NHL: Gáboríkova asistencia kráľom nestačila,Ducks predviedli famózny obrat

NHL: Gáboríkova asistencia kráľom nestačila,Ducks predviedli famózny obrat

New York 1. apríla (TASR/HSP)

 

Gáborík v 32. minúte za stavu 1:1 preukázal veľký prehľad v hre

V štyroch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok boli v hre dvaja slovenskí hokejisti, ani jeden sa netešil z výhry. Carolina s obrancom Andrejom Sekerom prehrala v Ottawe 1:2 po samostatných nájazdoch. Los Angeles doma podľahlo Minnesote 2:3, “kráľom” nepomohla ani asistencia slovenského útočníka Mariána Gáboríka proti jeho bývalému klubu.

Reklama

Gáborík v 32. minúte za stavu 1:1 preukázal veľký prehľad v hre. Po tom, čo sa v priestore ľavého kruhu dostal k odrazenému puku, naznačil pohybom strelu, no namiesto nej našiel hokejku voľného Justina Williamsa, ktorý pohodlne namieril do odkrytej časti bránky. Kings však tesný náskok neudržali, Minnesota v treťom dejstve zásluhou gólov Matta Moulsona a Mikka Koiva strhla výhru na svoju stranu. Hráči Wild tak v druhom zápase po sebe proti mužstvu z Pacifickej divízie zmazali v tretej tretine deficit. “Vyhrať nad tímom ako je Los Angeles niečo znamená. Majú skúsené, dobre poskladané mužstvo. Som na náš tím hrdý,” nechal sa počuť kapitán “divochov” Mikko Koivu, s dvoma bodmi (1+1) prvá hviezda zápasu. Kings tak prišli o šesťzápasovú sériu víťazstiev. Gáborík strávil na ľade vyše 19 minút a okrem 14. asistencie v ročníku zaknihoval dva plusové body. Po príchode z Columbusu sa pomaly udomácňuje v zostave LA, keď bodoval už v štvrtom dueli v rade (1+4).

Ottawa sa silou-mocou snaží dohnať stratu na postupové priečky a v noci sa im opäť priblížila, keď zdolala Carolinu 2:1 po nájazdoch. V nich bol jediným úspešným strelcom český útočník Aleš Hemský, ten asistoval aj pri jedinej trefe Senators v riadnej hracej dobe, ktorej autorom bol švédsky mladík Mika Zibanejad. Andrej Sekera odohral za Hurricanes vyše 24 minút a zaznamenal jeden plusový bod. Tím z kanadskej metropoly vyhral tretíkrát za sebou, v uplynulých desiatich stretnutiach nazbieral deväť bodov a v tabuľke Východnej konferencie figuruje aktuálne na 12. priečke, keď na ôsmy Columbus stráca štyri body. Trinásta Carolina už prakticky nemá šancu na postup, od Ottawy ju delia tri body.

Reklama

New Jersey na domácom ľade zdolalo 6:3 Floridu, ktorá hrá stále bez zraneného slovenského útočníka Tomáša Kopeckého. V drese víťazov sa prvým hetrikom v kariére blysol Travis Zajac, český fenomén Jaromír Jágr zaknihoval gól a tri asistencie. “Som šťastný, že som dokázal trikrát skórovať. No rád prispejem k víťazstvu akýmkoľvek spôsobom, či je to strieľaním gólov či vyhrávaním buly,” vyznal sa pre zámorské médiá Zajac, ktorý je prvým hráčom “diablov” v sezóne s hetrikom.

Famózny obrat predviedol Anaheim. V domácom súboji s Winnipegom prehrával na konci druhej tretiny hrozivo 0:4, no dokázal nepriaznivo sa vyvíjajúci duel otočiť na víťazných 5:4 po predĺžení. Obrat odštartoval gólom z 38. minúty Nick Bonino, v tretej časti znížili Ryan Getzlaf a Hampus Lindholm a kanonier Corey Perry gólom 22,7 sekundy pred koncom riadneho času v power play bez brankára zachránil pre svoj tím predĺženie. V ňom už po 16 sekundách rozhodol o triumfe Ducks obranca Stephane Robidas, ktorého získali “káčeri” tesne pred uzávierkou výmen z Dallasu. “Ak nestratíte vieru vo víťazstvo, stále ste v hre, v akejkoľvek časti zápasu. Prvých 35 minút nás súper jasne prevýšil, no po góle Bonina a zákroku brankára Andersena o 20 sekúnd neskôr sme sa chytili,” spokojne konštatoval tréner Ducks Bruce Boudreau. Úplne opačné pocity mal jeho náprotivok Paul Maurice: “Sme strašne sklamaní. Takto premrhať náskok… Je veľmi ťažké a frustrujúce prehrať takýmto spôsobom.”

 

sumáre NHL:

OTTAWA – CAROLINA 2:1 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Reklama

Góly: 2. Zibanejad (Wiercioch, Hemský), rozh. nájazd Hemský – 5. Skinner. Brankári: Anderson – Ward, strely na bránku: 29:31. Diváci: 16.732.

NEW JERSEY – FLORIDA 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Góly: 1. Zajac (Jágr, Fayne), 10. Jágr (Clowe), 12. Zajac (Clowe, Gelinas), 24. Clowe (Zajac, Jágr), 45. Josefson (Carter), 50. Zajac (Ruutu, Jágr) – 18. Kulikov (Bjugstad), 21. Boyes (Bjugstad), 27. Pirri (Olsen, Trocheck). Brankári: Brodeur (27. Schneider) – Ellis, strely na bránku: 32:22. Diváci: 15.209.

LOS ANGELES – MINNESOTA 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 7. Martinez (Kopitar, Williams), 32. Williams (GÁBORÍK, Mitchell) – 24. Parise (Granlund, M. Koivu), 44. Moulson (Pominville, Haula), 45. M. Koivu (Coyle, Parise). Brankári: Quick – Bryzgalov, strely na bránku: 20:20. Diváci: 18.118.

Reklama

ANAHEIM – WINNIPEG 5:4 pp (0:2, 1:2, 3:0 – 1:0)

Góly: 38. Bonino (Silfverberg, Maroon), 44. Getzlaf (Maroon, Perreault), 45. Lindholm (Winnik, S. Koivu), 60. Perry (Getzlaf, Palmieri), 61. Robidas (Cogliano, Sbisa) – 9. Trouba (Frolík, Little), 14. Halischuk (Kane, O’Dell), 21. Wheeler (Byfuglien, Pavelec), 31. Tangradi (Redmond, Peluso). Brankári: Andersen – Pavelec, strely na bránku: 36:37. Diváci: 17.174.

 

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 19:23 0 1 1 +2 3 0

Andrej Sekera (Carolina) 24:12 0 0 0 +1 2 0

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali