Rozhovor s MUDr. Petrom Liptákom, priekopníkom včasnej liečby Covid-19 a teraz terčom útokov MZ SR: Lengvarský sa vyhráža lekárom novelou trestného zákona

Rozhovor s MUDr. Petrom Liptákom, priekopníkom včasnej liečby Covid-19 a teraz terčom útokov MZ SR: Lengvarský sa vyhráža lekárom novelou trestného zákona

Bratislava 15. októbra 2021 (HSP/Foto:Facebook-Peter Lipták,TASR-Jakub Kotian)

 

MUDr. Peter Lipták je bratislavský všeobecný lekár, ktorý ako prvý kritizoval zanedbanie včasnej liečby covidu tým, že ministerstvo ju fakticky pred rokom zrušilo. To viedlo podľa neho k ohromnej záťaži nemocníc a vysokej úmrtnosti, prečo sme mali aj lockdowny, obmedzené ľudské práva a zruinovanú ekonomiku

eter Lipták
Na snímke Peter Lipták

MUDr. Lipták nie je žiaden antivaxer, hoci mRNA vakcíny kritizuje na základe nežiaducich účinkov, ktoré pomaly vyliezajú na povrch. Ako prvý žiadal ministra Krajčího o očkovanie vakcínou Sputnik V. Teraz je terčom liberálnych médií a politikov, ktorí sa ho snažia umlčať.

Reklama

 

HS: Pán doktor, Vaše meno sa nedávno stalo predmetom medializácie, keď MZ SR oznámilo, že podáva na Vás sťažnosť Slovenskej lekárskej komore (SLK) pre zavádzanie ohľadom covid-19 vo viacerých veciach. O čo ide?

Reklama

PL: No sťažnosť MZ bude asi reakciou na moje trestné oznámenie na ministra zdravotníctva pre podozrenie z páchania zločinu genocídy. Trvalo im to dlho, asi keď sa menia ministri tak tam panuje značná diskontinuita. Sťažnosť MZ SR na mňa pôsobí skôr ako pochvala, veď vymenúvajú moje názory, ktoré korešpondujú s EBM (Evidence-based medicine – Medicína založená na dôkazoch).

 

HS: Vo svojich blogoch vysvetľujete aj Vaše liečebné postupy, aj to že sa opierajú o oveľa renomovanejších odborníkov, ako sú naši vládni experti.

PL: Ide o americký tím Dr. Marika, ktorý sám má v Hirschovom medicínskom indexe skóre 94, kým skóre našich mediálnych odborných hviezd je takéto: laureát ceny JM Hurbana 2021 MUDr Sabaka 8, Jarčuška 11, Koščálová 2, Krčméry 24, expert SR v OSN Šuvada 1 bod.

 

Reklama

HS: Dostala však SLK už oficiálnu sťažnosť a oboznámila aj Vás s ňou?

PL: Pred dvomi týždňami mi poslal Kontrolný výbor SLK ministrov list a oficiálnu žiadosť o vyjadrenie sa k jeho obsahu. Doteraz som patril k dosť aktívnym členom SLK, podieľam sa na návrhu reformy slovenského zdravotníctva, ktorý vypracovala SLK, ktorý sa toho času predkladal na schválenie na snem SLK. Ale naša regionálna organizácia LK už voči mne prijala kroky a zabránila mi v účasti na sneme. Na snem som bol navrhnutý za kandidáta do komisie pre vnútorný život a mal som byť delegátom snemu SLK a tiež som mal pokračovať v rade a prezídiu rady regionálnej bratislavskej LK. Zo všetkých týchto pracovných pozícií v SLK ma už stihli vylúčiť.

 

HS: Prečo?

Oni nie sú zlí, ale oni sa strašne boja, aby nevytŕčali z davu. Neviem, oni asi netušia, čo nám hrozí. Ja teda pokračujem v tlaku na MZ SR a Mikasa tak ako doteraz a podal som ďalšie trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru.  Taktiež som poslal vysvetľujúci list na SLK. Dochádza totiž k zvláštnemu úkazu, že odlišný odborný názor lekára sa interpretuje ako neetické správanie a skutočné neetické správanie sa lekárov, dokonca z titulu porušovania zákonov a základných pravidiel zhrnutých v Hippokratovej prísahe, ktorí odmietajú ošetrovať nezaočkovaných a neotestovaných pacientov, sa prehliada. Či sa zo SLK pod vedením nového prezidenta dr. Pavla Oravca stane pobočka Kocúrkova, alebo nie, ukážu už najbližšie dni.

Reklama

 

HS: Tento mesiac ste poslali trestné podanie pre protizákonný nátlak na obyvateľov, ktorých donucujú k plneniu vyhlášok ÚVZ SR aj napriek tomu, že tie sú vydané v rozpore s platnou legislatívou.

PL: Beriem to tak, že používajú na nás úmyselne stále väčšie klamstvá. Toto už nemá nič spoločné ani s medicínou ani s náboženstvom.

 

HS: Po apeloch na odbornú diskusiu o covidových opatreniach v médiách, do ktorej by sa mali zapojiť aj odborníci ako Vy, ktorí už rok apelujú na včasnú liečbu, prichádza do parlamentu návrh zákona, azda ako odpoveď na tieto apely…? Ide o návrh pokutovať lekárov za šírenie dezinformácií. Čo na to hovoríte?

PL: Myslím si, že celé je to hlúposť, lebo lekár ako medicínska autorita nemôže šíriť dezinformácie. Čo ja poviem, to je informácia od lekára s 35-ročnou praxou. Čo chce povedať Benčík, Cigániková a ostatní laici? Po plagiátoroch nastupujú neprofesionáli.

 

HS: Oni sú predkladatelia tohto poslaneckého návrhu…

PL: A o tom čo je veda bude rozhodovať Benčík… Ako v stredoveku, budú nás riadiť, ako by boli našimi pánmi? No týchto našich „mudrlantov“ ja vždy budem považovať za extra psychiatrický úlet. To nie je o celej medicíne, či o časti politiky, ale o časti medicíny, ktorú nazývame psychiatria. Ja budem iba žiadať, aby boli rozbehnutí psychiatrickí pacienti zbavení možnosti pôsobiť v politike.

 

Reklama

HS: Ak niekto predsa príde s nejakou novou metódou, alebo vyvráti existujúce postupy, ako známy prípad Dr. Semmelweisa v minulosti, tak mu hrozí pokuta, možno časom pritvrdia aj s väzením. Vlastne to asi už má v pláne minister Lengvarský, keď to chce stíhať v trestnom zákone. Toto nijako neprispeje k pokroku v medicíne, keď sa takto ide potláčať lekárske badanie a slobodný odborný diskurz. Ja to vidím ako zastrašenie lekárov a ako Vy?

PL: No ja to vidím dokonca ako prenasledovanie odborníkov, ako na to paradoxne upozorňuje práve aj minister Lengvarský a krízový štáb. Najprv by predsa museli preukázať, že tí lekári šíria dezinformácie. Keďže existuje taká veľká medzinárodná komunita lekárov, ktorým zostalo zachované zdravé uvažovanie a ktorým veľmi prekáža dnešný vpád politiky do medicíny, tak to sa im nemôže nikdy podariť. Iba sa to obráti všetko proti nim a bude stále jasnejšie, že oni sú tí sektári, tí duševne chorí. Ďalej to bude vždy v rozpore s ústavou, ľudskými právami. Na to existuje obrovské množstvo platných judikátov.

 

HS: Vyzerá to ako súčasť dohodnutej stratégie ako reagovať na výzvu diskutovať od odborníkov, kritických k vládnym opatreniam a protokolom. Ministerstvo prešlo do protiútoku – našlo si obeť, na ktorú ukázalo prstom za dezinformácie, dalo na Vás podnet lekárskej komore. Na to poslanci, čo obletujú Lengvarského, dali poslanecký návrh akože je tu objednávka zakročiť proti odborníkom, čo nie sú v línii s vládnymi odborníkmi. A teraz už minister zdravotníctva zverejnil zámer trestných sadzieb, ktorý diskutoval dokonca s generálnym prokurátorom.

PL: Ja sa na to pozerám z roviny obyčajnej spravodlivosti. Osoby, ktoré stoja na Slovensku za smrťou, doteraz už viac ako 12 500 obetí, si musia byť isté, že zodpovednosti za svoje skutky sa nevyhnú. Ministerstvo zdravotníctva a vláda robia zrejme všetko toto divadlo preto, aby odviedli pozornosť ľudí od vlastnej zodpovednosti, preto teraz útočia na odborníkov. Ale ich zodpovednosť nám pred očami neustále bujnie. Minister Lengvarský zmaril očkovanie 1 milióna rizikových pacientov Sputnikom, zrušil liečbu ivermektínom, zobral pacientom vitamín D, ide rušiť nemocnice a redukovať lôžka, ide zobrať peniaze zo zdravotníctva znížením odvodu za pacientov štátu vo VšZP. To všetko bude vyvolávať v dnes už dosť rozkolísanom zdravotníctve ďalší chaos, a bude to mať neblahý dopad na ten najcennejší nástroj zdravotníctva, na ľudské zdroje a to všetko práve teraz, keď vstupujeme do tretej vlny pandémie.

Reklama

Podľa môjho názoru robia všetko naopak, než by mali a robia to úmyselne. Mali by už mať rizikové skupiny zaočkované, mali by mať zabezpečené lieky, dostupné vitamíny, aktualizované liečebné protokoly, mali by mať vybavené lôžka kyslíkom a zabezpečený vycvičený a zohratý zdravotnícky a ošetrovateľský personál. Potrebujeme funkčné ambulancie a funkčné nemocnice. Dnes potrebujeme nie reformy, ktoré obmedzujú kapacitu zdravotníctva, ale naopak jeho rozvoj. Takéto jednoduché veci to sú, to každého hneď napadne, keď pozoruje kroky MZ SR. Prečo to nenapadne aj ich?

Nič z toho nie je, oni mesiace nič nerobia a ani teraz keď je už situácia vážna, sa o nič rozumné neusilujú. To s tou zodpovednosťou to sú tvrdé slová, ale na nich to sedí. Nie sme predsa vo vojne, aby takéto jednoduché veci nebolo možné zabezpečiť. Nie sme predsa vo vojne, ale oni radšej nakupujú zbrane za 2 mld. €, než by dali do poriadku zdravotníctvo prostredníctvom dofinancovania aspoň na úrovni jeho nákladov.

 

HS: Silné výroky naozaj. Politici aj lekári si však myslia, že čím viac zásahov, tak sú lepšie chránení, že niečo robili, hoci niekedy je lepšie, aby veci nechali na ľudí alebo trh, lebo tie zásahy bývajú často kontraproduktívne. Odborníci sa pri korone vyžívali v sekírovaní ľudí obmedzeniami, no práve včasnú liečbu zanedbali. Nič nebolo treba robiť, len poslať ľudí do karantény s hygienickým vreckovkami a problematickými liekmi na zrážanie horúčky – odporúčal „slovenský“ protokol dr. Krajčího, kým ho pod verejným tlakom nezmenili a doplnili aspoň užívanie vitamínov na vrchole umierania. Vy ste liečil ambulantne covid pacientov podľa najúspešnejšieho protokolu dr. Marika známeho aj ako I-Mask s ivermektínom. Tento protokol nedávno polícia pri odhalení „hoaxu“ o dr. Mesíkovi nazvala pochybným. Je neuveriteľné, ako ho spochybňovali aj vládni odborníci, napr. strašili predávkovaním vitamínmi. Čo im iné ostáva ako popierať, že bolo možné ľudí zachrániť, no oni ich nechali zomierať?

PL: Pre mňa je záhadou ako môže polícia čokoľvek z medicínskej oblasti spochybňovať a popierať postupy lekárov ako je profesor Marik, či McCullough (Hirschov index 100). Som presvedčený, že všetci títo popierači faktov zle skončia. Majú úradnú povinnosť manažovať systém optimálne, v prospech ľudí, v prospech väčšiny, na základe všetkých známych poznatkov a súčasne musia dodržiavať zákony. Ak to nerobia a následkom toho sú zbytočné obete, dokonca na životoch, tak sa nemajú ako vyviniť. Nemám obavu, že po dnešnom období temna, znovu príde čas, kedy si opäť za stôl zasadne pravda, právo a veda.

Reklama

 

HS: Liberálny spravodajský portál sa pred časom na Vás sťažoval, že ste neodporúčali mnohým klientom domovov dôchodcov očkovanie vakcínou Pfizer. Mnohých zrejme toto rozčúlilo. Čo boli Vaše pohnútky?

Jedným z dôvodov odmietnutia očkovať v DS Archa bolo, že v Arche práve skončila epidémia kovidu, kde bolo 88 pacientov zo 100 chorých, to znamená, že u týchto ľudí boli prekonaním ochorenia nastolené, jednak prirodzená imunita individuálne u každého takéhoto jednotlivca a potom aj kolektívna imunita všetkých obyvateľov Archy a nebolo potrebné ich vôbec očkovať. Bolo to ako keby sme dosiahli 88% zaočkovanosť. Napríklad dnešné štúdie organizované firmou Pfizer preukázali, že po prirodzenom prekonaní infekcie nastupuje 8x silnejšia imunita než po zaočkovaní a môže pretrvávať dokonca mnoho rokov. (viac aj TU)

Predbehol som dobu o niekoľko mesiacov a aj podľa mojich vtedajších vedomostí, ktoré som čerpal napríklad od profesora Jiřího Berana, ktorý referoval vedecké štúdie z Karolinska Institute v Štokholme, som predpokladal dlhodobú, niekoľkoročnú imunitu po prekonaní kovidu u svojich pacientov a vzhľadom na obavy z vyprovokovania prestrelenej imunitnej odpovede po očkovaní (cytokinová búrka) alebo trombotickej komplikácie som jednoznačne kontraindikoval očkovanie v období 3 mesiace od prekonania, u všetkých takýchto mojich pacientov. To aj rodiny rešpektovali.

Potom samozrejme nastali tlaky rodinných príslušníkov, ale aj z VÚC. Ja som neodporúčal očkovanie mRNA vakcínami, ale nezávisle odo mňa do Archy prišli očkovacie tímy, ktoré na želanie rodín pacientov zaočkovali. Tak to bolo v Arche, kde nebola k dispozícii vakcína Sputnik, ale napríklad v DSS Stupava, kde sme očkovali o niekoľko mesiacov neskôr, som sám zorganizoval očkovanie vakcínou Sputnik u tých, čo neprekonali koronavírus a očkovali sme touto vakcínou, kým to minister Lengvarský neprerušil. Takže v DSS Stupava máme najviac pacientov zaočkovaných Sputnikom.

 

HS: Stále veríte, že Sputnik vakcína, hoci je eticky problematická, keďže je vyrábaná na bunkách z potratených plodov, je bezpečnejšia a účinnejšia?

Reklama

PL: Experimentálne mRNA vakcíny mali od začiatku medzi odborníkmi kontroverzné hodnotenie. V tej dobe sa uskutočňovalo očkovanie v Maďarsku, kde okrem mRNA vakcínami zaočkovali aj 1 mil. ľudí ruskou vektorovou vakcínou Sputnik V. V porovnaní so západnými vakcínami podľa oficiálnych údajov maďarskej vlády mala táto vakcína Sputnik V bezkonkurenčnú bezpečnosť. 30x menej úmrtí ako po vakcíne Pfizer v Maďarsku, ale tiež som si všimol viac ako 70x menej závažných nežiadúcich reakcií, než po vakcíne Pfizer, vykázaných po očkovaní v Mexiku. Taktiež prenikali údaje napríklad z Nórska, kde po očkovaní Pfizerom zomrelo v jednom domove dôchodcov viac ako 20 seniorov a podobné údaje boli aj z Nemecka a zo Španielska. Prirodzene som bol opatrný a pre svojich pacientov som sa usiloval zabezpečiť bezpečnú vakcínu a takou sa ukázal byť práve Sputnik V. Dokonca som sa v tej dobe aj celospoločensky angažoval a napísal som s touto požiadavkou list ministrovi zdravotníctva. Čiže chcel som pacientov na Slovensku očkovať bezpečnou vakcínou a urobil som pre to aj aktívne kroky. Nie je predsa moja zásluha, že politické boje v koalícii prekazili aj tento môj projekt očkovania v domovoch dôchodcov.

Peter Lipták
Na snímke Peter Lipták

HS: Vy sám ste teda proti kovidu na svojej ambulancii neočkovali, hoci ste chceli a žiadali bývalého ministra o zabezpečenie vakcíny Sputnik. Aké máte skúsenosti so stavmi po očkovaní u svojich pacientov, ktorí podstúpili očkovanie v očkovacích centrách?

PL: V súvislosti s očkovaním som zdokumentoval niekoľko závažných stavov. Jedna staršia pacientka s prejavmi zápalu cievnej steny – vaskulitídy zomrela, dvaja pacienti dostali po očkovaní náhlu cievnu mozgovú príhodu, jeden pacient mal hypertenznú krízu s hodnotami tlaku až 300/160, jeden mladý pacient dostal akútnu myokarditídu, u jednej pacientky sa vyskytla po očkovaní akútna leukémia a u ďalšej sa po očkovaní naštartoval Alzheimer. Mnohí pacienti mali horúčky až do 40 °C aj niekoľko dní, čo ich veľmi vyčerpalo. No a to som jedna z cca 2 300 ambulancií všeobecných lekárov na Slovensku.

 

HS: Čo by ste radili robiť pri očkovaní ináč?

PL: Najväčšou chybou podľa môjho názoru bolo, že sa neprijali také opatrenia, aby o očkovaní od začiatku záväzne rozhodovali a ho aj realizovali všeobecní lekári pacientov. Nie aby pacienti museli v pandémii zvyšovať svoju mobilitu a museli cestovať za očkovaním do centier. A ešte tu máme mRNA látku, ktorá nie je proti infekcii Covid-19 účinná a podľa údajov z mojej vlastnej praxe, ale potvrdzujú to aj štúdie, nie je ani bezpečná. Jej použitie by sa malo okamžite zastaviť! Oprávnenosť môjho rezervovaného postoja k mRNA vakcinácii potvrdzuje aj viac ako 25 000 hlásených úmrtí v EÚ a viac ako 15 000 hlásených úmrtí v USA práve po tomto očkovaní. Už len tým, že som odhovoril mnoho ľudí od očkovania mRNA vakcínami, som asi zachránil veľa životov. A preto čo treba robiť? Používať efektívnu a včasnú liečbu tak, aby nevznikali „long covid“ problémy, to je celé.

 

Reklama

HS: Aké teda boli Vaše výsledky včasnej liečby kovidu?

PL: S uvedenou včasnou ambulantnou liečbou postavenou na izoprinozíne, acylpyríne a vitamíne D, sa v priemere u 85-ročných geriatrických komplikovaných pacientov podarilo dosiahnuť 99% mieru prežívania a aj u tých najkomplikovanejších polymorbídnych pacientov a dĺžka liečby bola iba cca 10 dní, to je riadne zdokumentované a kedykoľvek to možno overiť.

Za rozhovor ďakuje Jana Ray-Tutková

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali