Líder strany Veľká Ukrajina vyzval zlikvidovať vyše 90% “nepotrebných” obyvateľov krajiny

Líder strany Veľká Ukrajina vyzval zlikvidovať vyše 90% “nepotrebných” obyvateľov krajiny

Bratislava 2. októbra 2014 (HSP/Foto:TASR)

 

Vyhlásenia Igora Berkuta považuje drvivá väčšina ukrajinskej a ruskej verejnosti za otvorenú propagáciu fašizmu a cynickú genocídu

Ukrajinskú a ruskú verejnosť šokovali a rozhorčili vyhlásenia ukrajinského poslanca, lídra strany Veľká Ukrajina Igora Berkuta. Drvivá väčšina to považuje za otvorenú propagáciu fašizmu a cynickú genocídu. Viacerí prízvukovali, že Berkut otvorene vyjadril ciele a plány ukrajinských oligarchov –tzv. vlastníkov krajiny.

Reklama
Ilustračné foto

Šéf Veľkej Ukrajiny fakticky vyzval zlikvidovať vyše 90 percent „nepotrebných“ obyvateľov krajiny a tvrdí, že bežní smrteľníci sa hodia iba na jedno – aby prisluhovali oligarchom a iným zbohatlíkom. Jeho vyhlásenia vyprovokovali skutočný výbuch ľudového hnevu ako na Ukrajine, tak aj v Rusku.

V úvode tlačovky vyhlásil, že drvivá väčšina obyvateľov Ukrajiny nesúhlasí s reformami novej vlády, pretože porovnáva dnešnú krajinu s bývalým socialistickým štátom. Ide hlavné o sociálne záväzky vlády. Prízvukoval: „Treba pochopiť, že dnešná Ukrajina a sovietska Ukrajina to sú rôzne štáty. A prenášať tie skúsenosti, keď štát výmenou za prácu šudí vedel sa o nich postarať v sociálnej oblasti, nemôžeme. Celá vec je v tom, že dnes našu krajinu vlastní úzka skupina osôb – miliardárov a multimilionárov. Pričom všetci sú priamo pri moci, alebo tú moc kontrolujú a sú jej neoddeliteľnou časťou. A nemajú žiadny vzťah k ľudu tejto krajiny. Spomeňme si na ústavu Ukrajinskej SSR z r. 1978, kde bolo uvedené, že Ukrajina je ľudový štát. V súčasnej, našej ústave podobná zmienka nie je. Z akého dôvodu by vlastníci tejto krajiny vzali na seba záväzky starať sa o milióny ľudí tohto štátu, ktorí pre nich neprodukujú zisk, alebo nie sú ich strážnou službou, alebo nie sú pre nich zdrojom potešenia a zábavy?“

Reklama

Igor Berkut poukázal na to, aké životné podmienky majú bežní obyvatelia Ukrajiny: „Pozrite sa na to – kto dnes má zlé životné podmienky? Zle sa majú tí, ktorí sa nedokázali stať obsluhou vlastníkov súčasného štátu. Všetci, ktorí sa stali sluhami majiteľov tohto štátu, sú spokojní a žijú dobre. Navyše dokonca všetkými spôsobmi obhajujú súčasný režim. Začínajúc od všelijakých hnusných politológov s rybacími priezviskami, ktoré stále prechádzajú z jedného tábora do druhého, a končiac hviezdami filmu, divadla a estrády, nikto sa nesťažuje. Ale všetci, ktorí sa nestali sluhami vlastníkov tohto štátu, sťažujú sa na svoj nešťastný život. Ale z akého dôvodu vlastníci nášho štátu budú sa starať o 14 miliónov dôchodcov, o nejaké detí, o nejaké mnohodetné rodiny? Invalidov vôbec nechcem spomínať!“

Vysvetlil súčasnú hospodársku situáciu na Ukrajine: „Keď naša krajina vo forme závodov, fabrík, infraštruktúrnych objektov, banských spracovateľských podnikov, ropných rafinérií, štrkovísk, baní sa stala vlastníctvom niekoľkých stoviek rodín v tomto štáte, spolu s tým všetkým, ako hra osudu, dostali do vienku aj miestne obyvateľstvo. Ale nikdy ani jeden majiteľ tejto krajiny nechcel vlastniť jej obyvateľstvo. Nikto ich o tom nepožiadal. A dnes je hlavnou úlohou, aby sme sa rýchlo, efektívne a čo najlacnejšie zbavili všetkého, čo sa nachádza v zóne umierania. Prečo hovoríme – rýchlo a efektívne? Pretože všetci ľudia, ktorí žiadajú sociálny vzťah zo strany štátu, prejedajú zásoby a rezervy. Dennodenne prejedajú zásoby. Viac razy sme prízvukovali, že všelijakí ti žobráci, učitelia, lekári chcú jesť takmer každý deň. Navyše v budúcnosti to budú žobráci – dôchodcovia. Čo treba urobiť, aby sme sa ich zbavili? Treba ich vytlačiť za hranice sociálneho minima, dosiahnuť, aby nedostali sľúbené sociálne zabezpečenie a jednoducho sa toho nedožili. Ale treba to urobiť odvolávajúc sa na skúsenosti krajín, kde je úroveň života oveľa vyššia, ako u nás a dĺžka života tiež – o 10 – 15 – 20 rokov. A posledné – treba ich vytlačiť z krajiny. Pretože, podľa hodnotenia Berlínskeho politického inštitútu, aby existujúci systém na Ukrajiny dosiahol rovnováhu, je úplne dostatočné, aby obyvateľstvo na Ukrajine tvorilo 4 – 5 miliónov ľudí. Všetko zbytočné treba ulilizovať, zlikvidovať. Z akého dôvodu milióny Ukrajincov si myslia, že vlastníci krajiny sa musia o nich postarať?! Je to presne naopak: ľudia dnes musia platiť za to, že budú mať právo žiť na ich území. Toto je správne! Vidíme, že majitelia krajiny postupne zvyšujú cenu za právo žiť na ich území. Z akého dôvodu by znižovali komunálne platby, keď všetky energetické podniky, vodné a plynové linky majú vo svojich rukách? Prečo by strácali zisk, ak niekto nedokáže platiť? Nemôžeš platiť – nevyužívaj tieto služby. Taký je zákon. Z tohto pohľadu všetky reformy, ktoré sa uskutočňujú a budú sa uskutočňovať na Ukrajine, sú efektívne a správne, pretože sú orientované na to, aby majitelia štátu – podčiarkujem, je to ich štát! – mohli dostávať viac a súťažiť množstvom svojho bohatstva s inými, ale nie s nejakým nezrozumiteľným Maďarskom alebo Rumunskom, ale s Ruskom, Veľkou Britániou, Nemeckom a USA. To jesť naši majitelia štátu vyzývajú na súťaž najbohatších ľudí tejto planéty. A preto – načo by im boli dedinské školy, dedinské polikliniky – načo, prečo? Načo potrebujú chorých, ktorí nedokážu zaplatiť za svoje liečenie?..“

eu

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

10:59

Úrady v Burkine Faso vo štvrtok neskoro večer oznámili, že na dva týždne pozastavili vysielanie rozhlasových staníc britskej BBC a americkej Voice of America (VoA) za reportáž o správe ľudskoprávnej organizácie, ktorá armádu v tejto krajine obviňovala z útokov na civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

10:45

Japonský premiér Fumio Kišida navštívi budúci týždeň Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj v čase, keď sa jeho krajina snaží posilniť vzťahy s Južnou Amerikou.

Kišidove turné potrvá šesť dní a japonský premiér sa počas neho stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom i brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, uviedla Kišidova kancelária.

10:35

Dvaja astronauti pridelení americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) na prvý pilotovaný vesmírny let spoločnosti Boeing dorazili vo štvrtok na miesto plánovaného štartu rakety, ktorý je naplánovaný 6. mája.

Testovacími pilotmi kozmickej lode Starliner od spoločnosti Boeing budú Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová. Stroj je pripravený na svoj prvý pilotovaný vesmírny let po niekoľkých rokoch odkladov. Posádka vyštartuje z kozmodrómu Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Barry "Butch" Wilmore
Na snímke astronauti NASA Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová pózujú počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.

09:00

Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov, oznámili v piatok severokórejské médiá.

Testované ukazovatele testu boli vyhodnotené ako veľmi uspokojivé, uviedla severokórejská štátna agentúra KCNA.

08:52

Ceny ropy v piatok ráno vzrástli a po dvoch týždňoch v strate za sebou smerujú k celotýždňovému zisku. Trh podporila najmä americká ministerka financií Janet Yellenová, keď vyjadrila optimizmus, že hospodársky rast v USA bol v prvom štvrťroku pravdepodobne silnejší, než naznačili prvé odhady.

08:42

Parlament v malom pyrenejskom kniežatstve Andorra vo štvrtok schválil zákon, ktorý stanovuje požiadavku na minimálnu znalosť katalánčiny pre cudzincov.

Cieľom zákona je posilniť postavenie katalánčiny.

08:27

Bývalý britský minister obrany Ben Wallace vo štvrtok v rozhovore pre agentúru DPA varoval pred návrhmi, aby sa vojna na Ukrajine stala zamrznutým konfliktom.

Myšlienku “zmrazenia” vojny na Ukrajine nedávno vyslovil vysokopostavený člen vládnucich sociálnych demokratov v Nemecku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali