NHL: Budaj vychytal výhru v hlavnom meste: "Cenné body", Crosbyho 250. gól (2)

NHL: Budaj vychytal výhru v hlavnom meste: "Cenné body", Crosbyho 250. gól (2)

New York 23. novembra (TASR) – Hokejový brankár Peter Budaj nastúpil v zámorskej NHL na svoj piaty zápas v drese Montrealu Canadiens v tejto sezóne a zapísal si štvrtú výhru. Slovenský gólman zastavil 27 striel hráčov domáceho tímu Washington Capitals a prispel k výhre Montrealu 3:2. Budaj mal 92,6% úspešnosť zákrokov.

Hokejisti Montrealu rozhodli o svojom triumfe už v prvej tretine, v ktorej dosiahli tri góly v rozpätí necelých piatich minút. Brankára Budaja prekonal na druhej strane jediný hráč Alexander Ovečkin. Ruský kanonier dal totiž oba góly tímu z hlavného mesta a s 19 presnými zásahmi je najlepším strelcom celej súťaže. "Samozrejme, že dnes nám pomohol vynikajúci štart do zápasu. Celkovo však bolo na našom výkone viac pozitívnych vecí," povedal tréner Canadiens Michel Therrien. Budaj bol po zápase zjavne spokojný. "Už do zápasu sme išli s tým, že vieme, čo môžeme od nich očakávať. Oni majú neskutočnú ofenzívnu silu a veľa šikovných hráčov v útoku. Napriek tomu, že Ovečkin hral tak ako hral, sme to zvládli. V závere mal súper v podstate už len jednu šancu na skórovanie. Získali sme dnes večer cenné body."

V ďalších stretnutiach v noci na sobotu zasiahol do hry zo Slovákov už len Richard Pánik. Jeho tím Tampa Bay však prehral v Anaheime 0:1 po predĺžení. O víťazstve Ducks rozhodol kapitán Ryan Getzlaf, ktorý skóroval len šesť sekúnd pred vypršaním nadstaveného času. Brankára Bena Bishopa prekonal dorážkou svojej vlastnej strely po prieniku po ľavom krídle. Už v prvej tretine ozdobili zápas v hale Honda Center pästným súbojom švajčiarsky obranca "káčerov" Lucas Sbisa a český zadák Radko Gudas. Pre Gudasa, ktorý je so 68 trestnými minútami druhým najtrestanejším hráčom v tejto sezóne NHL, to bol štvrtý pästný konflikt v tomto ročníku.

New York Islanders bez Ľubomíra Višňovského prehral v Pittsburghu 3:4. O triumfe domácich Penguins rozhodol v hale Consol Energy Center 1:16 minúty pred koncom Sidney Crosby. Pre produktívneho kanadského hokejistu, ktorý si pripísal aj ďalší bod za asistenciu, to bol jubilejný 250. gól v NHL. Chris Kunitz vybojoval puk pri mantineli, kde odzbrojil Radka Martínka, následne ho posunul k Pascalovi Dupuisovi a ten spoza bránky "nabil" Crosbymu, ktorý z prvej nezaváhal. "Je to stále o tom istom, ako dostať puk dnu," povedal Crosby, ktorý má v 493 stretnutiach základnej časti bilanciu 250 gólov + 445 asistencií. "Pred gólom sme urobili dobrý forčeking. Kunitz odzbrojil súpera od puku, potom ma Dupuis našiel a bolo to v sieti," povedal Crosby.

Reklama

Columbus bez zraneného Mariána Gáboríka (koleno) prehral na ľade Vancouveru 2:6. Domáce "kosatky" sa tešili opäť z produktívneho Daniela Sedina, ktorý pred týmto duelom ťahal po prvý raz za 10 rokov sériu šiestich zápasov bez jediného bodu. Proti Blue Jackets zaznamenal gól a dve asistencie, jeho švédsky brat Henrik Sedin dvakrát skóroval. Florida bez Tomáša Kopeckého ťahala za kratší povraz v súboji s Calgary, keď v provincii Alberta prehrala 3:4 po samostatných nájazdoch.

Reklama

Sumáre – NHL:

WASHINGTON – MONTREAL 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Góly: 20. Ovečkin (Carlson, Brouwer), 53. Ovečkin (Carlson, Grabovskij) – 9. Moen (Bournival, White), 12. Desharnais (Gorges, Markov), 14. Briere (Gorges, Jemelin). Brankári: Neuvirth – BUDAJ, strely na bránku: 27:31.

PITTSBURGH – NY ISLANDERS 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)

Góly: 5. Kunitz (Crosby, Malkin), Kunitz (Neal, Martin), 27. Malkin (Neal, Jokinen), 59. Crosby (Dupuis, Kuntiz). Brankári: Zatkoff – Poulin, strely na bránku: 34:35.

Reklama

CALGARY – FLORIDA 4:3 pp a sn (0:1, 2:0, 1:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 29. Colborne (D. Jones), 33. Baertschi (Colborne, Brodie), 46. B. Jones (Bouma, Bäcklund), rozh. nájazd Monahan – 16. Gilbert (Bjugstad), 48. Hayes, 55. Goc (Bergenheim, Gomez). Brankári: Berra – Thomas, strely na bránku: 24:26.

VANCOUVER – COLUMBUS 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Góly: 20. D. Sedin (Edler), 33. Kassian (Richardson, Stanton), 34. H. Sedin (D. Sedin, Kesler), 35. Edler (Higgins, Santorelli), 50. H. Sedin (D. Sedin, Stanton), 60. Welsh (Stanton, Weise) – 3. Calvert (Chaput), 57. Anisimov (Niktin, Savard). Brankári: Luongo – Bobrovskij, strely na bránku: 35:16.

ANAHEIM – TAMPA BAY 1:0 pp. (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Reklama

Gól: 65. Getzlaf. Brankári: Hiller – Bishop, strely na bránku: 42:31.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 2., 3., 4. a 5. odseku

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali