NHL: Hossov 1100. bod, v predĺžení rozhodol o výhre Chicaga nad Dallasom

NHL: Hossov 1100. bod, v predĺžení rozhodol o výhre Chicaga nad Dallasom

New York 7. novembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Paul Beaty)

 

Marián Hossa hrá v zámorskej NHL vo výbornej forme

Slovenský hokejista Marián Hossa hrá v zámorskej NHL vo výbornej forme. V noci na nedeľu gólom v predĺžení rozhodol o triumfe Chicaga Blackhawks nad Dallasom Stars 4:3 pp. Predtým v tretej tretine prihral Jonathanovi Toewsovi na druhý gól domácich. Tridsaťsedemročný krídelník tak dosiahol už 1100 bodov v základnej časti profiligy.

Reklama
Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa sa teší so spoluhráčom  brankárom Scottom Darlingom po strelení víťazného gólu v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks - Dallas Stars
Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa sa teší so spoluhráčom brankárom Scottom Darlingom po strelení víťazného gólu v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks – Dallas Stars

Hossa má na konte 505 gólov a 595 asistencií v 1248 dueloch. V 201 stretnutiach play off pridal 149 bodov (52+97).

Hossa má v predchádzajúcich šiestich zápasoch bilanciu päť gólov a dve asistencie a celkovo tak nazbieral v 12 dueloch prebiehajúcej sezóny už 11 bodov (6+5), čím sa dotiahol na klubového spoluhráča Richarda Pánika (7+4). Ten v noci na pondelok nebodoval a do štatistík si pripísal okrem dvoch striel len jednu “mínusku”. Ďalšie body za gól a asistenciu si pripísal útočník Blackhawks Arťom Anisimov, ktorý tak natiahol svoju bodovú sériu už na jedenásť stretnutí. Počas nich nazbieral osem gólov a deväť asistencií a so 17 bodmi kraľuje produktivite celej súťaže.

Reklama

Hossa sa mohol stať aj negatívnym hrdinom “jastrabov”, keďže v predĺžení niekoľkokrát stratil puk a poslal súpera do šance. Všetko však vynahradil sebe i domácim priaznivcom 28,7 sekúnd pred koncom predĺženia, keď tvrdou ranou od modrej prestrelil brankára Kariho Lehtonena. “Počas toho striedania som dvakrát či trikrát odovzdal puk súperovi, čo sa väčšinou nestáva počas celého zápasu. V predĺžení sme však prežili oslabenie a ja som počas dlhšieho času na striedačke vychladol. Keď som vyskočil na ľad, nedarilo sa mi a bol som trochu frustrovaný. No nakoniec to skončilo dobre, čo je pekné,” povedal pre oficiálnu webstránku súťaže.

“Jastrabov” udržal v hre o víťazstvo brankár Scott Darling, ktorý v predĺžení zmaril štyri strely súpera vrátane obrovskej šance Patricka Eavesa. “Skvele proti mojej strele zasiahol. Myslel som si, že to bude gól, mohol nám zariadiť extra bod, no on predviedol fenomenálny zákrok,” posťažoval sa Eaves. V drese “hviezd” si prehru o čosi osladil nováčik Gemel Smith, ktorý strelil svoje prvé dva góly v profiligovej kariére.

Chicago si pripísalo už šieste víťazstvo v rade a s 19 bodmi je na čele Západnej konferencie. Rovnako ich má na konte aj druhý Edmonton, ktorý v noci na pondelok triumfoval na ľade Detroitu tesne 2:1. Víťazný gól strelil v záverečnej minúte druhej tretiny útočník Ryan Nugent-Hopkins, ktorý zužitkoval prihrávku Connora McDavida. “Bol to zápas, v ktorom bol Connor celkom nevýrazný, no aj tak našiel spôsob, ako pripraviť najdôležitejšiu akciu zápasu. Väčšina chalanov by na jeho mieste strieľala,” povedal tréner “olejárov” Todd McLellan.

Andrej Sekera strávil na ľade takmer 17 minút, v drese “červených krídiel” odohral o niekoľko sekúnd menej jeho krajan Tomáš Tatar, ktorý si do štatistík pripísal jednu strelu na bránku. Pre Detroit to bola po dobrom úvode sezóny už piata prehra v rade a vypadol z prvej osmičky tabuľky Východnej konferencie.

Z triumfu sa netešil ani Marko Daňo, jeho Winnipeg prehral na ľade New Yorku Rangers 2:5. Mladý útočník Jets si do štatistík pripísal iba jednu “mínusku” a tak má po troch zápasoch prebiehajúcej sezóny na konte stále dva kanadské body (1+1). Pre Rangers to bolo už piate víťazstvo v sérii.

Reklama

Pred zápasom Colorada na ľade St. Louis Blues si minútou ticha uctili bývalého slovenského útočníka “lavín” Mareka Svatoša, ktorý zomrel v nedeľu vo veku 34 rokov v Denveri.

 

NHL – sumáre:

DETROIT RED WINGS – EDMONTON OILERS 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 9. Abdelkader (Smith, Nielsen) – 17. Pitlick (Lucic, Dreisaitl), 40. Nugent-Hopkins (McDavid, Klefbom). Brankári: Howard – Gustavsson, strely na bránku: 23:28, 20.027 divákov.

Reklama

ST. LOUIS BLUES – COLORADO AVALANCHE 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Góly: 2. Fabbri (Jaškin, Shattebkirk), 4. Lehterä (Gunnarsson, Tarasenko), 35. Schwartz (Steen, Shattenkirk), 38. Upshall (Reaves, Brodziak), 40. Perron (Parayko, Shattenkirk) – 27. Duchene (Beauchemin, Ťutin). Brankári: Allen – Varlamov, strely na bránku: 28:23, 17.220 divákov.

CAROLINA HURRICANES – NEW JERSEY DEVILS 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 54. Nestrašil (Hanifin, Staal) – 25. Cammalleri (Zajac, Bennett), 28. Cammalleri (Josefson), 49. Cammalleri (Bennett, Moore), 60. Greene. Brankári: Läck – Kinkaid, strely na bránku: 34:21, 8650 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS – DALLAS STARS 4:3 pp (0:1, 1:1, 2:1 – 1:0)

Góly: 31. Kane (Toews, Seabrook), 44. Toews (HOSSA, Keith), 45. Anisimov (Toews, Keith), 65. HOSSA (Seabrook, Anisimov) – 16. Seguin (Roussel, Eaves), 29. Smith (Hamhuis), 59. Smith (Klingberg, Benn). Brankári: Darling – Lehtonen, strely na bránku: 33:35, 21.901 divákov.

NEW YORK RANGERS – WINNIPEG JETS 5:2 (1:1, 4:1, 0:0)

Góly: 23. Hayes (Klein, Skjei), 31. Zuccarello (Kreider), 34. Miller (Holden), 37. Fast (Klein, Pirri), 38. Bučnevič (Pirri, Clendening) – 11. Laine (Chiarot, Scheifele), 33. Scheifele (Postma, Ehlers). Brankári: Lundqvist – Hellebuyck (37. Hutchinson), strely na bránku: 18:26, 18.006 divákov.

ANAHEIM DUCKS – CALGARY FLAMES 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 3. Stoner (Perry, Getzlaf), 24. Kesler (Perry, Getzlaf), 28. Cogliano (Silfverberg, Manson), 54. Kesler (Perry, Getzlaf) – 17. Chiasson (Gaudreau, Monahan). Brankári: Bernier – Johnson, strely na bránku: 21:26, 16.218 divákov.

Reklama

 

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 19:37 1 1 2 2 3 0

Richard Pánik (Chicago) 12:46 0 0 0 -1 2 0

Andrej Sekera (Edmonton) 16:46 0 0 0 0 0 0

Reklama

Tomáš Tatar (Detroit) 16:18 0 0 0 0 1 0

Marko Daňo (Winnipeg) 12:45 0 0 0 -1 0 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: počet odchytaných minút, počet úspešných zákrokov/striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali