Radivojevič uznal postup Nitry: “Na ľade si to zaslúžene vyhrala”

Radivojevič uznal postup Nitry: “Na ľade si to zaslúžene vyhrala”

Nitra 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Hokejisti Nitry sa po roku opäť radovali z postupu do štvrťfinále play off Tipos extraligy cez predkolo. “Corgoni” v piatom stretnutí série zvíťazili presvedčivo 5:1 a Duklu Trenčín zdolali 3:2 na zápasy. V opačnom tábore zavládlo sklamanie, aké prežívali Trenčania po rovnakom vypadnutí v predošlej sezóne s Michalovcami. Trenčiansky asistent trénera Branko Radivojevič po rozhodujúcom stretnutí pod Zoborom skonštatoval, že Nitrania postúpili zaslúžene

HK Nitra - HK Dukla Trenčín
Na snímke radosť hráčov Nitry po druhom góle v piatom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Dukla Trenčín

Trenčín čelil náročnej situácii, keď v úvode stratil obrancov Tomáša Starostu a Dávida Nátneho a dohrával s piatimi bekmi.

Reklama

“Obom mužstvám išlo o všetko, žiaľ, my sme zápas nezvládli. V prvej minúte zápasu sa nám zranili dvaja obrancovia a vzadu sme to mali s piatimi chalanmi veľmi ťažké. Nitra hrala doma veľmi dobre, dala prvé tri góly a zaslúžene postúpila. My sme potrebovali prežiť prvú tretinu, keďže sme vedeli, že tu bude pekelná atmosféra, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme hrať čo najdlhšie bez inkasovaného gólu, no opäť išla Nitra ako prvá do vedenia. Nám sa to podarilo iba raz v sérii, čo je málo,” zhodnotil Radivojevič piaty duel série, ktorý po roku opäť Trenčanom nevyšiel a zariadil im predčasný koniec sezóny. “Určite s tým nemôže byť nikto spokojný. Nejaké zmeny určite budú musieť nastať. Či už ‘hore’, alebo ‘dole’, teraz treba nechať trochu emócie vyprchať a uvidí sa, čo bude v najbližších týždňoch,” poznamenal 43-ročný asistent.

 

Reklama

Kauza Buček

Pred zápasom sa výrazne prepierala kauza spojená so štartom nitrianskeho kanoniera Samuela Bučeka. Dvadsaťpäťročný útočník videl v štvrtom dueli trest v hre za podkopnutie, no disciplinárna komisia sa na svojom zasadnutí rozhodla dať Bučekovi iba napomenutie a umožnila mu naskočiť do kľúčového zápasu. Toto rozhodnutie sa nestretlo s pochopením na strane Dukly, ktorá pred stretnutím vydala oficiálne stanovisko, v ktorom pohrozila, že v prípade Bučekovho štartu zváži právne kroky.

HK Nitra - HK Dukla Trenčín
Na snímke zľava Samuel Buček (Nitra) a Tomáš Starosta (Trenčín) v piatom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Dukla Trenčín

“Klub využije všetky dostupné právne prostriedky, aby sa bránil voči tomuto rozhodnutiu a aj týmto vyzývame kompetentných na nápravu stavu, ktorý považujeme za nezákonný,” odznelo v stanovisku Trenčanov, no Radivojevič po stretnutí uviedol, že celú “ságu” pred vyvrcholením série nesledoval: “Ja som to ani nejako nezaregistroval. My sme sa sústredili na zápas, samozrejme, nejaká informácia ku mne prišla, ale Nitra si to na ľade vyhrala a zaslúžene postúpila. Presné znenie pravidiel nepoznám, to už si musia vyhodnotiť kompetentní.” Po stretnutí si vzal slovo aj Buček, ktorý sa podľa vlastných slov snažil celú kauzu nevnímať: “Vôbec som sa nad tým nezamýšľal, čo bolo, to nezmením. Išiel som do zápasu s čistou hlavou, že pomôžem mužstvu a vyhráme.”

 

Rozhodol prvý útok

Cestu Nitranov za postupom naštartoval prvý útok Nitry. Najskôr v 9. minúte otvoril skóre Dávid Okoličány a o 126 sekúnd sa k nemu pridal Filip Bajtek. “Corgoňov” upokojil tretím gólom Patrick Newell, na ktorého ešte dokázal reagovať presným zásahom Darien Kielb, no Trenčania sa už na rozdiel gólu nepriblížili. V tretej tretine spečatili nitriansky postup Robby Jackson a Buček.

“Ja si myslím, že v celej sérii sme boli hokejovejší, Trenčania mali veľmi dobré odpovede, keď sme dali gól, súper nás vedel ihneď dotiahnuť na kontakt. Myslím si, že hlavne zápas v piatok bol krkolomný, to bol aj obraz celej série. Ukázala sa však sila mužstva v rozhodujúcom zápase, predtým v základnej časti sme nemali stabilné výkony, ale teraz chalani začali veriť jeden druhému. Veria tomu, čo hráme a krásne sa prebojovali až do štvrťfinále,” uviedol Ivan Švarný, asistent trénera Nitry, ktorý potvrdil, že Nitrania ťažili z výhody prvého streleného gólu v štyroch z piatich duelov série: “Kto sleduje dlhšie náš tím, vie, že keď strelíme prvý gól, tak sa nám hrá oveľa jednoduchšie. Začneme si veriť v ofenzíve, tiež aj v obrane. Pre nás je dôležité strieľať prvé góly.”

Reklama

Nitranov čaká po roku ďalšia séria s Popradom. “Corgoni” vyradili “kamzíkov” v predošlej sezóne už v predkole (3:0 na zápasy). Obe mužstvá odohrali proti sebe dovedna tri série v play off a vo všetkých sa radovali Nitrania. Tí stopli Poprad práve dvakrát vo štvrťfinálovej fáze. Tentoraz je však pozícia favorita jasná a má ju víťaz základnej časti. Séria sa začína úvodnými zápasmi na ľade Popradu (20., resp. 21. marca).

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali