Američan obvinený zo špionáže odletel z Ruska

Američan obvinený zo špionáže odletel z Ruska

Moskva 20. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Fogle je pre Rusko persona non grata

Ruská televízia NTV oznámila, že zamestnanec americkej ambasády v Moskve obvinený zo špionáže, ktorému bolo nariadené opustiť krajinu, z Moskvy odletel.

Reklama
Na snímke zadržaný tretí tajomník politickej sekcie veľvyslanectva USA Ryan Fogle

Stanica verná Kremľu odvysielala videozáznam ukazujúci, ako Ryan Fogle prechádza pasovou a bezpečnostnou kontrolou na medzinárodnom letisku Šeremetevo v Moskve. Televízia uviedla, že včera odcestoval z krajiny.

Ruské bezpečnostné služby v utorok oznámili, že Fogla, tretieho tajomníka politickej sekcie veľvyslanectva USA prichytili pri pokuse naverbovať v Moskve ruského agenta. Fogla vyhlásili ho za nežiaducu osobu a nariadili mu opustiť krajinu.

Reklama

Americká ambasáda sa odmietla k prípadu vyjadriť, informovala agentúra Associated Press.

zf

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:18

V apríli tohto roka zbankrotovalo na Slovensku 854 fyzických osôb. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 7,29 % a v medzimesačnom porovnaní to bolo o 49,04 % viac. Zbankrotoval aj 12-ročný tínedžer. Vyplýva to z analýzy spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau.

11:17

Počet ponúkaných jazdených áut na slovenskom trhu sa v apríli medziročne zväčšil o 14 %, keď dosiahol 63.852 vozidiel. V porovnaní s marcom však už počet áut mierne klesol, podobne ako ponukové ceny. Tie sa znížili o dvesto eur na mediánových 9300 eur, vek inzerovaných klesol o jeden rok na aktuálnych 10,1 roka.

11:16

Väčšina Slovákov dokáže pokryť základné životné náklady, avšak musí značne škrtiť svoje výdavky. Vyše polovica (57 %) oslovených Slovákov sa začala obmedzovať a znižuje dobrovoľné výdavky. Dôslednejšie tiež sledujú, na čo míňajú svoje peniaze. 

11:14

Vietnamská polícia zatkla 20 ľudí za krádež a nelegálnu kontrolu nad desiatkami tisíc účtov na Facebooku. Informovali o tom štátne médiá, podľa ktorých z toho mala zločinecká skupina zisk takmer 4 milióny eur.

11:13

Poľská pohraničná stráž zadržala 41-ročného ruského vojaka, ktorý sa do krajiny pokúšal nelegálne vstúpiť z Bieloruska.

10:42

Katar vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby zabránilo “genocíde” v meste Rafah ležiacom na juhu Pásma Gazy.

10:03

Islamská nadácia na Slovensku ostro odsúdila konanie neznámeho páchateľa, ktorý včera nahlásil prítomnosť bômb vo viac ako tisíc školách a iných objektoch po celej krajine.

Konanie osoby, ktorá na svoje ciele zneužila náboženstvo ako zámienku, považuje nadácia za neprípustné. Zároveň plne podporuje snahy bezpečnostných zložiek štátu o dolapenie vinníka.

09:31

Odvolací súd v Hongkongu vyhovel žiadosti tamojšej vlády zakázať populárnu protestnú pieseň. 

09:29

Vo veku 94 rokov zomrel dlhoročný šéf propagandistického úradu v Severnej Kórei (KĽDR) Kim Ki-nam, ktorý slúžil všetkým trom generáciám vládnucej dynastie.

08:22

V dôsledku zlyhania elektronických brán označovaných ako “e-gates” sa v príletových halách viacerých letísk v Spojenom kráľovstve tvorili dlhé rady cestujúcich. Britské ministerstvo krátko po polnoci informovalo o vyriešení problému.

08:21

Rusko podniklo v predvečer výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne, ďalší masívny útok raketami a dronmi na energetickú infraštruktúru Ukrajiny. 

08:19

V Nemecku sa stal terčom útoku ďalší politik. Zatiaľ neidentifikovaný muž náhle zaútočil vo štvrti Rudow na bývalú starostku Berlína, spolkovú exministerku pre rodinu a súčasnú senátorku pre ekonomiku Franzisku Giffeyovú zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka. V miestnej knižnici ju zozadu udrel do hlavy a krku taškou naplnenou tvrdým obsahom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rôzne druhy listnatých stromov v arboréte Borová hora pri Zvolene

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali