Pod ťarchou policajného zákroku úplne zaniklo, že Kiska pred celým svetom obhajoval Zem a vek, Sputnik, Hlavné správy a ďalšie alternatívne slovenské médiá

Pod ťarchou policajného zákroku úplne zaniklo, že Kiska pred celým svetom obhajoval Zem a vek, Sputnik, Hlavné správy a ďalšie alternatívne slovenské médiá

Bratislava 28. septembra 2018 (HSP/Foto:SITA/AP-Richard Drew)

 

V súvislosti so zatknutím skupiny podozrivých v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej sa objavilo niekoľko paradoxov. V hlavnej úlohe vystupujú Kiska, Lipšic, Nicholsonová, Stanke či Šeliga, píše vo svojom príspevku na sociálnej sieti Ľuboš Blaha (Smer-SD)

Na snímke Andrej Kiska počas vystúpenia na Valnom zhromaždení OSN

Lyžovačka v Rakúsku

Reklama

Ako paradox č. 1 Blaha označil súčasné vyhlásenia prezidenta Andreja Kisku o jeho dôvere v políciu. “Kiska vyhlásil, že „od začiatku po tejto vražde” vraj verejnosť ubezpečoval, že vyšetrovanie vedú najlepší vyšetrovatelia. Nie, Andrej, všetci vieme, že to nie je pravda. Pravda je, že „od začiatku po tejto vražde“ si lyžoval v Rakúsku. Po týždni si sa vrátil na Slovensku a začal kopať hlava-nehlava do vlády, do polície, do vyšetrovateľov, do prokuratúry. To len tak pre poriadok – nikto tak sakramentsky nezneužil vraždu tých dvoch mladých ľudí, ako Ty. A nikto tak neútočil na dôveru v štát a políciu ako Ty. Ale však karma si Ťa dobehne, tomu ver,” odkázal Blaha prezidentovi.

 

Reklama

Lipšic je paradoxom sám o sebe

Blaha pokračuje, že po uvedení informácie o policajnom zásahu v Kollárove sa na nás valilo z každej strany moralizovanie pána Lipšica, ktorý sa vyhrážal páchateľom doživotným trestom za to, že pripravili o život Jana a Martinu. “Len pripomeňme, že ten istý pán Lipšic dostal podmienku za to, že pripravil o život chodca na priechode pre chodcov. Podmienku. Za zabitie. A už zase odrazu rozdáva drakonické tresty, keď nejde o neho – hrdina… Ja len že ten pravý sa ozval.”

 

“Slušní” herci

Iniciatíva Za slušné Slovensko vypustila video s “paviánom Stankem”, ktorý vyzýva ľudí na námestia a hovorí o „totálnej absencii čo i len minimálnej sebareflexie“. “Lebo deň po tom, čo sa našli vrahovia, vyzývať k protestu za dolapenie vrahov, to je už len úžasná sebareflexia, Stanke, Ti poviem… A tento nenávistný pánko to ešte zaklincuje slovami, že „títo ľudia vôbec nepochopili, čo sa v tejto krajine deje“. No deje sa to, milý pavián, že polícia hľadala vrahov, kým Ty si vrieskal na námestiach a šíril zlobu. Choď sa hanbiť do kúta aj s ďalšími komediantmi, s ktorými robíš lacnú a tupú politiku.”

Reklama

 

SaS stráca politický program

Štvrtým bodom v Blahovej hitparáde je postoj SaS k prípadu dvojnásobnej vraždy. “Opozícia sa dobre že nerozplakala nad tým, že došlo k prielomu vo vyšetrovaní. Tak veľmi sa na vražde ešte chceli priživovať. A tá hnusná NAKA im takto vyfúkne politickú tému. No fuj. To je asi tá najväčšia trauma pre SaS odkedy Sulíkovi odopreli teplé rožky. Povedzte mi, aká politická téma ešte ostane Nicholsonovej, keď už odrazu nebude môcť obviňovať z vraždy polovicu Slovenska?! A čo si počne Remišová? Veď oni bez Kuciaka nemajú žiaden politický program!”

 

Konšpirujúci prezident

Reklama

O talianskej stope podľa poslanca Smeru-SD už zhruba od apríla nehovoria ani tí najviac uletení konšpirátori, pretože už každý vie, že išlo len o účelovú konšpiračnú teóriu na povalenie vlády. “Ale Kiska ešte aj dnes má tú potrebu v súvislosti so záťahom v Kolárove tresnúť, že treba vyvrátiť taliansku stopu. A hlavne, že deň predtým táral v OSN, že treba bojovať proti konšpiračným teóriám a nepodloženým správam na internete. Ten pán si tak šliape po jazyku ako ten najväčší tragéd.”

 

Špionážna družica nad Veľkou Mačou

“Všetci sme samozrejme radi za všetko, čo pomohlo pri vyšetrovaní vraždy, ale v čase, kedy tú Európska únia chrlí smernice o ochrane súkromia sa dozvedáme, že americká družica v deň vraždy snímala Veľkú Maču… Ja len čisto pre záznam pripomínam, že Veľká Mača je malá slovenská obec v okrese Galanta, kde žije 2523 obyvateľov. Čiže je úplne logické, že na ňu v deň vraždy z vesmíru mierila americká družica, že áno. A predpokladáme, že momentálne americká družica sníma Hlohovec a zajtra bude čistou náhodou v Horných Orešanoch… No dobre, dobre, fakt nebudem komentovať vyšetrovanie. Ale aj vy cítite tú ukrutnú ochranu súkromia, keď vám “Veľký brat” vidí do obývačky ešte aj vo Veľkej Mači? Pripomína mi to film Nepriateľ štátu – ide z toho strach.”

 

Médiá opozície

Portál Aktuality.sk prišiel so správou, že údajného páchateľa trénovala Európska bezpečnostná agentúra, cez ktorú sa „v minulosti cvičili bojovníci ukrajinského ultrapravicového práporu Azov. Blaha pripomína, že batalion Azov bojuje na východe Ukrajiny proti tamojším separatistom podporovaných z Ruska”. “Ešte raz – toto píšu korporátne Aktuality.sk. Ja len, že doteraz sme si všetci mysleli, že batalion Azov sú mierumilovné ukrajinské slniečka a odrazu zisťujeme, že to nie je len banda odpudivých fašistov, ale ešte možno aj sadistických vrahov – what a surprise!”

 

Opäť Kiska – súd čaká aj jeho

“Kiska, ktorý má mať v piatok súd (podľa dnešných informácií bolo konanie presunuté na koniec októbra – pozn. red.) kvôli svojim pozemkovým čachrom, dnes vyhlásil, že dnešná policajná akcia je len prvý krok k vráteniu dôvery ľudí v štát. Presne tak, Kiska, keď Ťa odsúdia za pozemkové podvody, potom to bude ten finálny krok a ľudia zase uveria, že štát je spravodlivý. Skôr nie, milý Kiska, skôr nie,” zdôraznil Blaha.

Reklama

 

Protivládne protesty

“Šeliga vraj zajtrajší protest Za slušné Slovensko zvoláva preto, aby boli vyšetrovatelia „motivovaní“. Deň po zatknutí páchateľov je zjavne tou najdôležitejšou vecou motivovať vyšetrovateľov – výborne, pán Šeliga. A ako ich budete motivovať? Pokrikmi „Fico do basy!“ alebo transparentmi „Neveríme polícii!“? Otázka je, či by sa bez vašej ctenej motivácie vyšetrovanie vôbec niekam pohlo – začínam mať pocit, že nebyť paviána Stankeho, tak by bola NAKA v kompletnej paralýze – čo myslíte, priatelia! Pripime si na Šeligu, Farskú a Stankeho – sú to naši hrdinovia! Úplní Avengers!”

 

Kiska v OSN o médiách

Reklama

Blaha na záver ozrejmil, že pod ťarchou policajného zákroku úplne zaniklo, že Kiska v stredu pred celým svetom “obhajoval Zem a vek, Sputnik, Hlavné správy a ďalšie alternatívne slovenské médiá.” Dodal, že Kiska tieto médiá nespomenul priamo, ale koho iného mohol mať na mysli, keď v OSN hovoril o tom, že musíme chrániť slobodu slova a že novinári by nemali byť vykresľovaní ako nepriatelia štátu. “Pokiaľ viem, jediný novinár, ktorého za jeho „slobodu slova“ predviedla NAKA, bol Rostas zo Zem a vek. A jediné médiá, ktoré sú bežne vykresľované ako „nepriatelia štátu“ sú Sputnik či Hlavné správy. Treba uznať, že Kiska je frajer – takto sa priamo v OSN zastať alternatívnych médií, klobúk dole. Len škoda, že ho tam vlastne takmer nikto nepočúval.”

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

18:23

Osemnásťročná žena bola v piatok zranená pri útoku nožom v meste Ramla v strednom Izraeli juhovýchodne od Tel Avivu, uviedla polícia.

18:20

Rumunský súd v piatok schválil začatie pojednávania s kontroverzným influencerom Andrewom Tateom a jeho bratom Tristanom v kauze obchodovania s ľuďmi. Dátum však zatiaľ nestanovil.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali