Matovič vyvracia tvrdenia šéfredaktora “Denníka N(enávisť)”: Zneužívate svoju mediálnu moc. Až mám z tej zákernosti zimomriavky

Matovič vyvracia tvrdenia šéfredaktora “Denníka N(enávisť)”: Zneužívate svoju mediálnu moc. Až mám z tej zákernosti zimomriavky

Bratislava 12. septembra 2022 (HSP/Foto:TASR – Jaroslav Novák)

 

Šéfredaktor Denníka N (Matovič ho označuje ako “Denníka N(enávisť)”) Kostolný konštatoval, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) intenzívne pomáha mafii. Uviedol aj príklady, ktoré to majú dosvedčovať. Minister reaguje

Matovič
Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO)

Matovič k trom príkladom, ktoré ho majú usvedčovať uviedol nasledovné:

Reklama

“Prvý. Vraj som osobne zodpovedný za zvolenie GP Žilinku. Nuž, pán Kostolný, viem, že chcete silou-mocou vytesniť z pamäte vašimi klamstvami pravdu, ALE pravda je tá, že môj kandidát na GP bol Daniel Lipšic. Lenže vaša chránenkyňa Kolíková, keď som jej to povedal, spustila svoje špinavé hry a dosiahla svoje. Určite si tiež spomínate na opakované vyjadrenia pani prezidentky, ktorá sa vopred na popud ministerky Kolíkovej vyjadrovala, ako Lipšica nevymenuje, nevymenuje … a nevymenuje! Určite si pamätáte, ako ľudia zo Za ľudí svedčili, ako ministerka Kolíková do poslednej chvíle presviedčala poslancov Za ľudí o tom, aby volili za GP Žilinku. Čo z toho vyplýva? GP Žilinka je produkt nenávisti progresívcov z médií, prezidentského paláca a ministerstva spravodlivosti voči Danielovi Lipšicovi. Voči tomu Danielovi Lipšicovi, ktorého by ste teraz zrazu na rukách nosili. Klamete a manipulujete s pravdou, pán šéfredaktor.

Druhý. Vraj som nevydal Fica pred súd. Áno, priznávam, dve naše poslankyne z 50 sa rozhodli Fica nevydať. Nuž, rozhodli sa tak slobodne a podľa toho, k čomu som ich pred hlasovaním vyzval – hlasujte tak, ako by sme hlasovali o ktoromkoľvek inom poslancovi, bez ohľadu na to, že to je Fico. Prečo som to spravil? Prečo som ich k inému hlasovaniu nenútil? Lebo náš klub je na rozdiel od iných skutočne slobodný a poslancom je dovolené hlasovať v súlade s ich prísahou na Ústavu pri skladaní poslaneckého sľubu – podľa svojho svedomia a presvedčenia. Áno, mrzí ma, že Fico neskončil pri vydávaní pred súdom, ale verím, že Božie mlyny melú isto a aj bez väzby skončí za svoje zločiny pred súdom.

Reklama

Tretí. Vraj “výber ministra spravodlivosti je ďalším dôkazom, že Matovič nebojuje s korupciou.” Prosím? To odkiaľ beriete tak podlú drzosť? Toto sú presne tie progresívne fašistické praktiky, čo predvádzate, pane. V momente, ak niekto nevypadne z vašej progresívnej formičky, už je zlý, už je korupčný, už je nehodný. Len vy ste dokonalý z dokonalých. Ste hanbou, nie vzorom, akým by ste mali vo vašej pozícii byť. Po takýchto manipuláciách a prekrúcaní faktov sa ani nečudujem, že pod vašim vedením eNko stratilo len za posledný rok 36% čitateľov a bolo to najviac so všetkých slovenských médií.

Takže, pane. Žilinku má na svedomí nenávisť vás a vašich progresívnych kolegov a nijako sa zodpovednosti nezbavíte. Hlasovanie dvoch z 50 našich poslancov ma mrzí, ale slobodu našich poslancov si cením viac ako Ficov dvojtýždňový pobyt vo väzbe … a môj boj voči korupcii? Na rozdiel od vás ho bojujem už 15ty rok. Ja zoči voči absolútnemu Zlu, vy v bezpečí svojej klávesnice. Nie, neznevažujem tým prácu Jána Kuciaka, lebo s ním nemáme nič spoločné, jemu nesiahate ani po členky a nikdy ste neriskovali ani za máčik tak, ako riskoval on. Tak sa, prosím, za neho zbabelo a falošne neskrývajte.”

V závere Matovič dodal, že sa médiá rozhodli zničiť ich, lebo im vraj jeho hnutie kazí plán.

“Na jeho dosiahnutie neváhate legitimizovať tú najšpinavšiu slovenskú mafiu, ktorá nám Slovensko ukradla. Neviete ktorú? Nuž Pellegríniho Smer a vy to dobre viete. Robíte to systematicky, premyslene, akoby bol za tým niečí plán. Pán Kostolný, toto ste vy. Nehrajte sa na iného. Vytrvalo ničíte podlými klamstvami a útokmi naše hnutie, zneužívate svoju mediálnu moc a otvorene legitimizujete pri tom mafiánsky HlasoSmer. A robíte to úplne bez hanby, až mám z tej zákernosti zimomriavky. Toto je váš boj za korupciu, nie môj, pane. A výsledok? Smer vyhrá voľby a s fašistami z Republiky budú mať ústavnú väčšinu. Nie nebude to vaša vysnívaná Hlas+SaS+PS vláda. Nebude. Prehnali ste to. Toľko ste šírili nenávisť a burcovali tie najnižšie pudy, až ste dosiahli svoje. Gratulujem k víťazstvu mafie,” dodal v závere Matovič.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali