Rozčarovaná členka Amerického Kongresu opustila Bidenovu Demokratickú stranu. Dôvody sú šokujúce i keď nie prekvapivé

Rozčarovaná členka Amerického Kongresu opustila Bidenovu Demokratickú stranu. Dôvody sú šokujúce i keď nie prekvapivé

Bratislava 12. októbra 2022 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Tulsi Gabbardová (nar. 1981) je americká politička, dôstojníčka armádnych záloh Spojených štátov a politická komentátorka, ktorá v rokoch 2013 až 2021 pôsobila ako členka Kongresu USA za 2. kongresový obvod Havajských ostrovov. Gabbardová bola prvou hinduistickou členkou Kongresu a zároveň prvou samojsko-americkou členkou Kongresu s hlasovacím právom. Bola kandidátkou na nomináciu Demokratickej strany v prezidentských voľbách USA v roku 2020, predtým, ako v októbri 2022 stranu opustila a stala sa nezávislou

Tulsi Gabbardová
Dôstojníčka americkej armády Tulsi Gabbardová

V roku 2002 bola Gabbardová ako 21-ročná zvolená do Snemovne reprezentantov na Havaji. V rokoch 2004 – 2005 slúžila v poľnej zdravotníckej jednotke Havajskej národnej gardy počas nasadenia v Iraku a v rokoch 2008 – 2009 pôsobila v Kuvajte ako veliteľka čaty vojenskej polície. Počas pôsobenia v Kongrese v rokoch 2013 až 2016 bola podpredsedníčka Demokratického národného výboru (DNC) a v roku 2016 odstúpila, aby podporila kampaň Bernieho Sandersa v boji o demokratickú prezidentskú nomináciu.

Reklama

Počas svojho pôsobenia v Kongrese často kritizovala administratívu Baracka Obamu za to, že „odmieta” pripustiť, že skutočným nepriateľom Spojených štátov je radikálny islam. Počas svojej prezidentskej kampane zdôrazňovala odpor voči vojenskému intervencionizmu USA, hoci sa označovala za „jastraba” v otázke terorizmu. Jej rozhodnutie stretnúť sa so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom a jej skepsa voči tvrdeniam, že použil chemické zbrane, vyvolali verejný nesúhlas zo strany demokratov a establišmentu. V marci 2020 Gabbardová ukončila svoju prezidentskú kandidatúru, aby podporila Joea Bidena.

Táto mimoriadne odvážna a inteligentná žena na svojej webovej stránke zverejnila vysvetlenie, prečo sa rozhodla opustiť Demokratickú stranu USA, z ktorého vám prinášame tie najdôležitejšie myšlienky:

Reklama
členka kongresu Tulsi Gabbardová
Členka Kongresu USA Tulsi Gabbardová za 2. Havajský volebný obvod

 

Prečo opúšťam Demokratickú stranu

Milujem našu krajinu. Naše Bohom dané práva na slobodu, život a voľnosť zakotvené v našej ústave a listine práv sú mojou inšpiráciou. Odpovedala som na výzvu slúžiť vlasti a zložila prísahu, pričom som svoj život zasvätila podpore a obrane týchto slobôd v uniforme aj vo verejnej funkcii.

Keď som sa ako 21 ročná rozhodla vstúpiť do politiky, inšpirovali ma demokrati, ktorí sa postavili proti vojne vo Vietname. Inšpirovali ma vodcovia ako Martin Luther King Jr. a Robert F. Kennedy a priťahovali ma ideály Demokratickej strany, ktorá sa zastávala pracujúcich mužov a žien – malých ľudí.  Naproti tomu Republikánska strana sa mi zdala ako strana, ktorá zastáva záujmy veľkých firiem a vojnových elít.  Tak som sa stala demokratkou a zostala som ňou viac ako 20 rokov – síce nezávislou demokratkou, ale predsa len demokratkou.

Nemôžem viac zostať v dnešnej Demokratickej strane, ktorá je teraz pod úplnou kontrolou elitárskej kabaly vojnových štváčov, zbabelo sa skrýva pred spoločenskými problémami, ktorá nás rozdeľuje vnášaním rasového podtextu do každej otázky a podnecuje protibelošský rasizmus, aktívne pracuje na oslabení našich Bohom daných slobôd zakotvených v našej ústave, je nepriateľská voči veriacim a duchovným ľuďom, démonizuje políciu a chráni zločincov na úkor Američanov, ktorí dodržiavajú zákony, veria v otvorené hranice, zneužíva bezpečnostné zložky na prenasledovanie politických oponentov a predovšetkým nás zaťahuje čoraz bližšie k jadrovej vojne.

Tu sú v skratke niektoré z hlavných dôvodov, prečo opúšťam Demokratickú stranu. Provojnová Demokratická strana nás priviedla na pokraj jadrovej vojny. Stranu vedú vojnoví štváči, ktorí sú pevne v zajatí vojensko-priemyselného komplexu a nevedia, koľko vojna stojí, ani ich nezaujíma, kto ju zaplatí. Prezident Biden a elita Demokratickej strany nás priviedli na pokraj jadrovej vojny, čím riskujú rozpútanie tretej svetovej vojny a zničenie sveta, ako ho poznáme. Je to najnaliehavejšia existenčná hrozba, ktorej čelíme. Kandidovala som na prezidenta v roku 2020, pretože som vedela, že práve sem smerujeme. Všetky náznaky tam boli. Túto otázku som počas kampane nastoľovala každý deň a na fórach národných diskusií. Politici a médiá ju však ignorovali. Nezaujímalo ich to vtedy a nezaujíma ich to ani teraz. Samozrejme, že som tie voľby nevyhrala a nemám moc urobiť to, čo je potrebné, aby som tomu zabránila. Prezident Biden a Kongres však tú moc majú. Ale nezodpovedne odmietajú túto moc využiť na ochranu bezpečnosti našej krajiny, amerického ľudu a sveta pred ničivým jadrovým holokaustom. Aby sme ochránili našich blízkych, naše deti, náš svet, vyzývam americký ľud, aby sa ku mne pripojil a postavil sa týmto zbabelým politikom už teraz. Je to možno naša posledná šanca, ako to urobiť.

Reklama

Dnešná Demokratická strana odmieta právny štát. Dôvera ľudí v právny štát je základom demokracie. Tým, že vedúci predstavitelia demokratov zneužívajú bezpečnostné zložky a federálne orgány činné v trestnom konaní pre svoje stranícke politické ambície, podkopávajú právny štát a menia našu demokraciu na banánovú republiku. V celej krajine demokratickí politici vyzývajú na zníženie financovania polície, prijímajú zákony, ktoré uprednostňujú práva zločincov pred právami bežných Američanov, a takzvaní pokrokoví prokurátori púšťajú násilných zločincov z väzenia a odmietajú ich obviniť, hoci mnohí z nich boli zatknutí 30, 40 alebo dokonca 50-krát. Nemalo by nás prekvapiť, že kriminalita a počet vrážd rapídne stúpajú, ľudia sa necítia bezpečne, keď idú po ulici vo svojom okolí, a drasticky sa zvýšil počet nákupov strelných zbraní na sebaobranu.

Prezident Biden viedol kampaň o jednote a o odstraňovaní straníckych rozdielov, ale teraz tvrdí, že stúpenci prezidenta Trumpa sú najextrémistickejšou skupinou v našej krajine a predstavujú hrozbu pre našu demokraciu. Elizabeth Warrenová a Kamala Harrisová tvrdia, že Najvyšší súd je nelegitímny len preto, že nesúhlasia s jeho rozhodnutiami. Bidenova administratíva sa nečinne prizerala, keď aktivisti protestovali pred domami sudcov Najvyššieho súdu počas denných aj nočných hodín, čo bolo jasným porušením federálneho zákona. Keď strana, ktorá je pri moci, neverí v právny štát, a pritom je zodpovedná za tvorbu a presadzovanie zákonov, naša demokracia je odsúdená na zánik.

Dnešná Demokratická strana neverí v naše ústavou chránené právo na slobodu prejavu. Podpora rozmanitosti myslenia a slobody prejavu je základom každej prosperujúcej demokracie. Vedúci predstavitelia Demokratickej strany s tým nesúhlasia. Vedú ich fanatickí ideológovia, ktorí predstavujú hrozbu pre našu demokraciu, pretože neveria v slobodu – slobodu prejavu, slobodu myslenia, slobodu náboženstva. Snažia sa cenzurovať prejavy, ktoré sa im nepáčia, a označujú ich za „dezinformácie”, „nenávistné prejavy” alebo „násilné prejavy”. Pracujú ruka v ruke s korporátnymi ziskovými médiami a veľkými technologickými spoločnosťami, aby očiernili a umlčali politických oponentov a tých, ktorí sa odvážia spochybniť ich autoritu, čím odhaľujú svoju neistotu. Bidenova administratíva sa dokonca pokúsila spustiť vlastné „ministerstvo pravdy”, aby kontrolovala, aké informácie smieme čítať, počuť a hovoriť. Ich ideológia je ideológiou nenávisti a rozdeľovania, a nie úcty a lásky (aloha), a je diametrálne odlišná od tradičného „liberalizmu”, ktorý uznáva základné dobro ľudí a autonómiu jednotlivca, podporuje občianske slobody a vládu z ľudí, prostredníctvom ľudí a pre ľudí. Ako možno politickej strane, ktorá je proti slobode, zveriť našu demokraciu? Nemôže to tak byť.

Dnešná Demokratická strana neverí v naše ústavou chránené právo na slobodu náboženského vyznania a naše ústavou chránené právo nosiť zbraň. Ochrana našej slobody brániť seba a svojich blízkych a ochrana našich práv a slobôd zakotvených v ústave pred tyranskou mocou je presne to, prečo musíme zabezpečiť, aby naše právo nosiť zbraň „nebolo porušené”. Dnešná Demokratická strana je „Veľký brat”, ktorý podkopáva naše občianske slobody: Štvrtý dodatok ústavy zaručuje „právo amerického ľudu na bezpečnosť osôb, domov, listín a majetku pred neoprávnenou prehliadkou a zadržaním”. Vedúci predstavitelia elitnej demokratickej strany mali mnoho príležitostí zbaviť sa protiústavných ustanovení zákona Patriot Act, ktoré porušujú naše občianske slobody – počas svojho pôsobenia v Kongrese som predložila legislatívu, ktorá by zrušila zákon Patriot Act a riešila nebezpečný zákon FISA, ktorý sa používa na podkopávanie našich občianskych slobôd, najmä tých, ktoré chráni štvrtý dodatok. Zakaždým uprednostnili bezpečnosť štátu pred našou slobodou. Dnešná Demokratická strana stojí za tým, že „Veľký brat” získava viac moci a kontroly nad našimi životmi.

Dnešná Demokratická strana všetko rasizuje a otvorene podnecuje protibelošský rasizmus. Demokratická mašinéria zradila sen Dr. Martina Luthera Kinga o národe, v ktorom sme posudzovaní na základe nášho charakteru, a nie farby pleti. Vo svojej slepej honbe za mocou vodcovia demokratov redukujú každého z nás na farbu našej pleti a využívajú politiku identity na to, aby nás rozdelili pre svoj vlastný politický prospech. Demokrati mlčali tvárou v tvár očividne rasistickej politike chicagskej starostky Lightfootovej, ktorá poskytovala rozhovory len farebným reportérom, pretože ju zarazila „prevažujúca belosť a mužskosť”. Novodobú segregáciu v školách podporujú rasoví špekulanti ako Robin DiAngelo a skorumpovaní samozvaní kultúrni marxisti, ktorí vedú hnutie Black Lives Matter. Dnešná Demokratická strana prijíma a oslavuje ich rasistickú agendu. Podporujú programy, ktoré učia deti, že sú buď privilegovaní, alebo obete, utláčatelia alebo utláčaní, a to len kvôli farbe ich pleti. Stali sa tými rasistami, o ktorých tvrdia, že ich nenávidia.

Reklama

Dnešná Demokratická strana je zameraná proti ženám. Neexistuje väčší prejav nenávisti a nepriateľstva voči ženám ako vymazanie existencie žien ako kategórie ľudí. Demokratická strana dlho tvrdila, že podporuje ženy a vyrovnávanie šancí pre ženy a dievčatá. Teraz sa však Bidenova administratíva a Demokratická strana tomuto spreneverila tým, že odmieta objektívnu pravdu, že ženy existujú a nie sú len konštruktom v mysli človeka. Už nedokážu definovať, čo je žena, požadujú, aby sme slová ako „matka” nahradili slovom „rodička”, a vystavujú ženy riziku, že budú zneužité biologickým mužom, ktorí o sebe v danom okamihu tvrdí, že je žena. Berú ženám príležitosti a budúcnosť v športe tým, že umožňujú transrodovým športovcom, ktorí sa donedávna identifikovali ako muži a ktorí majú biologické výhody mužov, súťažiť proti ženám. Teraz zachádzajú tak ďaleko, že tvrdia, že oslovenie niekoho nesprávnym zámenom je „sexuálne obťažovanie”, a snažia sa nás prinútiť, aby sme sa tejto šialenosti podriadili regulovaním nášho prejavu a myslenia. Popieraním biologických rozdielov medzi mužmi a ženami vymazávajú ženy a popierajú existenciu objektívnej pravdy. Ak niekto popiera existenciu pravdy, v našej spoločnosti neexistujú žiadne hranice a pravdou sa stáva to, čo chcú tí, ktorí sú pri moci.

Dnešná Demokratická strana podkopáva rodiny. Rodiny sú základom civilizácie. Dnešná Demokratická strana neuznáva túto pravdu a dôležitosť ústrednej základnej úlohy, ktorú rodiny zohrávajú v našej spoločnosti a civilizácii. Chcú rodičom odobrať právo na výchovu svojich detí a tvrdia, že vláda vie lepšie ako vy, čo je pre vaše deti dobré. Verejné školské obvody zavádzajú politiku, ktorá sexualizuje deti už vo veku päť alebo šesť rokov. Peniaze daňových poplatníkov sa používajú na to, aby sa do škôl privádzali striptérky a podporovali operácie na zmenu pohlavia u neplnoletých – a to všetko sa pred rodičmi tají. Ministerka zdravotníctva Rachel Levineová tvrdí, že malé deti by mali mať možnosť podstúpiť „liečbu na potvrdenie pohlavia”, ktorá zahŕňa blokátory puberty, chemickú kastráciu a nezvratné operácie spôsobujúce deťom dlhodobé poškodenie. Ak sa rodičia nepodriadia, federálna vláda hrozí, že vám deti odoberie. Rodiny sú základom civilizácie a našej spoločnosti a dnešná politika Demokratickej strany tento základ rýchlo podkopáva na škodu nás všetkých.

Verím vo vládu, ktorá vyšla z ľudí a je realizovaná ľuďmi pre ľudí. Bohužiaľ, dnešná Demokratická strana to nie je. Namiesto toho predstavuje vládu vytvorenú mocenskou elitou, ktorú táto sama realizuje vo svojom vlastnom záujme.

Spomeňme si na ideály, ktoré nám odkázali naši zakladatelia. Inšpirujme sa ich nádejami pre túto krajinu a podniknime kroky, aby sme skutočne vytvorili vládu, ktorá naozaj vyjde z ľudí, a bude nimi realizovaná pre ľudí.

Preto dnes vyzývam svojich kolegov, zdravo a nezávisle zmýšľajúcich demokratov, aby sa ku mne pridali a vystúpili z Demokratickej strany. Ak už nedokážete zniesť smer, ktorým našu krajinu vedú takzvaní prebudení ideológovia Demokratickej strany, pozývam vás, aby ste sa ku mne pridali.


Ak chcete získať viac informácií o týchto dôležitých témach, prihláste sa na odber Substacku, kde aspoň raz týždenne Tulsi Gabbard otvorene hovorí o týchto problémoch. Je taktiež aktívna na Facebooku, Twitteri a Telegrame. Za mnohé uvádzame niekoľko jej postov z Telegramu:

Telegram Tulsi Gabbardovej

Bidenovej administratíve nezáleží na americkom ľude. Washington nás neustále drancuje, aby slúžil záujmom globálnej oligarchie vyrábajúcej zbrane, zatiaľ čo my sa snažíme zaplatiť nájom, benzín a potraviny a naši vojaci sú odkázaní na potravinové lístky.

Telegram

Naši vedúci predstavitelia už príliš dlho plytvajú vzácnymi zdrojmi na intervenčné vojny a nezabezpečujú zdravie, bezpečnosť a blahobyt Američanov. Od Mississippi až po Havaj sa naša infraštruktúra nestala lepšou ako v nejakej krajine tretieho sveta a takzvaný zákon o infraštruktúre je program pre Washington na vyplácanie svojich veľkých darcov a podporovateľov. Potrebujeme lídrov, ktorí budú na prvom mieste presadzovať záujmy amerického ľudu.

Reklama

Všimli ste si, že tí istí ľudia, ktorí hlásajú, že musíme ísť do vojny, aby sme šírili demokraciu v zahraničí, sú tí istí, ktorí podkopávajú našu slobodu a práva tu doma?

Najväčšou hrozbou pre našu demokraciu nie sú Trumpovi voliči alebo rodičia protestujúci na zasadnutiach školskej rady, ale washingtonská elita, ktorá uzurpovala vládu a spojila sa s korporátnymi médiami, aby zastrašila a umlčala tých, ktorí sa odvážia s nimi nesúhlasiť.

Reklama

Joe Biden trávi deň na pláži, zatiaľ čo Američania majú problém zaplatiť za benzín, jedlo a nájom.

Joe, si prezidentom Spojených štátov, máš toľko povinností, ale akosi si zabudol.

Bidenove sankcie zlyhávajú. Príjmy Ruska z energií sú teraz vyššie ako pred napadnutím Ukrajiny. Je to problém dodávok. Biden ho vytvoril, Rusko z neho profituje. Výsledok? Obyvatelia Európy čelia energetickej kríze a my sme na rade. Čo prezident Trump predpovedal.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali