Matovič dnes opäť pripomenul: “Obyčajná rómska osada sa stala vzorom pre celé Slovensko.” Premiér tiež zverejnil “spálňový šuflík” Pellegriniho. Ide o pomstu za včerajšok?

Matovič dnes opäť pripomenul: “Obyčajná rómska osada sa stala vzorom pre celé Slovensko.” Premiér tiež zverejnil “spálňový šuflík” Pellegriniho. Ide o pomstu za včerajšok?

Bratislava 27. apríla 2020 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v pondelok v statuse na Facebooku zdôraznil, že Slovenská republika patrí medzi krajiny, ktoré zvládajú ochorenie COVID-19 najlepšie

Na snímke predseda vlády Slovenskej republiky Igor Matovič (OĽaNO)

Uviedol, že aktuálne sa začína šiesty týždeň funkčného obdobia novej vlády. “A mám trochu pocit akoby už šesťdesiatyšiesty. Priznávam, už viackrát som si dal aj otázku, či to má zmysel… Ale vždy ma do normálu priviedlo uvedomenie si zodpovednosti za zdravie a životy ľudí a túžba naozaj urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť.”

Reklama

“Viem, že to nie je ľahké ani pre vás a obmedzenia vám spôsobujú väčšie či menšie starosti či utrpenie. Na druhej strane si môžeme spoločne gratulovať (hoci stále nie je koniec),” dodal premiér.

Predseda vlády zároveň v úvode svojho príspevku napísal čísla 18 < 3.000 a 1.379 < 25.000 a následne ozrejmil ich význam.

Reklama

Máme najmenej obetí v prepočte na počet obyvateľov v celej Európe a aj v počte pozitívnych sme medzi špičkou. Máme rovnaké výsledky ako Nový Zéland, ktorý sa v poslednej dobe dáva celosvetovo za vzor. Máme byť na čo hrdí, tak nepodliehajme skepse.”

“A čo znamená číslo 3.000 na začiatku? To je počet obetí, aký sme mohli mať, ak by sme boli na tom rovnako nešťastne ako iní naši európski bratia… a 25.000 ľudí by sme dnes mali pozitívne testovaných z toho tisíce s trvalými následkami. Buďme radi, že žijeme tu a teraz,” dodal premiér na margo toho, že viacerí komentátori nedávno nazvali “hoaxom” vysoké čísla nakazených na Slovensku, ktoré pred časom vo svojej prognóze prezentoval Inštitút zdravotnej politiky.

 

Ján Mikas ako Bud Spencer

Matovič v nedeľu na Facebooku komentoval aj svoj vzťah s hlavným hygienikom Jánom Mikasom, s ktorým rokuje o aktuálnych opatreniach každý deň. Publikoval fotografiu, na ktorej je Mikas prirovnavaný ku Budovi Spencerovi: “Mám Buda rád… a ten slovenský je tiež fajn chlapík,” uznal Matovič.

Reklama

 

Vzor pre celé Slovensko

Premiér dnes zároveň v inom statuse opätovne zdôraznil, že rómska osada je vzorom pre celé Slovensko:

“V sobotu som nestihol zavesiť … obyčajná rómska osada sa stala vzorom pre celé Slovensko … a som tomu nesmierne rád. Disciplína a zodpovednosť napriek zúboženým podmienkam, v ktorých žijú, im dovolila vyhrať nad koronou.”

 

Reklama

Pellegriniho zásuvka

Predseda vlády v ďalšom z pondelkových statusov prezradil, čo našiel v kancelárii v šuplíku po svojom predchodcovi Petrovi Pellegrinim.

“Mám v kancelárii pár skriniek a tie majú pár zásuviek. Nuž a teraz som otvoril jednu dosial neotvorenú v ‘spálni’… A tu si pán bývalý premiér niečo zabudli. Niečo napísané parúsky, niečo o bejbíz, nejaký gélik vo flaštičke, nejaké kábliky… Tak, keď ho niekde stretnete, tak ho pošlite pre jeho ‘inštrumenty’,” píše Matovič.

 

 

Hlina: Neskutočne nechutné a zákerné

Alojz Hlina z KDH na sociálnej sieti upozornil premiéra Matoviča, že slovenská ekonomika umiera. “Vláda vymenuje do vysokej štátnej funkcie niekoho, čo má čo do činenia s DPH-áčkarskou lúzou. Dnes sme čakali na to reakciu. A premiér rieši šuflíky, gél. On vie prečo to napísal, presne vie. Freud je Freud.”

“Plus po včerajšej prehre v ankete, sa musel Pellegrinimu pomstiť… Neskutočne zákerný. Neskutočne nechutný.” Uvádza na adresu lídra OĽaNO Alojz Hlina, ktorý sa už nebude uchádzať o stoličku lídra mimoparlamentnej strany KDH.

 

Reklama

Šutaj Eštok: Viete si predstaviť, že by takúto fotografiu zverejnil ktorýkoľvek svetový politik?

Na status premiéra reagoval aj poslanec Smeru Matúš Šutaj Eštok:

“Igor Matovič nedokáže zniesť, že Peter Pellegrini bol podľa prieskumu dvakrát úspešnejší ako on v boji s koronakrízou, a tak mu pri svojej chorobnej pomstychtivosti ide prehľadávať šuflíky a fotiť ich na Facebook,” píše v úvode poslanec.

“Ešte aj malé dieťa sa hanbí, keď sa hrabe v cudzích veciach, len predseda vlády Slovenskej republiky sa tým ide verejne pochváliť,” upozornil.

“Viete si predstaviť, že by takúto fotografiu zverejnil ktorýkoľvek svetový politik? Trapas je to o to väčší, že odfotené veci Petrovi Pellegrinimu nikdy nepatrili a boli tam už pred jeho nástupom. Mnohí dúfali, že vlastné smradľavé ponožky bola posledná nechutnosť na premiérovom profile, ale ten zjavne nemá žiadne medze,” dodáva Šutaj Eštok.

“A voči takémuto človeku majú mať občania Slovenskej republiky rešpekt a úctu?” pýta sa na záver.

Reklama

 

Belousovová: Premiér sa zastavil niekde v období puberty a doteraz z nej nevyšiel

Na zverejnenú fotografiu reagovala aj Anna Belousovová, ktorá uviedla: “Ja teda smerákov nemusím. Ale táto ‘úroveň’, čo predviedol Matovič, je za čiarou a poriadne ‘hrubo’ za čiarou!”

“Nemusím byť psychoanalytik, aby mi bolo jasné, že za celým týmto statusom Matoviča je obrovská žiarlivosť na jeho predchodcu. Tá žiarlivosť mu už úplne zatemňuje mozog,” dodala.

“A dvakrát nepoviem, že tie veci do toho ‘šuflíčka’ najskôr naaranžoval pán premiér, aby potom mohol byť hviezdou FB. Naozaj toto je to, čím sa má zaoberať premiér štátu nielen v čase krízy svetového rozsahu…,” upozorňuje Belousovová.

Reklama

Premiér ako deviant

O prepojení včerajšieho prieskumu, z ktorého vyšiel Matovič porazene, hovorí aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).

“…vyzerá to tak, že včerajší prieskum publikovaný v Na telo v TV Markíza bol pre premiéra Matoviča tak devastačný, že dnes sa dal do preskúmavania ‘šuflíkov’ na Úrade vlády a z jeho tvrdej práce vyplynulo, že má pri pohľade na gél podivné predstavy,” uviedla Beňová a dodala:

“Chápem že už sme dlho v komplikovanom režime, ale že sa premiér takto diskvalifikuje, ako nejaký deviant, to je ozaj cez čiaru aj bulváru.”

Jaroslav Zajac

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:56

Americký Senát hlasoval, po polnočnom konečnom termíne, opätovne za kľúčový zákon o sledovaní. Zákon pritom takmer prestal platiť. Predchádzali tomu názorové rozdiely o tom, či by Federálny vyšetrovací úrad USA (FBI) mal mať zakázané využívať tento program o údajoch o Američanoch.

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali