Liga majstrov: Real Madrid vyhral v Turíne 3:0, blízko semifinále je aj Bayern

Liga majstrov: Real Madrid vyhral v Turíne 3:0, blízko semifinále je aj Bayern

Bratislava 4. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Luca Bruno)

 

V úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2017/2018 zvíťazili futbalisti Realu Madrid na pôde Juventusu Turín presvedčivo 3:0. Dva góly obhajcu trofeje strelil Cristiano Ronaldo, skóre uzavrel Marcelo. V druhom utorkovom súboji Bayern Mníchov otočil skóre a na pôde FC Sevilla vyhral 2:1.

Dani Carvajal (vľavo) z Realu Madrid a Alex Sandro z Juventusu Turín počas prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov Juventus Turín – Real Madrid

V repríze finále z minulej sezóny v Turíne prvýkrát gólovo udreli hostia po tom, ako už v 3. minúte do Iscovho centra vložil pohotovo nohu Ronaldo – 0:1. Portugalský útočník sa ako prvý hráč v histórii strelecky presadil už v desiatom zápase Ligy majstrov za sebou a “biely balet” vďaka nemu vstúpil do zápasu bravúrne. Dybala mal onedlho na kopačke vyrovnávajúci zásah, ale jeho pokus Ramos obetavo zblokoval na roh. Juventus pôsobil po inkasovanom góle aktívnejším dojmom, v 23. minúte sa Higuain pretlačil do koncovky cez Carvajala, ale Navas vytiahol reflexívny zákrok. Real hrozil z kontier, predovšetkým však bol prinútený brániť tesný náskok. V 36. minúte sa mohol postarať o jeho zvýšenie Kroos, ktorý delovkou opečiatkoval brvno. V závere prvého polčasu sa hráči Juventusu dožadovali jedenástky, ale Dybalov pád turecký rozhodca Cakir “odmenil” žltou kartou.

Reklama

V 50. minúte Ronaldo po akcii Benzemu krížnou strelou iba o centimetre minul bránku domáceho tímu. Na opačnej strane Ramos famózne dirigoval obranu Realu, v 55. minúte však po faule na Dybalu dostal žltú kartu, ktorá pre kapitána rekordného 12-násobného víťaza európskeho pohára číslo jeden znamená stop v odvete. V 64. minúte nedorozumenie Chielliniho a Buffona nepotrestal striedajúci Vazquez, ale rýchla akcia pokračovala a na jej konci boli fenomenálne Ronaldove nožničky, ktoré si vyslúžili aplauz na otvorenej scéne – 0:2. Následný Dybalov zásah kopačkou do brucha Carvajala a červená karta pre argentínskeho útočníka zmarili nádej talianskeho šampióna pomýšľať na priaznivý výsledok pred odvetou. V 72. minúte Marcelo spečatil jasný triumf hostí, ktorí mohli ešte prikrášliť výsledok.

Sevilla pri svojej premiérovej účasti vo štvrťfinále LM začala proti papierovo favorizovanému Bayernu nebojácne. Územnú prevahu mali hostia, no tí z nej dokázali vyťažiť len sériu rohových kopov. V 20. minúte spálil tutovku Sarabia, ktorý zoči-voči Ulreichovi poslal loptu len vedľa pravej žrde. Domáci krídelník bol pri chuti, v 32. minúte sa po krížnom “pase” Escudera zbavil nedôrazného Bernata a tentoraz už prekonal brankára Bayernu – 1:0. V 36. minúte prišiel na ihrisko Rodriguez namiesto zraneného Vidala a okamžite dal o sebe vedieť. Po prihrávke Kolumbijčana si Riberyho strelu nešťastne tečoval do vlastnej siete Navas, snaha brankára Soriu o zabránenie vyrovnávajúcemu gólu bola márna – 1:1. V 49. minúte po akcii Ben Yeddera a Correu v poslednej chvíli zabránil gólu Martinez. Španielsky defenzívny štít dal o sebe vedieť v 66. minúte v šestnástke súpera, jeho “koníček” však zneškodnil Soria. O dve minúty sa už hostia radovali. Riberyho center z ľavej strany našiel hlavu Thiaga Alcantaru a zblokovaný pokus pomýlil domáceho brankára – 1:2. Sevilla v závere pritlačila, tvrdá rana N’Zonziho ani pokus Ramireza však nepriniesli vyrovnanie andalúzskemu tímu.

Reklama

Odvety v Madride a Mníchove sú na programe v stredu 11. apríla.

 

Liga majstrov – 1. zápasy štvrťfinále:

Juventus Turín – Real Madrid 0:3 (0:1)

Góly: 3. a 64. Ronaldo, 72. Marcelo. Rozhodoval: Cakir (Tur.), ŽK: Bentancur, Dybala – Ramos, Kovačič, ČK: 66. Dybala (Juventus) po 2. ŽK

Reklama

Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah (69. Mandžukič) – Khedira (75. Cuadrado), Bentancur – Costa (69. Matuidi), Dybala, Alex Sandro – Higuain

Real: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Modrič (82. Kovačič), Kroos, Casemiro, Isco (75. Asensio) – Benzema (59. Vazquez), Ronaldo

 

FC Sevilla – Bayern Mníchov 1:2 (1:1)

Góly: 32. Sarabia – 37. Navas (vlastný), 68. Alcantara. Rozhodoval: Orsato (Tal.), ŽK: Correa, Pizarro – Ribery, Bernat, Müller

Reklama

Sevilla: Soria – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Pizarro – Sarabia, Vazquez, Correa (78. Ramirez) – Ben Yedder (80. Muriel)

Bayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Bernat (46. Rafinha) – Martinez – Müller, Vidal (36. Rodriguez), Alcantara, Ribery (79. Robben) – Lewandowski

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali