými zložkami? Aký to majú strelecký výcvik vo Francúzsku? Odpoveď by som hľadal ale úplne inde..

Francúzske ozbrojené zložky sú totálne vyčerpané /stačí si spomenúť akú dlhú dobu vo Francúzsku trval výnimočný stav/ a nestíhajú nahrádzať ľudí v jednotkách pri fyzickej strate, nakoľko vycvičenosť zaberie nejaký čas.

A teraz si treba položiť už len poslednú otázku, a to že kto takýto stav zapríčinil? Odpoveď nechám aj na Vás, pán Šefčovič, ale jedno viem úplne presne, že slovenskí držitelia zbraní za to zodpovednosť nenesú. A súhlasím s Vami,  nezavádzajme spoločnosť!,” uzatvára Ernest Nagy.

Reklama

Tomáš Novák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:56

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a obrátila sa na Ústavný súd SR. Zákon podľa nich hrubým spôsobom porušuje práva občanov.

14:56

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského prepustili v piatok na kauciu z väzby, v ktorej sa ocitol pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále. Oznámil to jeho rezort.

14:55

Nemecká centrálna banka (Bundesbank) by mala viac zdôrazňovať výhody digitálneho eura pre spotrebiteľov. Vyhlásil to v piatok spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. Do popredia by sa mala dostať “pridaná hodnota súkromia” v porovnaní s inými digitálnymi platobnými systémami, povedal v rámci návštevy Bundesbanky.

14:54

Ruská centrálna banka ponechala v piatok kľúčovú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, už tretíkrát v rade, zhoršila však inflačné vyhliadky na tento rok. Nové údaje tak vzďaľujú infláciu v Rusku od inflačného cieľa centrálnej banky. Na druhej strane, výrazne zlepšila odhad vývoja ekonomiky, ktorá by tento rok mohla vzrásť až o 3,5 %.

14:53

Nemecká polícia zakázala v piatok protestný tábor propalestínskeho hnutia vo vládnej štvrti v metropole Berlín.

14:53

Dolná komora nemeckého parlamentu – Bundestag – prijala v piatok kontroverznú reformu zákona o ochrane klímy, ktorou sa výrazne mení implementácia cieľov na zníženie emisií skleníkových plynov.

14:43

V centre Varšavy brutálne zbili Ukrajinca, ktorému zárovň ukradli 400 000 eur, informoval denník In Poland.

Skupina maskovaných mužov zaútočila na muža, keď vošiel do vchodu viacposchodovej budovy na Koszykowej ulici.

Ukradli mu takmer 2 milióny zlotých, ktoré dostal v zmenárni, pričom vymenil 400-tisíc eur.

Muža vo vážnom stave previezli do nemocnice.

Prípadom sa zaoberá prokuratúra.

14:12

Grécki armádni pyrotechnici zneškodnili dovedna 314 bômb z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré našli v podzemnom sklade na starom aténskom letisku zatvorenom už od roku 2001.

14:09

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským.

Lipavský  Szijjártó
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský (vľavo) a maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
14:07

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že vzhľadom na zhoršujúcu sa humanitárnu krízu v Pásme Gazy zvyšuje svoje financovanie na podporu Palestínčanov postihnutých prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali