Rusko necháva Ukrajinu spáchať samovraždu

Rusko necháva Ukrajinu spáchať samovraždu

Moskva 30. januára 2017 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)

 

Známy novinár a politológ Andrej Vadžra uverejnil na livejournal.com zaujímavý článok v ktorom načrtol neradostnú perspektívu Ukrajiny.

S Ukrajinou netreba bojovať. Ukrajina už dávno bojuje. Sama so sebou. Bojuje s radosťou a odhodlaním. Preto je zavalená mŕtvolami, obracia sa v ruiny a chripí v agónii. S Ukrajinou netreba bojovať, treba jej len pomôcť v svätej vojne samej so sebou. Netreba nad ňou zvíťaziť, ona zvíťazí nad sebou sama a tento fakt je nevyhnutný. Ukrajine proste treba dať len možnosť, aby si sama a vlastnými zubami rozhrýzla svoje tepny a sama sebu zničila.

Reklama
Na archívnej snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko (vpravo) a ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk
Na archívnej snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko (vpravo) a ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk

Pre Ukrajinu neexistuje strašnejší nepriateľ ako ona sama. Ukrajinci momentálne nemajú perspektívu a kráčaju do temnoty aj so svojími vodcami so suicidnými sklonmi. Ukrajina pripomína kráľa Midasa, na rozdiel od Midasa sa však pod ich rukami nemenia predmety na zlato, ale na odpad.

Majdan vyniesol do čela Ukrajiny hlupákov, ktorí sa tvária ako skutoční odborníci. Existuje také maloruské príslovie, ktoré hovorí: “Bože nedaj, aby sa z hlupáka stal pán. A na Ukrajine sme svedkami toho, ako sa vďaka Majdanu do vedenia štátu dostali práve “primitívni hlupáci a svidomiti” , ktorí zničili všetko čo sa len dalo – štát, obyvateľstvo, ekonomiku, kultúru, vedu, vzdelanie, medicínu.

Reklama

Momentálne sa na Ukrajine dostávajú do konfliktu predstavitelia banditsko-oligarchických nedostatočne patriotických kruhov a predstavitelia banditsko-neonacistických superpatriotických kruhov. Oligarchovia majú viac peňazí a kupujú si žoldnierov, neonacisti majú viac zbraní a väčšiu chuť po krvi. Ukrajina je plná rôznych aktivistov, zločincov, sadistov, vrahov so skúsenosťami zo zóny ATO, ktorí sa neváhajú presadzovať za každú cenu. Ak padne Porošenko, nahradí ho iný bandita – je jedno či to bude Parubij, Turčinov, Pašinskij, alebo Bileckij. Ukrajina je v štádiu, že už nehľadá kompromis, potrebuje krv. Čím viac patriotov a nacionalistov ukroelity sa pustí do zápasu o moc, tým bude lepšie, tým viac krvi ukrajinských idiotov potečie.

Moja logika je jednoduchá. Ak sa chcete zbaviť nebezpečného idiota, netreba mu dohovárať a presvedčovať ho, treba mu pomôcť a presvedčiť ho že koná správne. Ak chce pchať klince do elektrickej zástrčky, treba ho pochváliť, ak chce skočiť zo strechy, treba ho obdivovať , ak sa chce napiť kyseliny, treba mu popriať “na zdravie” a štrngnúť si s ním. Je nezmyselné presvedčovať ho aby nerobil hlúposti, je kontraproduktívne brzdiť ho. Práve naopak, treba ho posúriť, aby svoje nápady realizoval čo najskôr a postrašiť ho, aby neváhal, lebo ho ešte niekto šikovnejší môže predbehnúť. Pre tých čo sa oháňajú humanizmom mám len jednu radu – aj humanizmus musí mať svoje hranice, pomoc idiotovi sa nevypláca a je hranicou, ktorá sa nemá prekračovať.

Ukrajinskí nacisti
Ukrajinskí nacisti

Dnešná politická elita Ukrajiny je zložená z idiotov, ktorí nemajú žiaden plán na rozvoj štátu, ekonomiky, kultúry vedy. Dnešná politická elita Ukrajiny to sú intelektuálni chronickí impotenti, schopní len deštruktívnych výstupov. Súčasná ukrajinská politická elita – to je skupina najhorších nepriateľov Ukrajiny. Pokiaľ táto elita ostane pri moci budú vždy všetci nepriatelia Ukrajiny neporaziteľní.

O tupote súčasných ukrajinských politikov vedia Rusi, vedel o nej Obama, vedeli o nej politici na Západe a takisto o nej vie aj Donald Trump. Všimnite si, ako sú americkí a európski politici frustrovaní z oficiálnej politiky Kyjeva a čoraz častejšie dokonca aj tvrdia, že neexistuje vec, ktorú by ukrajinskí politici nedokázali posr……, len ju musia chytiť poriadne do ruky. Nič nedokážu súčasné ukrajinské elity spraviť poriadne, okrem netransparentného narábania s finančnými príspevkami od USA i EÚ, ktoré sa stratili vo vreckách ukrajinských politikov. Ukrajinská politická elita – to je smrteľná choroba Ukrajiny.

Rusko najlepšie chápe marazmus, v ktorom sa Ukrajina nachádza. Rusi a Ukrajinci žili dlho bok po boku či už v cárskom Rusku, alebo ZSSR a dokonale poznajú ukrajinské pozitíva i negatíva. To že momentálna ukrajinská politická elita je zložená zo samých idiotov však neznamená, že Rusko bude sedieť so založenými rukami a čakať pokiaľ sa “svidomití idioti” nezničia sami. Rusko musí byť pripravené klepnúť idiotom po prstoch a dbať na svoju bezpečnosť. Rusi dokonale chápu, že ukrajinské elity sami seba ponímajú ako Nerusov a vždy sa budú dívať na Rusko ako na cudzí element. Všetci ukrajinskí lídri v minulosti i dnes – Chmelnickij, Skoropadskij, Petľura, Bandera, Kravčuk, Kučma, Juščenko, Janukovič, Porošenko sa vnímali a vnímajú ako “antirusi a sú aj rusofóbmi”. Existuje medzi nimi malý rozdiel – časť ukrajinských lídrov túži zničiť Rusko a časť ukrajinských lídrov túži na Rusku parazitovať.

Reklama

Väčina ukrajinského obyvateľstva na východe a v strede Ukrajiny sú však v základe etnickí Rusi. Je diametrálny rozdiel medzi obyvateľstvom západnej Ukrajiny a spomenutých oblastí v strede a na východe Ukrajiny. Západ Ukrajiny, vždy bude ponímať východ a stred Ukrajiny ako etnicky odlišný. Celý projekt Ukrajina nie je výsledkom národného pohybu, ale výsledkom zásahu vonkajších síl, ktoré si na Ukrajine vyhliadli určitú časť teritória a získali na svoju stranu časť elít, ktoré využívajú na boj proti Rusku. Ukrajinizácia a tlak na ruskojazyčné obyvateľstvo existuje na Ukrajine aj po roku 1991, Západ cez ukrajinské elity sledoval realizáciu vlastných geopolitických záujmov. Potrebujú Ukrajinu ako koncepciu Anti Ruska a zrod Ukrajiny súvisí s nemeckým “Drang nach Osten”. Anglosasi len túto koncepciu vytvorenú Nemcami v 19. storočí prebrali a pokračujú v nej.

Na snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko Foto:Mykola Lazarenko
Na snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko Foto:Mykola Lazarenko

Po roku 1945 ZSSR denacifikoval Ukrajinu a na vojnou zničenom území sa vybudoval ukrajinský priemysel a infraštruktúru. Po rozpade ZSSSR v roku 1991 Rusko prebralo na svoje plecia všetok zahraničný dlh a Ukrajinci začali s čistým stolom a bez dlžôb. Zadĺženosť Ukrajiny dosiahla za 25 rokov samostatnosti znova astronomickú výšku a po krátkej dobe sa ukázalo, že ukrajinské tvrdenia o tom, ako Ukrajinci doplácali na ZSSR sú fantazmagóriami. Od roku 1991 sa ukrajinským elitám podarilo zlikvidovať väčšinu svojho priemyslu a po Majdane prišlo obdobie rozpredaja Ukrajiny za dumpingové ceny zahraničným koncernom a spoločnostiam. Samozrejme že ukrajinskí politici zo všetkého obviňujú Rusko, hlavným nepriateľom Ukrajiny je však ukrajinská kleptokratická politická elita, ktorá otvorene slúži cudzím záujmom.

Rusko Ukrajinu nepotrebuje a za posledné dva roky sa výrazne znížila úroveň vzájomného obchodu medzi Ruskom a Ukrajinou. Rusko už neumožňuje Ukrajine ekonomicky parazitovať na svoj úkor a doba nadštandardných vzťahov sa skončila. Ukrajinci musia platiť plné ceny za plyn i ropu, ukrajinský tovar i tovar európskych krajín sa kvôli sankciám odstránil z ruského trhu, čo spôsobilo hlavy bolenie pre ukrajinských a európskych exportérov. Vysokotechnologická oblasť, ktorá bola pre Rusko zaujímavá a Krym sú už súčasťou ruského sveta, viacero technologicky dôležitých ukrajinských priemyselných spoločností sa presunulo do Ruska a o zvyšok bordelu, ktorý na Ukrajine zostal jednoducho Rusko nemá záujem. Likvidácia nadštandardných ekonomických a priemyselných vzťahov medzi Ruskom a Ukrajinou sa uskutočnila vďaka idiotizmu súčasného ukrajinského vedenia, ktoré sa k moci dostalo vďaka Majdanu a plnilo záujmy amerických elít. To je neodškriepiteľný fakt, rovnako ako je neodškriepiteľným faktom, že Rusko si od roku 2014 na Ukrajine upratalo čo potrebovalo a vo vzťahu k Ukrajine má už úplne voľné ruky.

Takže Rusko momentálne končí tranzit plynu cez ukrajinské územie, završuje proces sťahovania ruského kapitálu z Ukrajiny, končí investície a kredity. Číňa, ktorá má s Ruskom nadštandardné vzťahy sa takisto do ukrajinského priestoru veľmi nehrnie. Keď sa proces izolácie Ukrajiny zavŕši, smrť zvyškov ukrajinského priemyslu a poľnohospodárstva bude už len otázkou niekoľkých mesiacov.

 

Reklama
Na archívnej snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching Foto:Mikhail Klimentyev
Na archívnej snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching
Foto:Mikhail Klimentyev

Idioti na Ukrajine to samozrejme nechápu, ďalej svidomito vykrikujú, búchajú sa do hrude a dôverujú kyjevským zlodejom. Bystrí Ukrajinci ktorí pochopili existujúci stav už z krajiny odišli, alebo sa chystajú odísť. Európa a USA takisto Ukrajinu nepotrebujú a ukrajinský plán stať sa súčasťou EÚ sa ukázal byť len vlhkým pubertálnym snom. Ukrajina sa blíži k bankrotu, stratila vonkajšie trhy, má rozrušenú ekonomiku, umierajúce poľnohospodárstvo, katastrofálnu sociálnu situáciu a zhoršuje sa úroveň medicíny, vedy, vzdelávania a pod.

Obyvateľstvo Ukrajiny sa stalo rukojemníkom zlodejských politikov, ktorí ho vlečú do katastrofy. Časť populácie to už dávno pochopila a všetci tí, ktorí nechcú žiť ako otroci v biede, alebo nechú umierať za záujmy idiotov tvoriacich momentálnu politickú špičku Ukrajiny už z krajiny utiekli. Ide o milióny obyvateľov, ktorí už krajinu opustili. V roku 2013  žilo na Ukrajine 20,8  milióna obyvateľov v produktívnom veku, v roku 2016 sa ich počet znížil na 18 miliónov. Informácie poskytol ukrajinský štatistický ústav. Takmer 3 milióny obyvateľov v produktívnom veku za tri roky pôsobenia súčasnej politickej ukrajinskej elity – to je kataklyzma.

Pre idiotov, ktorí vládnu v Kyjeve by malo byť mementom, že obrovské množstvo Ukrajincov uteká do Ruska. Momentálne v Rursku žije 5 miliónov Ukrajincov, ktorí odišli do Ruska aj so svojími rodinami, mnohí ešte pred Majdanom. Dnes však Ukrajinci do Ruska neodchádzajú len za prácou, odchádzajú tam navždy. Ako to idioti v Kyjeve vysvetlia, že bežní Ukrajinci utekajú priamo do krajiny, ktorá vedie agresívnu politiku voči Ukrajine? Ako vysvetlia, že Ukrajinci v Rusku sa vzdávajú svojho ukrajinského občania a stávajú sa ruskými občanmi? Ako vysvetlia že Ukrajinci v Rusku majú vhodnejšie podmienky na existenciu ako na Ukrajine? Ako vysvetlia, že Krymčania sa necítia byť Ukrajincami a vyložene sa tešia, že sa stali súčasťou Ruska? Ako vysvetlia že títo Ukrajinci nevnímajú Rusko ako hrozbu a odmietajú bojovať za svoju vlasť v čele so skorumpovanými politikmi?

Skorumpovaní idioti tvoriaci ukrajinskú politickú elitu to nijako nevysvetlia. Vysvetlenie je však jednoduché, bežní Ukrajinci proste na Ukrajine nevidia žiadnu perspektívu. Skorumpovaní politici, rozkradnutá krajina, banditizmus a nacizmus v priamom prenose nie je práve tým správnym lákadlom pre človeka, ktorému to myslí. Preto do Ruska a na Západ odchádza obyvateľstvo v produktívnom veku, na rozdiel od Západu v Rusku sa však na Ukrajincov nikto nedíva ako na občanov druhej kategórie. Čím viac sa bude ekonomická a politická situácia na Ukrajine zhoršovať, tým viac ľudí v produktívnom veku z Ukrajiny do Ruska utečie.

Ukrajinci v Rusku, ktorí dobrovoľne žiadajú o ruské občianstvo a stávajú sa ruskými občanmi jednoznačne ukazujú, že nemajú žiaden problém koexistovať s Rusmi a že celý problém vytvorili len ukrajinské elity, podporované americkými neoconmi a Obamovou administratívou. Rusko však bude musieť upraviť svoju migračnú politiku, rozpracovať program naturalizácie Ukrajincov a rozmiestniť ich po celej krajine. Rusko bez problémov dokáže prijať v prvej vlne okolo 10 miliónov Ukrajincov, ktorí si pokojne nájdu v Rusku prácu a vhodnejšie podmienky na život, ako na Ukrajine.

Už aj v minulosti sa ukázalo, že Ukrajinci, ktorí sa stali ruskými občanmi približne do 5 rokov sa zmenili na plnohodnotných Rusov a integrovali sa do ruskej spoločnosti. Deti ukrajinských migrantov sa bez problémov zžijú s ruským prostredím a stávajú sa Rusmi. Ak do Ruska odíde 10 miliónov Ukrajincov, je len otázka času, kedy ich budú nasledovať aj ich známi a členovia ich rodín, pretože životné podmienky na Ukrajine sa budú aj naďalej zhoršovať. Už teraz má Ukrajina demografické problémy, ktoré sa s odchodom obyvateľstva v produktívnom veku zväčšujú. Kto bude živiť ukrajinských dôchodcov, ktorých neustále pribúda? Svidomití banderovci, členovia Pravého sektora či neonacisti z bataliónu Azov? Alebo ukrajinskí politici, či členovia nadnárodných korporácii, ktoré si rozparcelovali celú Ukrajinu?

Archívny záber z Majdanu Foto:ScreenShot Youtube
Archívny záber z Majdanu Foto:ScreenShot Youtube
Takže na záver ešte raz. S Ukrajinou netreba bojovať. Ukrajina už dávno bojuje. Sama so sebou. Bojuje s radosťou a odhodlaním. Preto je zavalená mŕtvolami, obracia sa v ruiny a chripí v agónii. S Ukrajinou netreba bojovať, treba jej len pomôcť v svätej vojne samej so sebou. Netreba nad ňou zvíťaziť, ona zvíťazí nad sebou sama a tento fakt je nevyhnutný. Ukrajine proste treba dať len možnosť, aby si sama a vlastnými zubami rozhrýzla svoje tepny a sama sa zničila.

Andrej Vadžra

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali