Progresívec Šimečka: Nemôžeme dovoliť, aby Kotlebovci obsadzovali verejný priestor. Zavrú progresívci po voľbách ústa ľuďom s nepohodlnými názormi?

Progresívec Šimečka: Nemôžeme dovoliť, aby Kotlebovci obsadzovali verejný priestor. Zavrú progresívci po voľbách ústa ľuďom s nepohodlnými názormi?

Bratislava 21. februára 2020 (HSP/Foto:SITA-Alexandra Čunderlíková)

 

Aj keď sa často pasujú do role jediných správnych liberálnych demokratov, v skutočnosti majú totalitné myslenie. Europoslanec z Proregesívneho Slovenska Michal Šimečka najnovšie vyhlásil, že nemôžu dovoliť, aby Kotlebovci obsadzovali verejný priestor. Čo urobia Progresívci, keď sa chopia moci? Budú ľuďom s nepohodlnými názormi  pod hrozbou väzenia zatvárať ústa?

Na snímke Michal Šimečka

Kotlebovci mali v pondelok svoj predvolebný míting v Novom meste nad Váhom, na ktorý prišli opäť stovky ľudí a zaplnili tak celú sálu. Pred kulturák však už tradične prišli aj ich odporcovia, ktorých ale bolo len niekoľko.

Reklama

Medzi nimi sa nachádzal aj progresívny eurposlanec Michal Šimečka. Muž, ktorý kameroval tento protestný míting sa opýtal Šimečku, prečo vlastne prišiel protestovať, na čo mu Šimečka odvetil :

“V zásade z toho istého dôvodu ako ostatní. Mi príde, že nemôžeme dovoliť, aby Kotlebovci obsadzovali verejný priestor a nikto im v tom nebránil, alebo aspoň nedal najavo, že s tým nesúhlasí .”

Reklama

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=NOKexRViJHQ&feature=emb_title

Ústava ale jasne hovorí, že každý občan Slovenskej republiky bez ohľadu na rasu, národ a politické presvedčenie má právo zhromažďovať sa na verejnom priestranstve.

Priestor na vyjadrenie sme poskytli aj samotnému Šimečkovi, aby prípadne svoj postoj ešte dodatočne vysvetlil, no na naše otázky neodpovedal.

Šimečka ale nie je jediný politik Progresívneho Slovenska ktorý má takéto totalitné vyjadrenia. Aj samotný predseda tejto ultraliberálnej strany, Michal Truban mal minulosti podobné škandalózne výroky.

Truban sa pod prezývkou “blackhole” na diskusnom fóre Kyberia vyjadril, že “demokracia je na pi*u.”

Reklama

Dokonca mal názor, že určitá časť ľudí by nemala voliť:

“Ja politiku neznášam a považujem ju za jednu z najhorších vecí, aká chodí po tejto planéte… Hlavný problém je to, že voliť môžu všetci…,” tvrdil Truban.

Líder progresívcov sa tiež vyjadril hanlivo o pracujúcich ľuďoch :

“Roboši, teda robotníci, to je úplne špeciálna sekta ľudí. Akože ja ich mám „strašne rád“, lebo keď sa dohodneme, že idú k tebe niečo robiť o ôsmej, tak príde o  jedenástej a díva sa na teba, že čo, čo kde si.”

Následne Truban uviedol konkrétny príklad:

Reklama

“Jak s tými robošmi. Dáš mu robiť kachličky a on ťa oj*be. Prvú vec, kde ťa vidí, hej že tri si zoberie so sebou.”

Možno si niekto povie, že to je len mladícka nerozvážnosť a dnes už takéto zmýšľanie nemajú. No problém je v tom, že progresívci svoje nedemokratické prvky predvádzajú aj dnes.

Okrem toho, že pravidelne svojimi až nepríčetnými výkrikmi narúšajú mítingy demokraticky zvolenej politickej strane, svoje totalitné maniére predviedli aj v parlamente, keď na 2 dni svojimi vlastnými telami zablokovali rečnícky pult a teda mimoriadna schôdza parlamentu nemohla byť otvorená.

Čo je však najhoršie oni svoje nedemokratické maniére preniesli aj do svojho programu. Ak sa chopia moci chcú vytvoriť nové ministerstvo, ktoré rôzni komentátori nazvali ministerstvom pravdy.

Oficiálne by mali dve nové ministerstvá dostať názov Ministerstvo pre ľudské práva, občiansku spoločnosť a obranu demokracie a Centrum pre hybridné hrozby a dezinformácie.

Zavedenie takýchto orgánov by však podľa mimoparlamentného hnutia KDŽP Aliancia za Slovensko, ktoré kandiduje na kandidátke Kotlebovcov znamenalo vytvorenie akejsi „myšlienkovej polície“. „PS/Spolu predstavili, že zriadia ministerstvo pre ľudské práva. V každej normálnej spoločnosti ľudské práva strážia súdy a zaručujú zákony. Len neomarxisti z Progresívneho Slovenska/Spolu majú potrebu nahradiť súdy byrokratmi..”

Podľa ľavicového publicistu Artura Bekmatova takéto ministerstvo majú v súčasnosti len „titani“ v oblasti dodržiavania ľudských práv ako Somálsko, Pakistan či Brazília. Dodal, že takáto inštitúcia sa v budúcnosti môže zvrhnúť na „Sauronovo oko“, ktoré bude vyhľadávať a perzekuovať názorovo nepohodlných občanov.

Artur Bekmatov má najväčšie obavy z posledného prívlastku ministerstva: ministerstvo pre „obranu demokracie“. „Mám obavu, že v súlade s Orwellovským doublespeakom sa činnosť ministerstva zvrhne na pravý opak: potláčanie slobody prejavu. Samozrejme, v záujme “ochrany demokracie.”

Súčasťou ministerstva má byť aj tzv. Centrum pre hybridné hrozby a dezinformácie. „Zhrnuté a podčiarknuté PS a Spolu chcú zabiť dve muchy jednou ranou: vytvoriť pracovné miesta pre svojich kamarátov z tretieho sektoru a spustiť štátnu ideologickú mašinériu na potláčanie akýchkoľvek nevyhovujúcich názorov: médií, združení či jednotlivcov,“ skonštatoval Bekmatov.

Progresívne Slovensko sa teda skutočne zdá byť vážnym nebezpečenstvom pre demokraciu. Je však dobré, že sa vyprofilovali už teraz. Ľudia tak majú jedinečnú možnosť ukázať vo voľbách, či si želajú takúto “zmenu”, alebo nie.

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:12

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zdržiava už najmenej dva týždeň niekoľko dodávok zbraní do Izraela, aby mu vyslala politickú správa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na portál Politico a utorkové vyhlásenie nemenovaného amerického zdroja oboznámeného s touto záležitosťou.

Včera 20:11

Zemetrasenie so silou 4,1 magnitúdy zasiahlo v utorok večer približne o 18.32 SELČ župu Buzău na juhovýchode Rumunska.

Včera 20:10

Maďarský protikorupčný Úrad pre bezúhonnosť, ktorého úlohou je zabraňovať podvodom pri čerpaní eurofondov, žiada maďarskú vládu aj Európsku komisiu o rozsiahlejšie právomoci pri trestnom stíhaní, raziách či udeľovaní postihov.

Včera 20:07

Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete. Mnohí ľudia podľa jeho slov zabúdajú na hrôzy spustené na Izrael po útoku hnutia Hamas zo 7. októbra.

Včera 20:06

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU v utorok na straníckom zjazde hlasovali za obnovenie povinnej vojenskej služby. Ide o súčasť snahy oživiť nemeckú armádu po ruskej invázii na Ukrajinu v roku 2022.

Včera 19:53

Lodná doprava v Bosporskej úžine bola v utorok opäť obnovená po takmer desaťhodinovom prerušení. Na príčine bola ukrajinská loď Alexis, ktorá po poruche motora nabehla na breh, uviedli turecké úrady.

Včera 19:24

Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Dodal, že najnovší návrh na prímerie od palestínskeho hnutia Hamas nenapĺňa základné požiadavky Izraela, pričom vyvíjanie vojenského tlaku je stále nevyhnutné pre návrat rukojemníkov.

Včera 19:04

Povinnosť registrácie za platcu dane z pridanej hodnoty (DPH) budú mať od roku 2025 tuzemské firmy s obratom za predchádzajúci rok väčším ako 50.000 eur. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Včera 19:03

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, prináša vyššiu ochranu aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní, ak bola zmluva uzavretá pri nevyžiadanej návšteve obchodníka v domácnosti alebo pri organizovanom podujatí na predaj a prezentáciu produktov.

Včera 18:55

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

Včera 18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali