Nový výskum ukazuje, že spike proteín, ktorý po očkovaní mRNA vakcínami proti Covid-19 telo produkuje, neostáva na mieste vpichu, ale putuje do krvného obehu, následne k orgánom a najviac sa koncentruje vo vaječníkoch. Hrozia zrazeniny ako pri AstreZenece

Nový výskum ukazuje, že spike proteín, ktorý po očkovaní mRNA vakcínami proti Covid-19 telo produkuje, neostáva na mieste vpichu, ale putuje do krvného obehu, následne k orgánom a najviac sa koncentruje vo vaječníkoch. Hrozia zrazeniny ako pri AstreZenece

Bratislava 4. júna 2021 (HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)

 

Spike proteín sa po očkovaní dostáva, ako sa nečakalo, do krvného riečištia. Tento proteín je spojený s krvnými zrazeninami, poškodeniami srdca a mozgu i rizikami pri kojení detí a následkami na plodnosť

spike proteín, testovanie
Ilustračné foto

Virológ a imunológ, profesor na Univerzite Guelph v Ontáriu Byram Bridlepodcaste tvrdí, že urobili veľkú chybu. „Až doteraz sme si to nevšimli. Mysleli sme, že spike proteín je skvelý cielený antigén, no nevedeli sme, že spike proteín je toxín a patogénny proteín. Očkovaním sme ľuďom podali toxín.”

Reklama

Minulý rok Bridle získal vládny grant vo výške 230 tis. kanadských dolárov na výskum spojený s očkovaním proti covid-19. Bridle nie je ani anti-vaxer, práve naopak je z prostredia vývoja vakcín. K vyššie uvedenému varovaniu dospel spolu s tímom medzinárodných výskumníkov na základe preštudovania tzv. biodistribučnej štúdie z Japonska. V nej Pfizer zisťoval, kam putuje v tele syntetická RNA dodaná vo vakcíne. Výskumníci získali špeciálne povolenie od japonského regulačného orgánu, aby im túto štúdiu sprístupnil. (Dostupná štúdia v angličtine TU)

Výskumníci zistili, že vôbec sa nezdržiava v mieste vpichu, ako sa predpokladalo, ale japonský výskum ukázal, že sa šíri krvou po tele, zhromažďuje sa v orgánoch a tkanivách vrátane sleziny, kostnej drene, pečene, nadobličiek a vo vysokých koncentráciách vo vaječníkoch. Spike proteín je podľa kanadského profesora Bridle patogén, ktorý môže spôsobiť poškodenie. Odvoláva sa na množstvo štúdií, ktoré potvrdili, že problém s ochorením covid-19, pri zrazeninách alebo krvácaní, je spôsobený v značnej miere spike proteínom samotného vírusu.

Reklama

MRNA vakcíny od Pfizer a Moderny však dodaním syntetickej RNA preprogramuvávajú funkciu tela, aby samo vyrábalo takýto spike proteín, ako má SARS-CoV-2, a potom naň vyrobí aj protilátky. „Práve tento proteín je sám o sebe zodpovedný za poškodenie kardiovaskulárneho systému,” tvrdí prof. Bridle s odvolaním na zistenia vedeckej komunity.

U laboratórnych zvierat s purifikovaným spike proteínom v krvi sa vyvinuli kardiovaskulárne problémy, pričom bolo tiež preukázané, ako spike proteín prekročí hematoencefalytickú bariéru a spôsobí poškodenie mozgu. Bridle vidí ako chybu, že sa verilo, že spike proteín neunikne do krvi: „Teraz však máme jasný dôkaz, že samotné vakcíny, plus proteín, sa dostávajú do krvného obehu.”

Bridle odkazuje na nedávnu Ogata štúdiu, ktorá zistila SARS-CoV-2 proteín v krvnej plazme u 11 z 13 mladých zdravotníkov, ktorí dostali vakcínu Moderny, vrátane troch ľudí, ktorý mali merateľný spike proteín. Bol zaznamenaný aj tzv. subjednotkový proteín zvaný S1. Spike proteín zachytili ešte 15 dní po prvej dávke vakcíny. Keď sa tento proteín dostane do obehu, môže sa prichytiť na špecifický ACE2 receptor na krvných doštičkách a na bunkách ciev.

Keď sa toto stane, môže to viesť k jednej z dvoch vecí: buď sa vyzrážajú krvné doštičky do zrazeniny, čo môže viesť k trombóze. Práve preto vidíme krvné zrazeniny v súvislosti aj s týmito vakcínami. Alebo to povedie ku krvácaniu.”

Toto tiež podľa prof. Bridle vysvetľuje problémy mladých ľudí so srdcom po zaočkovaní, ktoré už priznávajú v Izraeli a dokonca zisťujú aj po začatí očkovania detí v USA (Americké CDC prešetruje mierne srdcové ťažkosti, kým minulý týždeň bolo 18 tínedžerov v štáte Connecticut hospitalizovaných krátko po očkovaní s touto diagnózou). Ide o tzv. zápal srdcového svalu, myokarditídu.

Reklama

Pre LifeSiteNews tieto zistenia prof. Bridla okomentovala aj seniorska výskumná vedkyňa z prestížnej americkej univerzity MIT Stephani Seneff nasledovne:

Z toho je jasné, že obsah vakcín sa dostáva do sleziny a endokrinných žliaz, vrátane vaječníkov a nadobličiek. ACE2 receptory sú spoločné v srdci i mozgu a to je dôvod, prečo spike proteín môže spôsobiť kardiovaskulárne i kognitívne problémy.” Tvrdí, že ju zistenia z tejto uniknutej štúdie Pfizera neprekvapujú, hoci sú podľa nej hrozné.

Kým mnohé krajiny EÚ prestali používať vakcínu AstraZeneca pre krvné zrazeniny a obdobná DNA vakcína Johnson & Johnson napokon nebola v EÚ ani schválená, podobné krvné problémy sa vyskytujú aj v prípade mRNA vakcín Pfizer a Moderna. V máji Európska komisia objednala 1,8 mld dávok vakcín Pfizer s tým, že je to tá jediná správna voľba. No podľa oxfordskej štúdie miera výskytu krvných zrazenín ako je u AstraZeneca je podobná aj u vakcín Pfizera a Moderny.

Pediatricky reumatológ J. Patrick Whelan z Kalifornskej univerzity v Los Angeles varoval poradnú komisiu pre vakcíny, ktorá je súčasťou americkej liekovej agentúry FDA, že spike proteín naordinovaný vakcínami proti Covid-19 má potenciál spôsobiť mikrocievne poškodenia, vrátane poškodenia pečene, srdca a mozgu „spôsobom, ktorý vôbec nebol vyhodnocovaný v klinických štúdiách“.

Podľa neho zlyhanie vyhodnotiť krátkodobý nechcený dopad spike proteínu z vakcín na vnútorné orgány môže viesť k tomu, že stovky miliónov ľudí môžu mať dlhodobé alebo trvalé poškodenia mozgu alebo mikrovaskulárneho systému srdca.

Reklama

Jana Ray Tutková

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali