Princíp kukučkinho vajca v politike. Ide KDH oklamať svojich voličov?

Princíp kukučkinho vajca v politike. Ide KDH oklamať svojich voličov?

Bratislava 11. augusta 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Jednou z nepekných špinavostí v politike je, keď si nejakú stranu a hlasy jej voličov „sprivatizujú“ ľudia, ktorí nemajú nič spoločné s myšlienkami, ktoré tá strana už zo samotnej svojej podstaty má reprezentovať. Asi najlepším príkladom je KDH

KDH
Na snímke členovia KDH

Agentúra Focus spracovala pre Aktuality.sk prieskum volebných preferencií medzi mladými ľuďmi a medzi dôchodcami. Rozdiely medzi tým, ako by to vyzeralo, keby vo voľbách volili iba mladí, a tým, keby volili len dôchodcovia, je dramatický – vládna koalícia, ktorá by z volieb vzišla, by bola diametrálne odlišná (viď tu).

Reklama

Keby volili iba mladí, voľby by s veľkým náskokom vyhralo Progresívne Slovensko (PS) pred Republikou a Hlasom-SD, ostatní by zbierali iba omrvinky. Naopak, ak by volili len dôchodcovia, voľby by drvivo, s takmer 35 percentami vyhral Smer-SSD, ďaleko vzadu by ostal Hlas a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), ostatné strany by boli len do počtu.

Znamená to, že tu prebieha bezprostredný volebný zápas medzi dvomi protichodnými politickými generáciami. Je to zápas medzi svetonázorom, ktorý vznikol na základe desaťročí životných skúseností a svetonázorom, ktorý bol mladým ľuďom vštepený režimom pomocou školského a masmediálneho masírovania. Alebo ešte inak, je to zápas zdravého rozumu proti propagande.

Reklama

Ten zápas je z princípu nerovný a neférový, pretože globalistická chobotnica do škôl a médií opačný názor nepustí a úcta k šedinám a k múdrosti predkov sa už dávno považuje za čosi predpotopné, až smiešne. Popritom tu však sú naviac ešte aj ďalšie skutočnosti, ktoré férovosť súboja uvedených, principiálne odlišných svetonázorových platforiem, ešte viac narúšajú.

Jednou z nich je čosi, čo môžeme pracovne nazvať ukradnutou straníckou identitou. Strany reprezentujúce nejakú myšlienku, ktorú majú uvedenú dokonca vo svojom názve, prirodzene pútajú voličov stotožňujúcich sa s tou myšlienkou. Avšak stáva sa, že si takú stranu pre seba ukoristia ľudia, ktorí tú myšlienku nezdieľajú a tú stranu ťahajú kamsi inam – oportunisti, ktorí potom s globalistami zobchodujú, vybártrujú, vytunelujú a dehonestujú všetko, čo na tej značke má nejakú hodnotu: jej meno, tradíciu aj myšlienky.

Voliči takýchto strán sú v podstate rukojemníkmi. Tí dobrí ľudia volia svoju vyvolenú stranu v presvedčení, že dávajú hlas myšlienke, ktorej najviac veria, a nevedia, že ho v skutočnosti dajú molochovi.

Takýto mechanizmus sa týka vo väčšej či menšej miere mnohých strán, avšak v tohtoročnom predvolebnom boji tu je jeden obzvlášť odpudivý prípad, na ktorý treba upozorniť.

Dnes už je jasné, že ak po jesenných parlamentných voľbách vznikne nová koalícia a nová vláda, tak to môže byť buď zoskupenie, ktoré dá dohromady Smer-SSD, alebo to bude spojenie, ktorého základom budú progresívci z PS. A je verejným tajomstvom, že v tom druhom prípade súčasné vedenie KDH je pripravené vstúpiť do takej koalície.

Reklama

Vráťme sa však k spomenutému prieskumu. KDH by volilo len 2,7 percenta mladých, zato až 11,2 percenta dôchodcov. Dá sa teda povedať, že voliči KDH sú vo veľkej miere starší ľudia, ktorí progresívcov a ich agendu odmietajú.

Potvrdil to aj nedávny prieskum agentúry Ipsos, ktorý vypracovala pre Denník N (viď tu), z ktorého okrem iného vyplynulo, že iba 21 (!) percent voličov KDH by súhlasilo s koaličným partnerstvom s PS, a naopak, až 67 percent voličov KDH považuje partnerstvo s PS za neprijateľné.

Je to absolútne logické, pretože agenda PS je v tom najpriamejšom rozpore so všetkým kresťanským a konzervatívnym, čo by malo KDH reprezentovať. Veď ako už názov hovorí, KDH majú byť kresťania, ktorí sa hlásia k demokracii, teda k princípu, že platí hlas väčšiny, v tomto prípade konzervatívny a kresťanský hlas členskej základne.

Vedenie KDH odmieta jasne deklarovať, s kým je ochotné ísť po voľbách do koalície, z mnohých náznakov a z rôznych zdrojov sa však dá pomerne zreteľne usudzovať, že s KDH sa v takejto koalícii ráta.

Ak by sa to naozaj stalo, ak by sa KDH k takejto extrémistickej antikristovej spoločnosti pridalo, bolo by to nielen pošliapanie všetkých hodnôt, ku ktorým sa KDH oficiálne hlási, ale aj ignorovanie vôle členskej a voličskej základne hnutia. Povedzme to rovno: bolo by to oklamanie, podvedenie ľudí, ktorí značke KDH veria.

Reklama

Bol by to dôkaz toho, o čom sa medzi niekdajšími podporovateľmi KDH šušká: že súčasné vedenie KDH je čosi ako kukučkino vajce vložené do jedného z najsilnejších tradičných slovenských politických subjektov, aby zabezpečilo „odkanalizovanie“ časti konzervatívnych slovenských hlasov na opačný politický breh, než je ten, na ktorý prirodzene patria.

A vlastne, nie je to len o pomerne novom vedení KDH s Milanom Majerským; hovorí sa o tom vlastne už desaťročia. Verejnosť má ešte v pomerne čerstvej pamäti časy, keď šéfom hnutia bol politický dobrodruh Alojz Hlina, ktorý je všeličím iným, len nie dôstojným predstaviteľom hnutia, ktoré sa chce nazývať kresťanské a ešte k tomu aj demokratické.

Ak by to vedenie KDH myslelo s demokraciou a kresťanskými hodnotami vážne, tak by jasne deklarovalo, že so sodomistami pripravujúcimi pre Európu novú antikresťanskú totalitu v žiadnom prípade do partnerstva nepôjdu.

Ak vedenie KDH tento krok neurobí a naopak, bude aj naďalej mlčať a tak udržiavať verejnosť v presvedčení, že do koalície s PS pôjdu, tak by si mal každý skutočný kresťan uvedomiť, že v takom prípade jeho hlas vo voľbách pre KDH bude hlasom pre vládu protikresťanských a protislovenských síl. Nie je ťažké si predstaviť, čo by Šimečka a spol. asi chceli so Slovenskom urobiť, keby ho dostali na štyri roky do pazúrov. Čo by sa asi dialo v oblasti výchovy, vzdelávania, legislatívy…

Aj menej „hodnotové“ strany už pred niekoľkými mesiacmi jasne vyjadrili svoj názor na to, s akými politickými silami sú ochotné nadviazať spoluprácu, a ktoré na druhej strane principiálne vylučujú pre hlboký hodnotový či programový nesúlad. KDH to neurobilo, odmietlo poskytnúť v tomto smere akúkoľvek informáciu. Ale aj to môže niekto vnímať ako jasnú správu. Tú o kukučkinom vajci v kresťanskodemokratickom hniezde.

 

Prečítajte si tiež:

Nový volebný model bez účasti OĽaNO a SaS v parlamente. KDH balansuje na hranici. Ficovi sa otvára cesta k moci

Studená vojna na Slovensku bude pokračovať. Hrnko poukazuje na KDH

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:37

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) ohlásilo novú výzvu za takmer 200 miliónov eur, ktorá pomôže školám vo všetkých regiónoch Slovenska stať sa modernejšími inštitúciami. Informoval o tom na brífingu minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

12:23

Desiatky centristických, zelených a ľavicových poslancov Európskeho parlamentu (EP) z viacerých členských krajín vyzvali lídrov inštitúcií EÚ, aby zvolali mimoriadny summit EÚ kvôli izraelskej vojenskej kampani v Rafahu a uvalili sankcie EÚ voči Izraelu. Na základe správy týždenníka Politico o tom informuje bruselský spravodajca TASR.

11:59

Ozbrojenci vtrhli v štvrtok skoro ráno do domu, ktorý sa nachádza v blízkosti prístavu v pakistanskom meste Gwádar, a zastrelili sedem spiacich robotníkov, uviedla tamojšia polícia.

11:41

Japonská automobilka Nissan vo štvrtok oznámila, že v uplynulom finančnom roku 2023/2024 takmer zdvojnásobila svoj čistý zisk, ale jej prevádzkový zisk za 4. štvrťrok zaostal za odhadmi analytikov. V súčasnom roku predpovedá pokles čistého zisku vzhľadom na tvrdú konkurenciu a pokračujúce problémy s vysokou infláciou.

11:23

Ukrajinský parlament vo štvrtok odvolal z funkcie ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského podozrivého z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. Na sociálnej sieti Telegram to oznámil poslanec Jaroslav Železňak.

11:14

Maloobchodné tržby v Českej republike v marci 2024 vzrástli, už štvrtý mesiac po sebe a viac ako v predchádzajúcom mesiaci, aj ako očakávali ekonómovia.

10:54

Polícia v gruzínskej metropole Tbilisi zadržala šesť ľudí, ktorí sa 8. a 9. mája zúčastnili na protestných zhromaždeniach proti zákonu o zahraničných agentoch v blízkosti sídla parlamentu. Gruzínske úrady uviedli, že osoby boli zadržané za “napadnutie polície a ničenie cudzieho majetku”.

10:44

Rusko urobí všetko pre to, aby sa vyhlo globálnej konfrontácii, ale zároveň nedovolí, aby ho niekto ohrozoval, uviedol vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin. Vyjadril sa tak na vojenskej prehliadke v Deň víťazstva, respektíve porážky nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne, ktorý Moskva oslavuje 9. mája.

10:34

Austrália a tichomorský ostrovný štát Tuvalu vo štvrtok oznámili uzavretie prelomového paktu o klíme a bezpečnosti. Najprv však museli doriešiť pripomienky Tuvalu, ktoré sa obávalo o stratu suverenity.

Základný text 11-stranovej zmluvy vypracovali ešte v novembri 2023. Všetkým obyvateľom Tuvalu umožňuje presťahovať sa do Austrálie v prípade, že ich nízko položenú domovinu zaplaví stúpajúca hladina oceánov. Austrália sa zároveň zaväzuje pomáhať Tuvalu v prípade prírodných katastrof, zdravotníckych kríz a vojenskej agresie – ale iba ak Tuvalu o pomoc požiada.

10:28

Ukrajinský parlament vo štvrtok odvolal Olexandra Kubrakova z funkcie podpredsedu vlády pre obnovu Ukrajiny. Na sociálnej platforme Telegram to oznámil poslanec Jaroslav Železňak.

10:14

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA ovládaná republikánmi v stredu večer s pomocou demokratov drvivou väčšinou hlasov zamietla hlasovanie o vyslovení nedôvery svojmu republikánskemu predsedovi Mikeovi Johnsonovi. Informovala o tom agentúra DPA.

10:00

Irán bude musieť zmeniť svoju jadrovú doktrínu, ak jeho existenciu ohrozí Izrael. Povedal to vo štvrtok Kamál Charrází, poradca iránskeho duchovného vodcu ajatolláha Alího Chameneího, čím vyvolal obavy zo zostrojenia jadrovej zbrane.

09:27

Saldo zahraničného obchodu bolo v marci 2024 aktívne v objeme 577,4 milióna eur, čo bol v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka slabší výsledok o 119,4 milióna eur. Informoval o tom vo štvrtok Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ zebra dlhokrídlová (Heliconius charithonia) sa kŕmi na kvete v parku Lithia Springs Conservation v Lithii na predmestí Tampy na Floride

Autor: TASR/AP-Chris O\'Meara

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali