Sulík: Odchod Jozefa Mihála ma mrzí, myslím si, že spravil chybu

Sulík: Odchod Jozefa Mihála ma mrzí, myslím si, že spravil chybu

Bratislava 29. decembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Tohtoročný odchod Jozefa Mihála zo SaS šéfa liberálov Richarda Sulíka mrzí a myslí si, že Mihál urobil svojím rozhodnutím chybu. Sulík to povedal pre TASR v bilančnom rozhovore s tým, že na druhej strane odchod Martina Poliačika chápe, keďže je to ľavičiar a jeho prestup do Progresívneho Slovenska je preto pochopiteľný.

Na snímke predseda strany SaS Richard Sulík

Keď Mihál SaS opustil, strana v stanovisku uviedla, že Mihál doplatil na nabitý program a že jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany. SaS tiež uviedla, že sú s tým úzko spojené Mihálove zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Mihál napriek tomu v politike pokračuje. “Mne sa nechce rýpať v tejto záležitosti, radšej ten čas investujem do toho, aby som sa díval dopredu. Považujem to za uzavretú vec,” povedal Sulík.

Reklama

Pri Poliačikovi uznáva, že sa v SaS cítil zle a v Progresívnom Slovensku mu bude oveľa lepšie. Na otázku, či SaS nebude musieť po Poliačikovom odchode viac akcentovať témy, ako dekriminalizácia marihuany či registrované partnerstvá, Sulík odvetil, že novou tímlíderkou pre osobné slobody sa stala Natália Blahová. “Bude rozhodovať, koľko sa týmto témam budeme venovať. My nie sme strana len pre podnikateľské prostredie, máme množstvo expertov aj iných tém. Dôležité je mať tieto veci v programe a v tomto je SaS mimoriadne konzistentná. Ak bude jedného dňa možnosť, tak ich zrealizujeme. Na tieto témy sme nezanevreli,” uistil.

Ďalšie odchody zo SaS Sulík vylučuje. “Nemám žiadne také informácie. Môže, samozrejme, k odchodom dôjsť, ale my máme aj príchody. SaS po odchode Martina Poliačika hovorí oveľa viac jednotným jazykom. Sme ale strana tolerantná voči iným názorom, teda nikdy to nebude tak, že všetci si myslia to, čo predseda. Ja to celé roky podporujem a chcem, aby to tak ostalo,” deklaroval.

Reklama

Po Poliačikovom odchode hovoril podpredseda SaS Ľubomír Galko o potrebe sebareflexie. “Považujeme to za interné veci a nevidím dôvod to rozoberať v médiách. Priebežne preberáme, čo sa deje, aká je spätná väzba, vyhodnocujeme a prehodnocujeme svoje konanie, ale neinformujeme o všetkých interných záležitostiach verejnosť. Pre voličov je ďaleko užitočnejšia informácia, že sme pripravení na vládnutie,” povedal Sulík.

Po Mihálovi ostal v strane uvoľnený podpredsednícky post. “Nehovorím, že to neobsadíme, ale počkáme si na nových členov Republikovej rady, ktorá volí podpredsedov. Možno sa nad tým zamyslíme, ale robiť to krátko pred aprílovým kongresom nepovažujeme za rozumné. Za podpredsedu môže kandidovať každý člen Republikovej rady. Je to teda zúžené na 13 ľudí mínus ja a terajší dvaja podpredsedovia,” dodal Sulík.

Mihál sa rozhodol odísť zo SaS vo februári. “Bye SaS. Odchádzam pre postoje predsedu. Tí, čo ma poznajú, vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou, ktorú som v rokoch 2008, 2009 ako jeden zo štyroch členov prípravného výboru zakladal,” uviedol Mihál na sociálnej sieti.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali