Republika odporúča, aby národovci volili bezpečne a nedávali hlas SNS či ĽSNS: Danko reaguje: “O čom sníva?”

Republika odporúča, aby národovci volili bezpečne a nedávali hlas SNS či ĽSNS: Danko reaguje: “O čom sníva?”

Bratislava 6. júna 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Líder hnutia Republika Milan Uhrík sa pozrel na aktuálne rozloženie síl pronárodných strán podľa najnovších prieskumov a odporučil vlasteneckým voličom, aby v rámci boja s progresivizmom radšej zvolili bezpečnú voľbu a odovzdali svoj hlas Republike, ktorá má väčšiu šancu dostať sa do parlamentu ako napríklad strany SNS či ĽSNS. Uhríkove slová zakrátko vyvolali množstvo reakcií

Na snímke Milan Uhrík a Andrej Danko

Milan Uhrík z Republiky v nedeľu na Facebooku okomentoval prieskum verejnej mienky publikovaný v diskusnej relácii TV Markíza Na telo a vyzval na boj proti Progresívnemu Slovensku (PS), ktoré sa umiestnilo na tretej priečke za Smerom a Hlasom a zaznamenalo výsledok 12,5 %, zatiaľ čo hnutie Republika by volilo 9,7 % respondentov.

Reklama

Uhrík tak prišiel s úvahou, že ak by Republiku volili ľudia, ktorí zatiaľ plánujú v predčasných voľbách podporiť SNS (4,7 %) a ĽSNS (2,5 %), tak by Republika teoreticky mohla predbehnúť liberálne PS.

“Vlastenci, porazme progresívcov. OK, budem kruto realistický. Máte dve možnosti: Riskovať, že prepadne 7 % pronárodných hlasov. A že tieto percentá skončia pred dvermi parlamentu, lebo tak to podľa všetkých prieskumov za posledné mesiace vyzerá. Alebo voliť na istotu – voliť Republiku a poslať do parlamentu vlastencov s historicky rekordnou silou, ktorá zastaví tento úpadok,” vyjadril sa europoslanec a šéf hnutia Republika.

Reklama

Odporučil najmä voličom SNS a ĽSNS. aby “nešpekulovali”. “Teraz nie je čas na experimenty. Ide o veľa!” Vyzval Uhrík na Facebooku s tým, že nadchádzajúce voľby budú naozaj kľúčové a že Republike sa podľa jeho slov dá dôverovať. Dodal, že strana zostane stále “verná Slovensku.”

 

Danko to vníma ako útok na SNS

Na sieti sa čoskoro objavila aj reakcia bývalého predsedu NR SR a lídra SNS Andreja Danka. Ten vo videu vyhlásil, že “nechápe” Milana Uhríka. Vysvetlil, že v médiách ako Denník N číta komentáre, že keď sa dostane SNS do parlamentu, bude to znamenať “katastrofu”. “Tak dal som si jednu cigaretu a na to bum, Uhrík píše, že teda nevoľte Kotlebu, nevoľte SNS, lebo len my sme tí správni… Ja chcem urobiť aj taký status, nech s tým Milan Uhrík prestane. Jeden týždeň nakladá Ficovi, a potom zas do SNS…”

Danko upozornil na koaličný potenciál Republiky a pripomína, že napríklad strana Hlas-SD má veľmi skeptický postoj ku prípadnej budúcej spolupráci s Republikou. “Potom s kým chcú vlastne Milan Uhrík a Mazurek vládnuť?” Opýtal sa vo video predseda SNS.

Dodal, že ani on nie je s Petrom Pellegrinim “v súhre” a často sa “vadia”, no podľa Danka je potrebné si spolu sadnúť a rozprávať sa. “Ale s Milanom už dnes nechce nikto sadnúť. Už dnes ani Fico pokiaľ viem. O čom sníva?”

Reklama

“Keď som ja niečo povedal na Kotlebu, bol som zlý. Dnes Milan Uhrík sám hovorí, aký je Kotleba zlý… My sa tu naozaj tvrdé povahy horko-ťažko spájame,” argumentuje Danko s tým, že budúcu vládu Smer, Hlas, SNS vidí ako jedinú alternatívu ku politikom, ktorí na Slovensku vládli v posledných rokoch a ku stúpajúcemu Progresívnemu Slovensku.

Situáciu okomentoval aj politológ Roman Michelko, ktorý v sobotu oznámil vstup na otvorenú kandidátku SNS. “Z čoho sa progresívci najviac tešia? Z bratovražedného boja medzi Republikou a SNS. Zastavme paľbu prosím…” Odkázal politikom z Republiky Roman Michelko.

Realita je však naozaj taká, že SNS (a ĽSNS  už v žiadnom prípade) nie je zatiaľ bezpečným prístavom pre národné hlasy a jej prekročenie hranice vstupu do Národnej rady je zatiaľ neisté a to napriek tomu, že po spájaní jej preferencie stúpli (zatiaľ však nie dosť na parlament). Stratiť národné hlasy je v prichádzajúcich voľbách veľmi nezodpovedné a nebezpečné..

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali