Slovan vyhral šiesty zápas za sebou, proti Ružomberku otočil z 0:1

Slovan vyhral šiesty zápas za sebou, proti Ružomberku otočil z 0:1

Bratislava 21. novembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Seydouba Soumah premenil dva pokutové kopy

Futbalisti Slovana Bratislava triumfovali v nedeľňajšom zápase 16. kola Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 2:1. Na vedúci gól hosťujúceho Miloša Lačného odpovedal Seydouba Soumah, ktorý premenil dva pokutové kopy. Slovan vyhral šiesty zápas za sebou a v tabuľke si poistil tretie miesto. Ružomberok zostal na šiestej priečke.

Reklama
Na snímke vpravo Seydouba Soumah (Slovan) a  Peter Maslo (Ružomberok) v zápase 16. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok
Na snímke vpravo Seydouba Soumah (Slovan) a Peter Maslo (Ružomberok) v zápase 16. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok

Fortuna liga – 16. kolo:

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:1 (0:0)

Reklama

Góly: 79. a 86. Soumah (oba z 11 m) – 77. Lačný. ŽK: Kubík – Daniel, Mareš, Macík, J. Maslo, Kružliak, P. Maslo. Rozhodoval: Prešinský, 711 divákov

zostavy a striedania:
Slovan: Mucha – Kotula, Saláta, de Marco, Kubík – Savičevič, Rigo (81. De Sa) – Čavrič, Soumah, Schet (87. Scott) – Priskin (76. Oršula)

MFK: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kolčák – Nagy – Daniel, Chrien, Ďubek (67. Faško), Gál-Andrezly – Mareš (58. Lačný)

 

Slovan nastúpil s úmyslom predĺžiť sériu piatich víťazstiev a zároveň chcel stiahnuť manko na druhú Podbrezovú. Tréner Vukomanovič poslal na trávnik ofenzívne ladenú zostavu, Priskina na hrote podporovali z krídelných priestorov Schet a Čavrič. Ružomberok zdolal súpera v 5. kole 3:2 a o podobný výsledok sa chcel pokúsiť aj na Pasienkoch.

Reklama

Domáci sa od úvodu tlačili dopredu, chýbala im však presnejšia finálna fáza. Prvú šancu mal Soumah, jeho strela z hranice šestnástky išla len tesne vedľa žrde. V 22. min zakombinovali Savičevič s Čavričom, k lopte sa dostal Kubík a jeho pokus zo sľubnej pozície zblokovala obrana hostí. Po následnom rohu hlavičkoval tesne nad Priskin. Slova n hrozil naďalej, po Schetovej prihrávke mieril vedľa brány nabiehajúci Soumah. Zmenu skóre nepriniesol ani priamy kop Čavriča a tak mužstvá odišli do šatní za bezgólového stavu.

Ružomberok sa po zmene strán ešte viac zameral na pozornú defenzívu a sústredil sa na rýchle kontry. Slovan naďalej hýril aktivitou, ale v kľúčových momentoch mu nevychádzali kombinácie a chýbal aj pokoj v zakončení. Po hodine hry mohol skórovať Čavrič, ktorého vysunul Soumah, ale jeho prudká strela z plného behu išla nad bránu Macíka. Potom neuspel ani Soumah, ktorý odrazenú loptu napálil z päťky len do gólmana MFK. Tlak domácich gradoval, ale zhustená obrana Ružomberka stála na pevných nohách a pokusom súpera odolávala. V 70. min sa slovanisti dostali do prečíslenia, situáciu však zle vyriešili a prihrávka Scheta pred bránu adresáta nenašla. Neujal sa ani priamy kop aktívneho Soumaha, ktorý pokus vytlačil Macík na roh. Domáci šance nevyužili a pykali za to. V strede poľa stratil loptu Savičevič a hostia zakončili rýchly akciu po osi Daniel – Faško presnou hlavičkou striedajúceho Lačného – 0:1. Z vedenia sa však netešili dlho. V šestnátske zahrali rukou a nariadený pokutový kop s istotou premenil Soumah – 1:1. Slovan dokonal obrat o päť minút neskôr, keď rozhodca Prešinský po kontakte Kubíka s obranou MFK prísne nariadil ďalší pokutový kop. K lopte sa opäť postavil Soumah a Macíka prekonal aj po druhýkrát. V nervóznom závere si domáci vydretú výhru udržali a predĺžili sériu na úspechov na šesť zápasov.

 

Reakcie trénerov

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: “Celý týždeň sme sa rozprávali, že nás čaká náročný zápas aj pre to, že Slovan v Ružomberku v úvode sezóny prehral. Chceli sme útočiť, byť dominantní, ale robili sme zbytočné chyby. Jediné však na čom záleží, sú tri body a tie sme získali. Máme za sebou zložité obdobie, do budúcnosti chceme hľadieť s optimizmom.”

Reklama

Norbert Hrnčár, trénera Ružomberka: “Domáci premenili dve penalty, dali dva góly, my iba jeden. Dali o jeden viac a zvíťazili. Mrzí ma, že sme nevyužili viaceré brejkové situácie do lepšieho finále. Za stavu 1:1 napríklad išiel sám na bránu Lačný, ale situáciu nevyriešil dobre. Musíme pracovať na tom, aby sme podobné situácie v budúcnosti riešili k našej spokojnosti.”

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali