Mečiar avizuje vznik novej národnej strany, bude jej pomáhať

Mečiar avizuje vznik novej národnej strany, bude jej pomáhať

7. marca 2018 (HSP/Napalete/Foto:Pavel Kapusta)

 

Nabitá konferenčná sála Hotela Bratislava bola dejiskom ďalšieho z cyklu verejných podujatí Iniciatívy 2016 “25 rokov obnovenej štátnosti”. Na konferencii s názvom Obrana a bezpečnosť štátu vystúpil expremiér Vladimír Mečiar s prednáškou “Rok 2018 v politike”, vojenský expert a bezpečnostný analytik František Škvrnda hovoril o bezpečnosti samostatnej SR v 21. storočí a predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec predniesol prejav na tému “Budúcnosť Slovenskej republiky v európskom priestore”. Atmosféra bola nabitá emóciami a prítomní často rečníkov prerušovali potleskom.

Záber z konferencie

Na záver moderátorka akcie, novinárka a expolitička Eva Zelenayová vyzvala prítomných na diskusiu a na otázky z publika určené prednášajúcim. Okrem iných sa do nej zapojili aj bývalý predseda SNS, poslanec a podpredseda vlády Jozef Prokeš, poslankyňa NR SR za ĽSNS Natália Grausová či aktivisti Marián Ostatník a Peter Socha. Hovorilo sa najmä o súčasnej napätej politickej situácii, budúcnosti Slovenskej republiky a spájaní národných síl, ktoré sú dnes roztrieštené a nejednotné.

Reklama

Účastníci konferencie prijali aj vyhlásenie, v ktorom vyjadrili hlboké znepokojenie nad nezodpovedným konaním prezidenta Andreja Kisku a niektorých opozičných strán, ktorí zneužili smrť novinára a jeho priateľky na podnecovanie nenávisti a vášní proti legitímnej vláde a na jej zvrhnutie.

“Slovensko nepotrebuje revolúciu, ktorá ho ožobráči a privedie do absolútneho chaosu, Slovensko nepotrebuje psychopatov v politike, nepotrebuje politikov slúžiacich cudzím záujmom, nepotrebuje mimovládky strážiace ciele ich zahraničných donorov, nepotrebuje médiá bojujúce proti vlastnému národu,” píše sa okrem iného vo vyhlásení.

Reklama
Záber z konferencie

Jeho signatári ďalej vyzývajú zomknúť sa proti nanucovanému multikulturalizmu a rozmiestňovaniu imigrantov do štátov EÚ a dôrazne žiadajú vládu, aby zabezpečila systematickú ochranu a obranu celistvosti územia, pôdy, vodných, lesných a nerastných zdrojov Slovenskej republiky.

Pod vyhlásenie sa okrem Iniciatívy 2016 podpísalo aj Slovenské hnutie obrody, občianske združenie Rastic, SES NEZES, Slovakia plus, Korene, Kongres slovenskej inteligencie, OZ Vospolnosť, OZ Konzervatívne Slovensko, OZ Spoločnosť Andreja Hlinku, Ústav dejín kresťanstva, OZ Magnificat Slovakia, OZ Aliancia za nedeľu a Spoločenstvo kresťanské Slovensko.

Vladimír Mečiar na konferencii avizoval vznik pronárodného politického subjektu, ktorý by mal okrem nacionálneho princípu pôsobiť aj v intenciách kresťanských a sociálnych hodnôt a mal by byť schopný vytvoriť program národnej obrody Slovenska. “Keby sa takýto subjekt nevytvoril, nebude tu nositeľ zmeny, ktorú väčšina občanov už dlho očakáva,” povedal bývalý predseda vlády. Na priame otázky z publika, či v tejto politickej strane bude pôsobiť aj on sám odpovedal negatívne, dodal však, že bude rád tomuto subjektu pomáhať pri jeho vzniku a pôsobení.

Pôvodne vyšlo na portáli Napalete.sk

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

15:36

Slovenským ovocinárom sa zatiaľ podarilo ochrániť úrodu pred nepriazňou počasia približne na 80 % vrátane marhúľ či jahôd. Všetko zatiaľ prikrývajú, zohrievajú vzduch. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Spresnila, že práce na záchrane úrody pokračujú aj v týchto chladných nociach. Rozhodujúca bude noc na piatok (26. 4.), keď hlásia mrazy.

15:34

Očkovanie je jeden z najväčších objavov medicíny, ktorý chráni proti vážnym smrteľným chorobám. Objavujú sa však proti nemu dezinformácie a preočkovanosť v populácii v Česku klesá, nie som s ňou spokojný. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek to vyhlásil pri príležitosti európskeho a svetového týždňa očkovania.

15:25

Tohtoročnú Cenu za slobodu tlače udelili nemeckí vydavatelia novinárke, vojnovej dopisovateľke a aktivistke za ľudské práva Düzen Tekkalovej TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

15:24

Do Chorvátska dorazilo prvých šesť z celkovo 12 francúzskych stíhačiek Dassault Rafale, ktoré si balkánska krajina objednala. 

15:23

Niektorí nemeckí poslanci Slobodnej demokratickej strany chcú, aby Nemecko uzavrelo azylovú dohodu s krajinou mimo Európy. Inšpiroval ich nový zákon z dielne britského premiéra Rishiho Sunaka, podľa ktorého bude Rwanda prijímať migrantov z Británie.

15:21

Už tretieho podozrivého zadržali v súvislosti s kauzou podplácania, do ktorej je zapletený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov. Oznámili to moskovské justičné úrady.

15:20

 Najmenej 155 ľudí zahynulo v Tanzánii v dôsledku prívalových dažďov, informoval premiér Kassim Majaliwa. Uviedla to agentúra AFP.

15:19

Maďarského prezidenta Tamása Sulyoka prijal vo Vatikáne pápež František. Maďarská hlava štátu absolvuje oficiálnu návštevu tohto mestského štátu a sídla hlavy katolíckej cirkvi, uviedla agentúra MTI.

15:08

To, že má Ukrajina prístup k ťažkým zbraniam dlhého dosahu vrátane rakiet ATACMS zo Spojených štátov, v zásade nezmení výsledok prebiehajúcej vojny. Vyhlásil to Kremeľ.

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali