Likvidácia MS – 2018 v Rusku, alebo ako Američania prinútia Rusov k veľkej vojne

Likvidácia MS – 2018 v Rusku, alebo ako Američania prinútia Rusov k veľkej vojne

Moskva 31. mája 2018 (HSP/NahNews/Foto:TASR/AP-Pavel Golovkin)

 

Portál NahNews bije na poplach. Podľa informácii tohto portálu v súvislosti s MS 2018 Američania zinscenujú cez ukrajinské elity konflikt na východe Ukrajiny. Nasledovať bude vtiahnutie Ruska do konfliktu a koniec MS – 2018 v Rusku.

Ilustračné foto

Príhodnejšia doba Američanmi zinscenovaného a Ukrajincami prevedeného útoku na Donbas ako začiatok MS 2018 vo futbale neexistuje. V tomto období má Rusko zviazané aj ruky a aj nohy a obmedzené možnosti reagovať. Informácie o tom, že Ukrajinci chcú zaútočiť na Doneck a Luhansk v súvislosti so začiatkom MS 2018 informoval už aj ukrajinský zajatec, ktorý padol do zajatia v Donecku.

Reklama

“Naše ukrajinské velenie je pripravené k útoku. Čakalo sa len na dátum útoku – či máme zaútočiť k dátumu ruských prezidentských volieb, alebo k dátumu začiatku MS – 2018 vo futbale” uviedol doslovne ukrajinský zajatec.

Žiaľ experti sú presvedčení, že Porošenko a jeho banda v Kyjeve splnia americký príkaz a začnú v júni veľkú bojovú operáciu na Donbase.

Reklama

“Američania potrebujú zničiť MS – 2018 a chcú prinútiť minimálne tímy Anglicka, Nemecka a iných krajín, aby na znak protestu bojkotovali MS – 2018 a celý šampionát sa skončil. Američania pracujú podľa rovnakého modelu aký použili pri Soči (ukrajinský Majdan 2014) alebo pri olympiáde v Pekingu (rusko-gruzínska vojna 2008) ” uvádza ruský politológ Sergej Markov, podľa neho k ofenzíve Ukrajincov môže prísť 3 – 6. 6. 2018.

Podľa Markova Američania a Ukrajinci sú presvedčení, že s použitím letectva približne za týždeň zlomia odpor vojenských jednotiek Donecka a Luhanska. Rusko bude musieť Donecku a Luhanska pomôcť, nasledovať bude bojkot MS – 2018 vo futbale.

Gevorg Mirzajan, politológ a kandidát politických vied je takisto presvedčený, že Američania zinscenujú útok voči Rusku cez Ukrajinu. Ukrajinci už sústreďujú vojská na bojovej línii, aby dosiahli približne 8 násobnú prevahu na frontovej línii, ktorá im umožní preraziť obranné pozície Donecka a Luhanska.

Ruský expert Kirill Benediktov dopĺňa, že Porošenko potrebuje vojnu  k svojmu politickému prežitiu, aby sa jeho rating pred ukrajinskými prezidentskými voľbami zvýšil. Jeho rating katastrofálne poklesol a hrozí že zmizne z ukrajinskej politickej scény. Do ukrajinských prezidentských volieb zostáva približne 10 mesiacov, lepšiu dobu na útok voči Donbasu ako sú MS – 2018 vo futbale Ukrajinci a ani Američania mať nebudú, pretože počas šampionátu má Rusko obmedzené možnosti reagovať.

Ďalší ruský politológ Pavol Šipilin je takisto presvedčený, že Ukrajina zaútočí v čase MS – 2018 vo futbale v Rusku. Šipilin poukazuje na to, že Američania sa už dva roky pripravujú k tomuto kroku Skripaľovci, chemické útoky v Sýrii, nepotvrdený ruský doping boli len prípravou na útok voči MS  – 2018. Hybridná vojna proti Rusku je v plnom prúde.

Reklama

Američania veria, že Rusi sa nechajú vtiahnuť do konfliktu na Ukrajine, nasledovať bude masívne masírovanie zombifikovaných čitateľov mainstreamovými médiami “o nešťastnej Ukrajine a krvežíznivom Rusku”. MS – 2018 sa ukončia a rozzúrení futbaloví fanúšikovia v Rusku (nielen Rusi) sa stanú iskrou pre protiputinovský majdan v Rusku.

Existuje ešte teoretická možnosť, že sa nepodarí zničiť MS – 2018. V hre sú totiž naozaj obrovské miliardové sumy, ktoré samozrejme neostanú len v Rusku ale budú smerovať aj  do iných krajín. Kvôli americkým aktivitám smerujúcim k zničeniu MS – 2018 by prišlo k obrovským finančným stratám aj pre iné ako ruské skupiny. Pokiaľ Američanom je to teoreticky jedno, pretože ich cieľom je boj proti Rusku a rovnako ich nezaujímajú ani názory ich ekonomických partnerov, ktorých považujú za amerických vazalov, mnohé vplyvné nadnárodné spoločnosti budú určite odmietať americké kroky, pretože ich americké aktivity pripravia o obrovské zisky.

Existuje aj možnosť, že k útoku Ukrajincov nepríde, napríklad z dôvodu, že Ukrajincom opätovne záhadne vybuchnú sklady streliva (v posledných mesiacoch pri hroziacich ukrajinských ofenzívach často vybuchovali ukrajinské sklady streliva, bez dodávok streliva je ofenzíva nemožná), alebo odpor Donecka a Luhanska bude natoľko zničujúci, že ukrajinská ofenzíva sa utopí v krvi.

Spoliehať sa však na to, že Američanom ich plány nevyjdú, netreba. Treba sa pripraviť na všetky eventuality vývoja. Pravdepodobnosť, že sa MS – 2018 nepodaria a príde k ich bojkotu, alebo predčasnému koncu je relatívne vysoká. Každý má však toľko práva, koľko má sily –  Američania už absolútne nedodržiavajú žiadne normy v medzinárodnom práve, odvolávať sa na medzinárodné právo už zo strany Ruska evidentne nemá väčší zmysel. Ak má Rusko vypracovanú stratégiu ako mäkkou silou odolávať Američanom v hybridnej vojne, tak je dobre. Ale ak takúto stratégiu ruské vedenie nemá dobre premyslenú, tak Rusi nielenže utrpia porážku v hybridnej vojne, ale táto porážka sa môže odzrkadliť v oveľa väčších vnútorných problémoch.

 

Reklama

Video

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali